Baia este acel spațiu intim unde îți începi fiecare zi. Un duș rapid dimineața este exact ceea ce îți trebuie ca să te trezești. După o oră de sport, ai nevoie de un duș energizant, iar seara, înainte de culcare, este recomandat un duș fierbinte pentru relaxare. Da, un duș este tot un duș, dar are roluri diferite. De ce nu am putea spune același lucru și despre cabina de dus?

 

Sunt două avantaje principale ale unei cabine în fața unei căzi de baie. În primul rând, economia de spațiu, iar în al doilea rapiditatea și comoditatea. În cazul în care ești un mare fan al băilor cu spumă, din păcate cabina de dus nu te poate ajuta foarte mult. Dar altfel, este o soluție ergonomică, extrem de elegantă și de simplu de integrat în orice ambient de baie.

Ce tipuri de cabina de dus exista?

În primul rând trebuie să ai dimensiunile exacte. O cabină de duș are în mod normal nevoie de 80-120 cm de perete disponibil, plus o dimensiune similară pe peretele alăturat. Există și cabina de duș pentru spații înguste, însă acelea se pretează pentru băi cu dimensiuni foarte mici. Iar ca formă, poți alege între cabine de duș pătrate, dreptunghiulare sau rotunde.

Ușile glisante sunt cele care nu au nevoie de spațiu pentru a se deschide, ele doar glisează una deasupra celeilalte. Există de asemenea și uși pivotante care se pot deschide și spre interior, în cazul în care nu există loc suficient pentru a deschide ușa spre exterior. Sau varianta clasică, ușile batante.

De ce să alegi o cabina de dus?

  1. Amenajarea spațiilor mici este extrem de complicată. Pentru că nu au numai rolul de a arăta bine, ci și rolul de a fi funcționale și de a fi practice. O cabină de duș te va ajuta să economisești spațiu, adăugând și un aer modern ambientului băii.
  2. Sunt atât de multe modele, forme și culori încât nu ai cum să nu găsești un model care să îți placă. Poți opta pentru sticlă mată sau clară, pentru rame cromate sau albe, cădiță de duș sau walkin.
  3. Pentru a eficientiza chiar mai mult spațiul, ai de ales între mai multe tipuri de deschidere.
  4. Podele uscate! Când încerci să faci un duș în cadă, inevitabil vei stropi. Dacă ai o cabina de dus, datorită ușilor închise, podeaua băii va fi întotdeauna uscată.