Home / Design interior / Rigolă duș – cum o alegi

Rigolă duș – cum o alegi

Dușul de dimineață este motorul zilei. Cel puțin acesta este unul dintre motto-urile mele. Dacă nu reușește să mă trezească, nu voi reuși să rulez la capacitate maximă nici cu toată cofeina din lume. Pentru că a devenit atât de important, am scris recent despre Dușurile walk in, avantaje și dezavantaje. Dacă nu ești sigur că îți dorești un astfel de duș, te sfătuiesc să parcurgi repede, repede articolul pentru toate informațiile de care ai nevoie.

Povesteam atunci și voi relua și acum importanța foarte mare a rigolei alese și a montajului ei. Fără acest pas, dușurile walk in se pot transforma într-o dezamăgire, ducând la frustrări și până la urmă la înlocuirea lui cu un duș clasic. Și nu îți poți dori o cheltuială degeaba, plus, cum vei putea reveni de la un duș walk in la cădiță de duș?

Ca să prevezi un astfel de final nefericit, trebuie să alegi cu grijă modelul de rigola duș și să te asiguri că montajul este unul corect.

În continuare voi povesti despre principalele sisteme de scurgere potrivite pentru astfel de dușuri, urmărind atât avantajele, cât și dezavantajele fiecăruia în parte.

  1. Tradiționalele scurgeri locale

Acestea sunt punctele de scurgere pe care cu siguranță le-ai remarcat în toate băile. Nu sunt cele mai estetice, însă pot să îți facă treaba dacă sunt montate suficiente guri de scurgere. Una nu este suficientă, dușul va acumula apă ca până la final să dea pe dinafară. De aceea se montează cel puțin 2 de regulă. Un dezavantaj al acestora este că în timp, colțurile pot ajunge să agațe și te poți zgâria dacă încep să se miște.

  1. Rigola și grătar

Nu cred că este important să menționez că din punct de vedere estetic sunt absolut impecabile. Se încadrează perfect în orice tip de ambient ai ales, scurgerea se face pe lung, astfel încât apa nu se acumulează cu totul într-o singură zonă, precum la cele locale. Avantaje sunt suficient de multe, iar marea majoritate este vizibilă cu ochiul liber. Serios, chiar se poate observa cu ușurință de ce sunt cele mai faine chestii inventate pentru dușurile walk in.

Dar, cum nimic bun nu ține veșnic, trebuie să menționez și dezavantajele. În primul rând, riscul să cadă ceva prin ele (de regulă inele, cercei, chestii micuțe și ușor de înghițit de scurgere, este mai mare decât în cazul altor tipuri de scurgeri. Pentru că sunt atât de frumoase, nu le vei putea lăsa să fie murdare. Le vei spăla mereu. Și pentru a arăta perfect, trebuie să fie îngrijite cu produse speciale pentru oțel inoxidabil (precum produsele pe care le folosești pentru a curăța bateriile, dușul, etc).

Iar la final, mai este un foarte mare dezavantaj: sunt atât de multe modele din care poți alege, încât nu știu cum vei lua decizia:

About Neakaisa.ro

Neakaisa este o echipă de oameni pasionați de online și de amenajări interioare care de peste 5 ani perfecționează alegerea produselor pentru casă și grădină. Pe blog, povestim despre cele mai noi tendințe, știri sau răspundem la unele dintre cele mai dese întrebări pe care le primim.

Check Also

Ghid pentru amenajarea unei băi în stil vintage

Stilul vintage este unul dintre trendurile cu cea mai rapidă ascensiune a ultimilor ani. Acesta …

2 Comentarii

  1. Credeti ca poate fi o problema tipul acesta de dus intr-o casa noua? Inteleg ca in primul an casa lucreaza si constructorul nu ne va oferi garantie la lucrarii daca ne dorim ca 2 din 3 bai sa aibe dus fara cadita. Avem motive sa renuntam si sa optam pentru dus cu cadita?

    • Teoretic, nu ar trebui să fie o problemă dacă se izolează corect împotriva umezelii. Folosiți materiale hidroizolante și aveți grijă ca rigola să fie montată corect. Dacă se montajul este ok și sunt folosite materiale de calitate, lucrarea ar trebui să reziste în timp fără nicio problemă.
      În instrucțiunile de montaj ale rigolei sunt toate detaliile de montaj care să vă ajute să nu se întâmple nimic pe termen lung. Vă recomand să alegeți o rigolă care are instrucțiuni aprofundate și să puneți la dispoziția celui care o va monta toate informațiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *