Idei & Recomandări

Nu avem toti clientii, doar pe cei mai tari – Partea 3

Dupa cum va povesteam si saptamanile trecute in Partea 1 si Partea 2, avem niste clienti minunati. Povestioara de astazi este despre planificare, durata si implementare. Era vineri, ora 13:00. Nu intotdeauna, doar cand avem timp, la ora respectiva suntem la masa.

Daca nu avem timp, sarim peste ea fara sa ne aducem aminte ca ne-a fost foame pana cand ajungem seara acasa, dar nu este situatia zilei in cauza. Ne asezasem la masa, fiecare in fata laptop-ului propriu.

Functionam amandoi pe mail-ul principal, astfel incat in acelasi timp am primit comanda despre care vreau sa va povestesc astazi. 9 mp Faianta Zen Beige Light Mosaic 44×30. Este intr-adevar cea mai populara faianta de tip mosaic din gama pe care o avem noi, dar nu despre acest aspect voiam sa va povestim.

Bineinteles, ne-am bucurat de comanda, cum ne bucuram de fiecare, insa nu au trecut 5 minute si suna telefonul. Repetam, era cam putin dupa ora 13:00, iar noi avem program la depozit pana la 16:00. La telefon era domnul E. care ne-a sunat sa ne roage tare, tare, tare, daca se poate, sa trimitem produsele in aceeasi zi. Nu avea de ce sa fie o problema, doar ca nu avea nevoie de ele trimise, ci de ele primite in respectiva zi de Vineri.

Stiti, am mesterii aici, as vrea sa lucreze pana diseara sa rezolvam macar o parte…

Daca trimiteam cum trimitem in mod normal coletul prin curier, ar fi ajuns cel devreme Sambata, deci s-ar fi pierdut jumatate de zi de munca. Ne-am gandit ca urgenta domnului E.este o prioritate pentru noi, asa ca am rugat colegii de la depozit sa pregateasca produsele si am plecat val vartej. Unde este vointa este si posibilitate, ne-am imaginat ca putem salva ziua.

Ce nu ne-a trecut noua prin cap, este ca produsele comandate cantareau aproximativ 300kg, iar masina pe care o avem la dispozitie este un Seat Ibiza. Nu radeti, din dorinta de a rezolva cat mai repede si cat mai eficient, se intampla oricui sa treaca cu vederea un element sau doua.

Am ajuns la depozit, am incarcat, incet dar sigur, vazand cu ochii liberi cum se lasa rotile masinii. Ne imaginam ca se va ajunge la o schema gen Familia Flinstone unde va trebui sa dam repede repede din picioare ca sa pornim la drum. Din fericire, masina a rezistat eroic, la fel cum am rezistat si noi pana la client.

Am avut ceva probleme cu identificarea, ne astepta in fata scarii, noi stateam in fata scarii, insa nu isi imagina ca livrarea va fi facuta cu o masina mica.Cand am reusit sa ne dam seama cine este cine, ne-a spus:

Sunteti cei mai tari! Ati ajuns mai repede decat Pizza pe care am comandat-o aproape in acelasi timp!

300kg de Faianta au fost transportate cu masina mica. Dar au ajuns cu bine la destinatie, iar pentru noi un client fericit inseamna o saptamana incheiata frumos! Insa nu intotdeauna lucrurile se leaga la fel de bine, exista situatii in care nu putem face livrarea in aceeasi zi, uneori nici in ziua imediat urmatoare, ci in 72 de ore, depinde de disponibilitatea produsului si de solutia de transport potrivita fiecarei comenzi.

De aceea, va sfatuim sa va inspirati din articolul despre pasii necesari unei amenajari pentru a va comanda produsele din timp si a nu exista riscul sa va incurcati de o livrare care nu poate ajunge imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *