Idei & Recomandări

Suport de condimente cu magnet – o minune in bucatarie

La noi toata bucataria trebuie sa fie ordonata. Nu ca regula generala, dar tinem foarte mult la curatenia si aspectul locului unde ne pregatim mancarea, dar si a locului unde ne luam masa. Este acea jumatate de ora din zi cand ne linistim, asezati si cuminti, povestind din zi si bucurandu-ne de ce delicii culinare am reusit sa facem. Nu gatim mereu, dar si cand o facem…

A avea totul la indemana inseamna automat eficienta, iar orice economie de timp si energie inseamna enorm pentru ca zilele sunt scurte si preferam sa ne lungim la vorba cu 5 minute mai mult decat sa alocam timpul cautarii condimentelor necesare prin dulapuri.

Desi intotdeauna le-am tinut aranjate si la indemana, anul acesta am descoperit un instrument magic, instrument care ne-a salvat de foarte multe belele imediat dupa inceperea folosirii lui. Aceasta minune in bucataria noastra s-a numit: suport de condimente.

 

Vazusem la un moment dat la niste prieteni, dar erau prea putin practice, fiecare avea defectul lui. Noi cu acesta ne-am inteles extrem de bine, are o gramada de avantaje, precum:

✓ Recipientele se prind foarte usor pe suport, nu necesita niciun efort. Este foarte curat si comod.

✓ Numarul este ideal. Sunt 9, ceea ce este super suficient pentru condimentele folosite in fiecare zi. Noi chiar am pus in unul zahar vanilat pentru ca il foloseam mai des decat pe alte condimente pe care le puteam pune.

✓ Nu trebuie deschis pentru asezonarea mancarurilor!!! Are un sistem foarte fain, prin rotirea capacului se ajunge la un spatiu gol (pe unde se pun in cantitate mai mare) si un spatiu cu gaurele (pe unde se pun cantitati mai micute). Capacul se scoate doar pentru umplere. De asemenea, cu capacul pe forma de inchis (neplasat nici pe gaurile mari, nici pe cele mici) poate fi curatat chiar si cu apa fara sa fie afectat condimentul.

✓ Geamul de deasupra este mare. Suficient de mare pentru a putea vedea cand borcanelul se goleste. Pe langa asta, iti dai seama ce contine fara sa il deschizi/sa umbli la el.

✓ Poate fi prins prin 2 cuisoare in perete, sau, varianta recomandata de noi, pus oblic pe blatul de langa aragaz. Piciorusul de sustinere este inclus (se poate vedea implementarea in Imaginile de mai jos) si confera o super stabilitate, putand profita in acelasi timp si de mobilitate (te poti duce cu el oriunde in bucatarie ai nevoie)

✓ Recipientele sunt suficient de mari, astfel incat poti pune aproape orice condimente in interior (noi avem inclusiv frunze de dafin).

Am vazut de-a lungul timpului foarte multe modele/sisteme pentru condimente. Noi fiind foarte mari fani ai asezonarii mancarurilor, deschiderea pliculetelor cu condimente era un chin si o pierdere de timp. Nu gasisem insa si un sistem practic. Unele trebuiau deschise pentru a putea folosi continutul si se pierdea elementul de rapiditate, altele nu puteau sa fie montate decat pe perete intr-un loc fix, iar daca ai nevoie de ele altundeva, plecai cu borcanelele la plimbare, altele aveau capace opace pe care era necesar sa notezi ce contin (?!), etc.

Pe acesta l-am luat acasa la prima vedere! A stat in cutie cateva zile pana cand l-am pus in functiune (din lipsa de timp, nu din cauza altui impediment), dar acum nu stim cum ne-am putut descurca fara. Faptul ca doar rotim capacul pentru a ajunge la dozarea ideala, ca nu punem mana, ca sunt ferite de apa si de orice altceva fiind in acelasi timp foarte la indemana, a insemnat mult pentru sistemul bucatariei noastre. Dar cum nimic nu poate fi perfect, hai sa trecem la

Dezavantaje:

✓ Din pacate, materialul arata imediat orice fel de stropi (fie ca este apa, fie ca ai uitat recipientul langa aragaz si este putin ulei, se vede imediat). Se curata usor, insa nu poti sa le cureti in fiecare zi, astfel incat este indicat sa stea la o oarecare distanta atat de aragaz, cat si de chiuveta.

✓ Pentru piper, nu functioneaza sistemul cu gaurele, trebuie pus cu deschiderea mare. Nu curge excesiv, adica este perfect pentru cantitatea de piper potrivita, insa daca ai nevoie doar de 2-3 boabe, este un inconvenient.

✓ Aceeasi poveste pentru foile de dafin – trebuie deschis pentru a le folosi, nu se strecoara prin gaurele si nici prin fanta mai mare.

Cu toate aceste mici inconveniente, il folosim la fiecare gateala, deci la capacitate maxima si suntem multumiti cu el. Bucurosi ca am scapat de mizerie (inainte mai dadeam pe langa sau se scutura plicul de unde turnam), bucurosi ca le admiri pe toate si ai libertate in a alege orice combinatie fara efort.

Leave a Reply

Your email address will not be published.