Apariții în presă

Neakaisa.ro despre SRL-D via BusinessMagazin

Business Magazin a publicat astazi un articol care ne priveste direct, nu atat pentru ca este despre noi, ci pentru ca arata oamenilor ca se poate face bussiness in Romania si cu bani putini si cu ajutor de la statul spre care toata lumea arata cu degetul, convinsi ca finantarile de la stat se dau numai pe pile si spagi.

Pentru a nu ne plictisi cititorii fideli care stiu deja povestea noastra, am sa o scurtez: eu si Vlad, doi tineri care au avut nevoie de materiale si idei pentru a repara un acoperis si n-au primit, din nici o parte, ajutorul la care se asteptau, au decis sa isi lase job-urile si sa se dedice unui proiect nou, al unui magazin online specializat in bricolaj de tip do-it-yourself, magazinul pe care astazi il cunoasteti drept Neakaisa.ro.

Nu am fost tipul de copii carora sa le puna parintii la dispozitie capitalul si am avut curaj sa pornim la drum cu 3000 de euro economisiti de noi. Daca va intrebati daca se poate sa iti faci un magazin online cu 3000 de euro, raspunsul este „nu”.

Am „sapat” si am dat peste un program de finantare de la stat, despre care nu se stiau foarte multe lucruri(SRL-D). Dupa un prim refuz datorat unor greseli de calcul, proiectul nostru a fost acceptat in urma contestatiei. Am obtinut 8500 de euro nerambursabili de la stat si inca 8500 de euro credit de la banca. Asa a inceput totul.

Am ales sa nu ne multumim cu faptul ca noi am reusit si ne-am dorit sa ne implicam intr-un soi de coaching in domeniu. Am inceput sub forma unor discutii pe retelele de socializare sau forumuri, discutii in care oamenii care ne stiau povestea ne puneau tot felul de intrebari despre suma de bani care trebuie adusa de acasa pentru un asemenea proiect, despre perioada in care trebuie sa depuna dosarul si unde anume, despre cat dureaza pana afla rezultatul si multe altele.

Vazand ca, intr-adevar, sunt atat de multi tineri cu idei viabile, dornici sa devina din angajati intreprinzatori, am decis sa ne implicam si in mediul offline si sa organizam periodic evenimente la care sa ne intalnim cu viitorii aplicanti pentru fonduri nerambursabile tip SRL-D si sa ii ajutam cu ceea ce am invatat pe propria noastra piele. De ce? Pentru ca lipsa de informatii corecte si complete e cea mai mare problema de care ne-am lovit noi si nu ni se pare corect sa ne facem ca nu vedem cati tineri cu spirit intreprinzator rateaza sansa la o viata mai buna si isi lasa planurile sa se naruiasca doar pentru ca nu afla la timp ce trebuie sa contina dosarul, unde trebuie depus si de ce au nevoie de consultanta de calitate.

Daca noi am reusit, acum stim cu siguranta ca obtinerea unei finantari SRL-D nu tine de a da ceva sau a cunoaste pe cineva. Tine doar de calitate proiectului, de cat de buna e ideea de afacere, de cat de bine isi face treaba consultantul, de cat de repede te misti sa depui dosarul, de cat de corecte sunt calculele. Finantarea de la stat exista si poate fi obtinuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *