Surubelnita electrica Bosch PSR 960 – utilizare si avantaje
Tipicari, cum ne stiti, citim destul de mult inainte sa cumparam un produs. Mai ales daca planuim sa fie de cursa lunga. Iar o surubelnita electrica nu se cumpara in fiecare zi. Am ales Bosch PSR 960 din ratiuni economico-calitative, sa zicem asa. Adica am optat pentru un raport ok calitate-pret. Suntem super multumiti de alegerea facuta, ne-am facut treaba cu ea, ba chiar mai mult (vom reveni cu povesti, nu ne putem abtine, doar ne stiti deja). Ne-am gandit ca ar fi frumos sa povestim experienta noastra cu ea, avantajele folosirii surubelnitei si, mai ales, sa povestim despre aplicatiile practice (la ce am folosit-o si si-a facut treaba bine). Sa incepem cu partile mai tehnice!
Ce inseamna 1 acumulator? Inseamna si bine si rau. Bine ca poti lucra fara fir oriunde in casa (gradina, acoperis, oriunde alegi), rau pentru ca daca s-a descarcat in mijlocul povestii nu ai cu ce anume sa il inlocuiesti (pentru proiecte mai ample, este recomandat sa apelati la pachete cu 2 acumulatori sau sa cumparati separat de pachet un al doilea pentru a-l putea inlocui rapid pe cel descarcat). In cazul nostru, un acumulator este chiar mai mult decat ne era necesar pentru mini-proiectele noastre. Bineinteles, daca nu uiti sa il pui la incarcat cand ai in plan sa te apuci de lucru.
✓ Plus: Una peste alta, cu o incarcare 100% poti sa faci absolut orice iti propui, ai la dispozitie 250 de insurubari/desurubari. Destul de decent, nu?
✓ Minus: Timpul de incarcare este relativ maricel, in jur de 5 ore pentru un ciclu complet de incarcare. Noi am estimat ca am incarcat cam 20% in jumatate de ora si am terminat tot ce aveam de facut.
Este usoara si simplu de folosit. Se poate tine cu o singura mana pentru insurubari/desurubari, dar este nevoie si de a doua mana pentru gaurire. Este necesar mai mult suport, motiv pentru care nu se poate realiza one-handed sa spunem asa. Marimea este ideala pentru lucru, nu am avut probleme de sustinere, sau durere de maini/articulati nici macar dupa folosirea indelungata.
Geanta de depozitare este perfecta pentru stocarea ei dupa folosire. Daca imediat dupa mutarea folosirea era cel putin saptamanala, ulterior o vom folosi mai rar. Este foarte bine ca poate fi impachetata frumos, astfel incat toate necesarele ei sa stea la un loc. Lucru recomandat mai ales pentru cei mai putin ordonati, asa cum suntem noi.
Aveti grija doar ca, dupa o perioada mai lunga de nefolosire, bateria se descarca de la sine si va trebui reincarcata atunci cand veti avea nevoie de ea. Un alt avantaj care ne-a facut viata mai usoara este depozitarea capetelor de surubelnita in carcasa.
In primul rand, le ai la indemana permanent, indiferent unde lucrezi, in al doilea rand, riscul de a le pierde este scazut. Nu mai pui ca este foarte ordonata treaba. Pe langa asta, ni s-a parut super rapida si usoara schimbarea capetelor intre ele. Pentru cei care nu sunt experti, un astfel de sistem este exceptional: intuitiv si la indemana. In plus, sistemul de siguranta si blocare automata a capetelor este un sistem suplimentar de siguranta, astfel incat riscul de accidente sa fie cat mai mic.
Reglarea turatiei se face prin rotita de la capatul surubelnitei, foarte usor si la indemana. Nu este extrem de complicat, iar puterea ideala o poti identifica incercand. Noi asa am facut, nu am avut pagube sau victime colaterale, deci nu este chiar rocket science, desi asa poate sa para din exterior. 🙂 Una peste alta, am fost foarte multumiti de scula aleasa si am reusit sa facem ce ne-am propus cu ea. Hai sa va povestim despre utilizarile pe care le-a avut si ce ne-a iesit.
✓ Am schimbat galeriile cu perdele. Intai de toate le-am scos pe cele vechi si am coborat sinele existente. Dupa care, am apelat la noua galerie, am redat toate gaurile necesare (bineinteles ca erau in alte locatii decat vechile gauri), am insurubat in punctele de prindere si aia a fost.
✓ Am pus cateva aplice prin casa = gaurit in tavan de rigips, insurubat
✓ Am asamblat o masa in bucatarie si un dulapior pentru hol = insurubat si desurubat (desurubare valabila doar daca nu reusesti din prima, ca noi)
✓ Am pus un surub pe peretele de la intrare pentru a pune un papuc mare cu inscrisul Welcome care sa contina alte 7 perechi de papuci – gaurire rigips
✓ Am pus cateva tablouri. Pe care le-am mutat ulterior intr-un loc unde credeam ca vor sta mai bine. Pe urma le-am mai mutat o data. Si inca o data. = 7 gauri pentru 2 tablouri. In rigips
✓ Am prins un suport de prosop in baie – gaurire in faianta (aici a fost putin mai complicat, am avut ceva emotii pentru ca ne era frica sa nu stricam vreo placa, dar a iesit bine si toata lumea nevatamata)
✓ In perete de caramida – 2 gauriri pentru un suport de ustensile in bucatarie.
Momentan, ne-am oprit aici. Vedem ce proiecte mai incepem si va tinem la curent. Planuim sa mergem si la parinti sa gasim noi task-uri, pentru ca ne-a placut. Poate sa para incredibil, dar a fost o adevarata placere sa lucram in casa si sa punem cu usurinta in aplicare idei pe care le aveam de mult! Ne-am pus imaginatia la treaba si a meritat tot efortul!!!
In concluzie?! Sa o stapanim sanatosi, sa o folosim cu drag si, mai ales, Spor la Treaba!
PS: Poate gauri: rigips, lemn, caramida, imbinari faianta. Nu se recomanda folosirea ei in beton armat!!!