Design interior

Design interior – English Country

Ce înseamnă stilul english country pentru tine? Un interior amenajat rustic? Flori în jurul ușii? Un interior relaxat, informal unde găsești o canapea confortabilă și imprimeuri florale? Ei bine, stilul english country este toate aceste lucru și mult mai mult!

Elementele stilului English Country

A amenaja o casă în stilul english country nu este lucru ușor. Prezența unor elemente este un semnal că inspirația design-ului provine din stil, însă este foarte importantă și îmbinarea lor armonioasă. Elementele cheie sunt:

1. Schema de culoriStilul necesită o paleta de culori mai închisă decât regăsim în cele mai multe case contemporane. Podeaua tinde să fie închisă la culoare, de regulă prin folosirea nuanțelor de maro sau roșu, în timp ce pereții vor fi ornați cu pattern-uri. Pentru un aspect general english country folosiți o paletă de culori tomnatice.

english-country-design-interior

2. Folosirea lemnului: un material regăsit cel mai adesea în amenajările english country. Mobila este din lemn masiv: mesele, scaunele, rafturile de cărți și bibliotecile. Accentele de alamă sunt preferabile celor cromate. Canapeaua și fotoliile trebuie să fie foarte pufoase și confortabile, acoperite cu piele sau catifea.

3. Ornamente: Pozele și ornamentele sunt elemente centrale în amenajarea english country. Pentru a se încadra cât mai bine în stil, afișează-le pe dulapuri, mese, comode antichizate. Deși la prima vedere poate părea o aglomerare de elemente, dar ține cont că pe primul loc este confortul! Dacă la un moment dat nu te mai poți mișca fără să îți fie frică de ce poți dărâma, ai dus lucrurile puțin prea departe!

 

English country în ansamblu:

Confortabil și puțin excentric. Fiecare element al camerei ar trebui să fie foarte atent ales și foarte îndrăgit, iar per total, camera ar trebui să fie călduroasă și primitoare fără să fie prea dezordonată sau lejeră

Câteva trucuri pentru a te ajuta să amenajezi o cameră în stilul english country:english-country-interior-design

  • Folosește mai multe texturi. Cuverturile și pernele pot să fie acoperite cu modele florale sau chiar croite manual.
  • Renunță la jaluzele și optează pentru draperii. Alege design floral sau texturi mai încărcate precum catifeaua.
  • Șemineele tradiționale sunt un element cheie în english country. Chiar dacă nu ai un foc de cărbuni, poate fi suplinit cu un șemineu electric.
  • Întotdeauna trebuie să existe flori proaspete aranjate geometric pe o măsuță/comodă.

design-english-country

Iar ca un ultim sfat, simte-te acasă! Tot ceea ce amenajezi, amenajează cu drag pentru tine în primul rând! Iar dacă optezi pentru stilul english country nu uita că este unul primitor și cald, perfect pentru serile lungi de iarnă!

Produse recomandate pentru stilul English Country:

Gresie Carlton Marron – 59 ron/mp

Gresie Claridge Brown – 59 ron/mp

Gresie Madeira Toscana – 140 ron/mp

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *