Idei & Recomandări

Renovarea băii cu buget redus

Praful, mizeria insuportabilă, durerea și, bineînțeles, costul, toate apar ca probleme atunci când te gândești la renovarea băii. Nu este niciodată ușor sau ieftin să te ocupi de instalații, gresie, faianță, înlocuirea vasului de wc, a lavoarului, a căzii, mai ales atunci când vorbim despre o încăpere mică și în același timp esențială. Din fericire, există câteva trucuri care te pot ajuta să renovezi baia respectând bugetul propus și cu stres mai puțin. În final, te vei bucura de o baie luminoasă, curată, ca nouă și, mai ales, perfect funcțională!

proiect pentru renovarea băii

Recondiționează, nu înlocui!

Cel mai bun exemplu pentru acest pas sunt dulapurile de baie și, în general toate ariile de depozitare. Dacă distrugerea în timp nu este definitivă, cel mai bine este să încerci să recondiționezi. Este un curent foarte răspândit la nivel mondial, inspirat din stilul shabby chic care exact pe aceste mici repuneri pe picioare se bazează. Nu va arăta ca nou, dar nici nu este acesta scopul! Principalul scop este să arate bine, să aibă personalitate și să se încadreze frumos în noul design. Poate fi o activitate de weekend care să te ajute să obții efectul pe care ți-l dorești, dar să te și relaxeze.

Același lucru se poate spune despre suportul de hârtie igienică sau prosop. Pot fi revopsite într-o nouă nuanță, le poți transforma din ceva vechi, într-o pată de culoare.

Vopsește singur!

pensula și rola de vopsit

O dată la câțiva ani este necesară o revopsire a băii, chiar și atunci când singurul petec neacoperit cu plăci ceramice este tavanul. Din cauza aburilor, a căldurii care se ridică și a umezelii, se degradează mereu primul. Cu ajutorul vopselelor lavabile care vin gata pregătite în orice nuanță îți poți imagina, ai nevoie doar de un trafalet și chef de muncă. Nu mai pui că poate să fie cu adevărat distractiv dacă o  privești ca pe o treabă în familie, nu ca pe o obligație sau un mod de a economisi.

Inspiră-te pentru renovarea băii!dozator de sapun lichid

Nu ai neapărat nevoie de un designer de interior. Baia este un spațiu foarte privat unde tu știi cel mai bine care este mersul treburilor. Tu cunoști geometria și utilitatea fiecărui unghi și cu puțină imaginație tu vei fi cel care o va face cel mai bine să arate așa cum îți dorești. Folosește pentru inspirație reviste, bloguri, articole despre designul de interior și vei fi pregătit pentru orice provocare!

Nu uita că poți găsi idei pentru amenajarea băii și pe blogul Neakaisă!

Folosește online-ul pentru renovarea băii!

Cea mai mare parte a produselor de care ai nevoie sunt disponibile online! Rezistă tentației de a merge într-un magazin de bricolaj de unde să pleci cu brațele pline până la o mașină unde nu vor încăpea cu ușurință toate! Intră pe net și caută produsele de care ai nevoie. Ai putea beneficia de transport gratuit și consultanță. Când vei trage linia, vei economisi atât timp, cât și bani. Decât să faci cine știe câte drumuri dus întors, comandă online și așteaptă să ajungă toate direct la tine acasă. La fix, așa ai câștigat timp suficient să recondiționezi dulapul de deasupra lavoarului.

Caută reduceri, sau sună direct!

De multe ori, mai ales la magazinele online mari, ai toate șansele să beneficiezi de discounturi în funcție de valoarea produselor comandate. Poți aștepta câteva emailuri cu reduceri, sau poți încerca direct să suni, profiți de oportunitate și ai și consultanță, și vei afla care sunt pragurile de reducere. Te-ar deranja să renovezi cu 5 sau 10% mai ieftin?

Iar la final, cel mai important sfat este să fii calm și să te bucuri de experiență. Nu este cea mai ușoară etapă, dar poți să îi supraviețuiești lejer dacă încerci să te distrezi la fiecare pas. Nici măcar renovarea nu va mai putea să fie ursuză dacă te bucuri de orele petrecute pentru a-ți crea oaza de relaxare dorită!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *