Idei & Recomandări

19 curiozitati despre baie!

Baia este locul unde petrecem în medie 30 minute/zi. Asta înseamnă 3,5 ore/săptămână, 15 ore/lună. 180 ore/an. Înseamnă că 7,5/365 zile din an le petrec în camera de toaletă. Cum să nu îți dorești să ai o baie frumoasă și care să te reprezinte, mai ales că acolo începi fiecare dimineață și termini fiecare zi?

Despre băi, știați că

Femei și Bărbați

 1. Media timpului petrecut în baie este de 30 de minute pe zi, însă 1 din 4 persoane stau în baie mai mult de o oră. Iar 37% dintre femei, față de 15% dintre bărbați petrec mai mult de o oră în baie.
 2. Bărbații acceptă faptul că soțiile stau mult mai mult în baie, iar proporția timpului crește odată cu vârsta.
 3. Dușul: pentru 51% dintre noi durează 10 minute sau mai puțin.a. Femeile sunt predispuse dușurilor mai lungi. 55% dintre ele petrec mai mult de 10 minute în duș, față de 43% dintre bărbați.

  b. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât vei sta mai puțin în duș. Pentru 70% dintre cei cu vârste între 18-34 ani dușul durează mai puțin de 10 minute, față de un procent de 27% dintre cei cu vârsta 55+.

  c. Persoanele care au copii, fac dușuri mai lungi de 10 minute decât cei fără. (58% față de 45%)

  Atitudine în baie

  utilizarea-baii

 1. Fără să fie surprinzător, cu cât familia este mai mare, cu atât mai multă hârtie igienică se consumă, iar consumul crește pentru cei care au venituri peste medie: 3 suluri față de 2.7.
 2. 75% dintre persoane preferă să aranjeze sulul de hârtie astfel încât să se desfășoare prin partea de sus.
 3. Cele mai ciudate lucruri aruncate în toaletă, nu sunt chiar atât de ciudate:a. 28% au aruncat în vasul de toaletă un animal mort (de regulă pești, dar în anumite cazuri și insecte)

  b. Alte obiecte, precum: bijuterii, mâncare, jucării, telefoane mobile.

 1. Cei mai mulți oameni trag apa dacă se duc la toaletă în mijlocul nopții, însă procentul scade în cazul femeilor. De asemenea, cei căsătoriți trag apa la toaletă în mijlocul nopții mult mai rar decât cei celibatari.
 2. 33% dintre oameni spun că toaletele lor nu au nevoie de reparații. Niciodată! Numărul de reparații ale vaselor de toalete/an este de 2.3 (incluzând în medie și răspunsurile niciodată).a. Bărbații cred că toalete ar trebui reparate mai des (2.8) față de femei (1.8);

  b. Cei care au copii au nevoie de reparații mult mai dese decât cei fără.

 1. Unul din trei adulți (36%) nu vor încerca să îți repare singuri toaletele mai departe decât desfundarea lor. Femeile (43%0, cei cu vârste între 18-34 (40%) și cei care locuiesc în chirie (46%) erau și mai puțin tentați de repararea toaletei decât celelalte persoane.
 2. Cele mai întâlnite frustrări legate de toalete:a. Nu se trage apa complet (19%)

  b. Aparența (18%) – cea mai mare grijă pentru cei care locuiesc în chirie și pentru cei care au venituri peste medie

  c. Apa curge încontinuu în vasul de wc (18%)

  d. Nu economisește apă (17%)

 1. Cele mai importante criterii în alegerea unui vas de toaletă :a. 42% dintre respondenți consideră că durabilitatea și rezistența sunt esențiale;

  b. Economia apei este foarte importantă pentru 22% dintre respondenți.

Comportament în baie:

frustrari

 

 1. Doar 16% admit că răspund la telefon în timp ce sunt la toaletă. Cei mai tineri, cei cu copii și cei care petrec mai mult timp în baie tind să admită mai ușor să vorbesc la telefon din baie.
 2. Majoritatea (88%) schimbă prosoapele în baie cel puțin o dată pe săptămână. Cu cât înaintezi în vârstă, cu atât mai des vei schimba prosoapele, spune statistica.
 3. Puțin peste jumătate (56%) citește în baie. Cel mai des citite sunt revistele, dar imediat pe locul 2 sunt mail-urile.
 4. Majoritatea (88%) are cel puțin un device electronic în baie. Cu cât crește venitul familiei, cu atât în baie vor fi mai multe jucării.a. Uscătorul de păr este cel mai des întâlnit device.

  b. De două ori mai mulți bărbați decât femei au un aparat electric de ras.

  c. 44% dintre respondenți au periuță electrică.

  d. Televizoare nu sunt decât în 3% dintre băi și radiouri în 20%.

 1. Majoritatea oamenilor folosesc baia în mai multe moduri:a. 44% citesc

  b. 43% se îmbracă

  c. 20% cântă

  d. 19% ascultă muzică

  e. 15% vorbesc la telefon

  f. 3% se uită la tv

 2.  7 din 10 persoane fac duș în fiecare zi. 76% dintre bărbați și 67% dintre femei se spală în fiecare zi.
 1. Cei mai mulți dintre respondenți (47%) fac curat în baie în fiecare săptămână.
 2. Cel mai nepoliticos lucru pe care îl poate face un oaspete:a. Pentru 58% dintre respondenți, cel mai nepoliticos lucru pe care îl poate face cineva atunci când este în vizită este să lase vasul de toaletă murdar sau să nu tragă apa.

  b. Iar pentru 1 din 4 respondenți, cel mai nepoliticos lucru care poate fi făcut este ca oaspetele să caute în dulăpiorul cu medicamente.

Sursa: map-testing.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *