Apariții în presă

NeaKaisa si Ecompedia – O poveste asumata

V-am povestit într-o dată trecută despre cum s-a născut Neakaisa.ro cu ajutorul unei finanțări nerambursabile de tip SRL-D, mulți dintre voi ne-ați întrebat ce înseamnă această finanțare, cine poate aplica pentru ea și care sunt pașii de urmat. Așa a apărut și primul articol din presă despre noi, cu mulțumiri speciale lui Liviu Taloi pentru publicare. A fost publicat pe Ecompedia, link-ul aici.

Am fost sinceri, ca întotdeauna, când am răspuns întrebărilor.

Am știut de la început că ne așteaptă un drum greu și mulți au încercat să ne oprească înainte de o a apuca pe el, spunându-ne că suntem în țara în care ori ai toți banii pentru o afacere sau un proiect, ori, ca să obții finanțare, e musai să ai pile. Știți voi de care pile, nu intrăm în detalii. Noi n-am avut. Am avut doar pasiune și răbdare.

Și norocul de a întâlni niște consultanți buni care ne-au îndrumat cum și unde trebuia, fără să ne taxeze înainte de obținerea finanțării. Ne-am întocmit proiectul și am aplicat pentru finanțarea de la stat supranumită SRL-D.

Prin aceasta, indiferent de vârstă, persoanele cu spirit întreprinzător care nu au deținut sau administrat vreo afacere până la momentul aplicării, pot obține finanțare nerambursabilă pentru înființarea unei firme SRL-D. SRL, știe toată lumea ce înseamnă și ”D” vine de la debutant. Evident că e nevoie de multă răbdare, de teancuri de acte și de urechi ciulite la consultanții pe care ți-i alegi cu grijă. Am depus dosarul și am așteptat răspunsul cu sufletul la gură, două luni și jumătate. Ne-am repezit amândoi să citim mailul cu răspunsul și eram …respinși. În loc să plângem, ne-am ”regrupat”. Ne-am dat seama că proiectul nostru fusese respins pentru că se făcuse o greșeală de calcul. Nu negam că ne-a trecut prin cap că greșeală fusese intenționată dar nu ne-am lăsat și am depus contestație. S-a recalculat și Neakaisa.ro a obținut finanțarea.

Credeți că asta este tot și că în două zile am lansat site-ul și au început comenzile? Mai avem; de aici a început distracția cu banca: drumuri, teancuri de acte, sute de foi, sute de semnături, zeci de documente lipsă, zeci de semnături greșite. Dar, s-au pus cu cine nu trebuia! I-am biruit! Abia de aici afacerea începe să prindă contur; după lupte seculare care au durat vreo trei luni, eram online! Neakaisa.ro ne zâmbea mândru din logo. Suntem mândri că nu l-am abandonat.

Știm că sunt mulți tineri ca noi, care au idei bune de afaceri, afaceri care le vor asigura lor un trăi mai bun, vor crea locuri de muncă și vor aduce bani la buget. Pentru că am învățat destule în lunile de bătut din ușă în ușă și pentru că ne dorim ca altora să le fie mai ușor, am decis să nu fim egoiști și să le împărtășim celor interesați informațiile de care au nevoie și pe care noi le deținem.

Așa am început să avem întâlniri cu oameni cu spirit întreprinzător, dornici să aplice pentru o astfel de finanțare, oameni provenind din rândul prietenilor sau oameni pe care i-am cunoscut mai întâi în mediul virtual. De ce? Pentru că ne dorim ca, tot mai mulți tineri să își realizeze visele și planurile cu ajutorul acestui tip de finanțare care e greu de obținut dar nu imposibil. Noi suntem dovada vie. Noi îl avem pe Neakaisa.ro gata să ofere produse și consiliere pentru tot ce ține de casă și grădină. Mâine, poate și tu o vei avea pe Tanti Aglaia care să ofere produse și sfaturi în materie de cooking sau cine știe ce alt personaj, meșter sau specialist în domeniul care te atrage pe tine!

Leave a Reply

Your email address will not be published.