Cazile de baie pot sa fie incadrate in zidire acoperita cu gresie/faianta, fie acoperite cu panouri laterale si frontale. Este o discutie foarte interesanta, pentru ca probleme care pot fi intampinate in ambele situatii sunt foarte diferite, iar optiunea, pe langa criteriile vizuale, este influentata si de preferinte estetice. Dupa cum v-am mai povestit si o vom mai face, noi stam in chirie! 🙂

Anul acesta ne-am mutat intr-un apartament mult mai ieftin si, CULMEA, mult mai bine compartimentat – bucatarie închisă spatioasa, ditamai dormitorul si livingul si o baie uriasa. Nu avem multe sa reprosam acestui minunat locsor, insa sunt cateva aspecte in baie care ar fi putut fi aranjate mai cu….grija.

Pentru ca au facut o treaba exceptionala cu impartirea apartamentului, au zis sa se relaxeze la amenajarea si gandirea baii. Cea mai mare problema o intampinam cand vine vorba despre cada de baie.

Trecem insa peste dimensiune, e mare, avem loc sa trecem (poate chiar sa si dansam) printre ele. Sa adresam problema reala: cada. Pe langa model (poate ar fi putut alege unul mai simpatic), intervine montajul si sistemul ales.

Avantaje cada zidită

Sunt o serie de avantaje, dar le voi enumera pe cele mai importante dintre ele:

 Igiena – sub cada nu se vor mai strange diverse, nu mai poate sa intre apa si sa lucreze in voie

 Stabilitate: zidita corect, nu mai exista riscul balanganirii (bataielii, agitatiei, cum vreti voi sa ii ziceti)

✓ Nu scartaie indiferent cat timp trece de la montaj

 Estetic: arata mult mai ok, se incadreaza mult mai rapid in baie datorita culorilor zidirii care sunt in ton cu tot restul baii

✓ Rezistenta si durabilitate: zidirea corecta ar trebui sa nu provoace nicio neplacere pentru multi, multi ani.

In prezent,  noi avem panouri montate, mutati fiind de la zidire. Am ajuns la lista de mai sus cu avantaje din experienta proprie care, in momentul de fata, nu este tocmai exceptionala. De 2 ori pe saptamana trebuie data masca la o parte pentru o curatare sanatoasa: apa pe care o stropim (stropeste Laura) pe langa se prelinge sub cada formand impreuna cu orice gaseste dedesubt o pojghita nu tocmai incantatoare care trebuie spalata bine des.

Cada de baie freestanding

Avantaje cadă cu mască

Singurele avantaje ale unui model de cadă cu panou ar fi:

✓ Accesul rapid la sifoane

 Posibilitatea schimbarii rapide si usoare in caz de deteriorare (daca se sparge o placa din zidire, va fi necesara o reparatie extensiva, daca panoul pateste ceva se poate schimba foarte rapid fara batai de cap)

✓ Montaj rapid la instalare (cand vrei sa fie gata repede, repede)

Per total, as alege oricand zidirea. Chiar daca la noi tot sistemul se infunda cu par cel putin o data pe saptamana, nu este nimic ce nu poate fi rezolvat cu multa sarguinta si cu un Mr Musculo utilizat corect. Aceasta reteta functioneaza cel mai bine atunci cand intre timp la televizor este difuzat un meci pe care iti doresti cu adevarat sa il vezi linistit.

Inainte de a lua o decizie intre zidire si panouri, cantariti bine avantajele si dezavantajele pe care fiecare varianta vi le propune. Solutia cea mai buna este de fiecare data solutia pe care o alegeti, iar pentru a nu avea regrete este bine sa fie o decizie informata. Va doresc o super saptamana cu super spor!