Idei & Recomandări

Cum alegem o nouă baterie pentru bucatarie?

V-am mai spus ca intr-o casa apare mereu ceva de facut, nu? Vlad zice ca am gura aurita, ca eu invoc toate duhurile stricatoare. Aseara ne-am dus acasa, am pregatit repede niste paste si am cinat linistiti. Era randul lui sa spele vase. Eu am intrat sa fac o baie. De obicei, baia mea dura mai putin decat ii lua lui sa spele doua farfurii si o oala asa ca, mi s-a parut dubios ca, dupa nici cinci minute, mi-a batut in usa de la baie.

Era vesel nevoie mare ca s-a stricat bateria de la bucatarie si nu avea cum sa spele vase. Prin urmare, astazi am avut sedinta prin care sa stabilim care ar fi cea mai buna baterie de bucatarie. Vlad venise cu ideea sa luam una oarecare ca tot apa calda curge prin ea.

baterie de bucătărie din cupru

Pentru el, e important doar sa fie baterie si sa se monteze usor. Un amator! O baterie de bucatarie trebuie sa fie rezistenta, practica si frumoasa, sa se potriveasca perfect cu restul decorului si accesoriilor din bucatarie. Hai sa reamenajăm bucătăria, să ne punem faianta roz, un suport de farfurii verde, un suport de pahare albastru si o baterie aurie pe o chiuveta cromata! Mai sorcova de atat, nu cred ca se poate!

In primul rand, vreau armonie estetica in bucatarie: avem chiuveta cromata cu marginile rotunjite, manerele dulapului de bucatarie cromate si curbate, deci mi se pare potrivit sa aleg o baterie cromata, cu suprafata stralucitoare. Apoi, ma gandesc la pret.

Nu vreau nici una foarte ieftina pentru ca nu are anumite functii pe care eu mi le doresc, dar nici nu sunt dispusa sa dau o avere pe o baterie (incerc sa fac economii pentru o pereche de pantofi). Intr-adevar, trebuie sa fie o baterie dintr-o bucata (e mai rezistenta) si simplu de montat ca sa nu ii ia o noapte intreaga lui Vlad sa termine operatiunea. Vreau sa fie prevazuta cu un cartus ceramic pentru ca acesta are durata de viata mai mare si, uzandu-se mai greu, pentru o buna bucata de vreme, nu vom avea probleme nici cu zgomotul produs de baterie.

Ce-ar mai trebui sa aiba neaparat? Sa fie prevazuta cu aerator. Aeratorul ma ajuta sa fac economie de apa(ca sa ne mai cu lesin cand se citesc apometrele), dand un jet puternic (prin amestecarea aerului in apa) dar consumand un volum mult mai mic de apa decat ar consuma o baterie fara aerator. In plus, fara aerator, jetul de apa ar fi asa de puternic incat, atunci cand as spala o farfurie, as stropi tot dulapul cu apa.

Intr-un final, am ales bateria de bucatarie cu gat lung Kludi Logo Neo. Are functie de economisire a apei, duza pivotanta, nu costa foarte mult, are aspectul cromat pe care mi l-am dorit, si contine si setul de fixare pe obiectul sanitar. Dupa toate argumentele aduse, a inteles si Vlad ca, atunci cand alegi o baterie pentru chiuveta din bucatarie, nu e suficient sa stii ca va curge apa prin ea. Trebuie sa iti dea apa sa speli vasele(adica sa le spele, ca tot randul lui e), sa iti permita sa faci economie de apa, sa fie suficient de lunga si inalta sa poti spala si un vas mai mare in chiuveta dar sa se si potriveasca spatiului din punct de vedere estetic. In definitiv, alegerile noastre ne definesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *