Idei & Recomandări

Ce avantaje are mobila din lemn masiv

Lemnul masiv reprezintă lemn integral care nu a fost măcinat sau prelucrat altfel decât pentru aspect și mai precis pentru forme. Finisarea și vopsirea pieselor de mobilier sunt procese ulterioare care pot transforma lemnul brut în accesorii rafinate și perfect funcționale.

Lemnul masiv face pereche bună cu flori proaspete și se încadrează în orice mediu, indiferent de culoarea ambientală. Lumina naturală pune accent pe finisaje și pe liniile curbe deschise.

art285

 

 

În mod tradițional, toate formele de mobilă erau făcute din lemn. Ulteior a rămas structura din lemn și învelirea cu diverse materiale, precum și combinarea lui cu elemente din fier pentru un efect vizual mai puternic.  În epoca industrială au apărut variantele de mobilier construite integral din alte materiale precum fier, aluminiu, sticlă sau chiar plastic. Deși fiecare formulă are avantajele ei, lemnul rămâne un material de bază în construcția de mobilă. Nu numai că este durabil, dar despre lemn nu se poate spune niciodată că se demodează.

Orice piesă se adaptează foarte ușor la stilul casei. Se poate opta pentru un stil rustic (unde lemnul se păstrează de multe ori chiar neprelucrat, fiind folosite porțiuni brute pentru mese, scaune, blaturi), sau pentru orice stil contemporan căruia lemnul îi oferă căldură și actualitate. Posibilitățile de sculptare sunt infinite, devenind materialul to go pentru orice viziune.

Mobilierul din lemn, are foarte multe avantaje, dintre care enumerăm:

art16

 

 

 

Durabilitatea și puterea: Este foarte rezistent și nu cere atenție sporită pentru întreținere. Lemnul este un material care trece testul timpului și nu se modifică în funcție de acțiunile mecanice pe care le suportă. (așezatul pe scaun, mutarea mobilierului, tocatul mâncării pe blatul de bucătărie, etc).

 

art266

Nu are nevoie de îngrijiri speciale. Este suficient să fie șters periodic cu un material moale, folosind un produs dedicat curățării lemnului. Nu este bine să fie lăsat expus la apă sau praf pentru perioade lungi. Însă aceasta este o contra indicație pentru orice tip de mobilă și mai ales pentru a păstra casa curată.

 

Din punct de vedere estetic, lemnul aduce un plus de valoare. Fiind foarte ușor adaptabil poate să fie modelat astfel încât se creeze de la o atmosferă caldă  și primitoare, până la un decor rigid care să inspire respect.

 

Pe termen lung, datorită faptului că își păstrează proprietățile timp foarte îndelungat, este mai eficient decât alte tipuri de material. Există întotdeauna posibilitatea de a-l recondiționa și a-l modifica pentru a răspunde altor rigori estetice. Un scaun de lemn de exemplu, ar putea rămâne în familie încă 5 generații, pe când orice alt tip de mobilier care nu poate fi refinisat se uzează și își pierde calitățile inițiale.

 

Per total, orice are avantaje și dezavantaje, important este să fie așa cum îți dorești în cadrul casei: să pice bine, să scoată în evidență lumina (fie ea naturală sau artificială). Să nu uităm și cel mai important aspect: să fie utilă și bine proporționată – să nu existe prea multe corpuri fără un scop precis și nici să ocupe toată suprafața camerei, deoarece dă senzația de înghesuit și neaerisit.

Produsele prezentate în articol sunt, în ordinea apariției:

1. Bibliotecă joasă cu sertare

2. Masă extentisibilă din lemn

3. Vitrina albă cu geam si sertare

4. Vitrina cu geam și sertare

5. Bibliotecă sufragerie din lemn masiv

One thought on “Ce avantaje are mobila din lemn masiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *