Idei & Recomandări

6 sfaturi de design pentru o baie modernă

Idei generale 

Pentru ca o baie să fie modernă în zilele noastre, aceasta trebuie sa fie elegantă și minimalistă. Gândiți-vă la linii curate, forme geometrice, culori simple și produse de calitate superioară. Indiferent dacă baia dvs. este mare sau mică, designul modern o poate transforma într-un sanctuar luxos pentru relaxare. Deoarece folosiți baia în fiecare zi, aceasta ar trebui să fie proiectată pentru a se potrivi stilului personal. Dacă sunteți un fan al spațiilor curate, ordonate și al designului sofisticat, un stil de baie modern ar putea fi potrivit pentru dumneavoastră. Unele dintre elementele cheie ale acestui stil includ:

  • O cadă de baie freestanding
  • Oglinzi și corpuri de iluminat rafinate
  • Baterii de baie și accesorii minimaliste
  • Obiecte sanitare suspendate
  • Forme geometrice ale plăcilor ceramice
  • Schemă de culori neutră

Consultați aceste idei și sfaturi care vă vor ajuta să vă transformați baia într-o încăpere frumoasă și modernă.

1. O cadă de baie freestanding

O cadă freestanding este un element cheie într-o baie în stil modern, așa că, dacă aveți spațiu, trebuie să includeți acest element emblematic. Cu un design contemporan și artistic, o cadă freestanding creează un punct de interes puternic în încăpere, asemenea unei piese de artă.

Căzile moderne pot avea formă ovală sau dreptunghiulară. Caracteristicile de design care trebuie căutate sunt liniile curate și marginile plate și subțiri. Evită modelele vintage, cu picioare, curbe și detalii complicate dacă optați pentru un stil modern.

Bateriile pentru cadă ar trebui să fie descrise de linii curate, fără ornamente. În cazul unei căzi freestanding, acestea pot fi montate direct pe cadă sau pe podea (baterii de cadă freestanding).

2. Oglinzi și corpuri de iluminat rafinate

Oglinzile de baie și corpurile de iluminat trebuie să funcționeze bine împreună pentru a crea o soluție funcțională și armonioasă pentru activitățile din baie, cum ar fi bărbieritul sau aplicarea machiajului. Pentru o baie modernă, veți căuta, bineînțeles, linii simple și forme geometrice atât pentru oglinzi, cât și pentru piesele de iluminat.

Oglinzi pentru băi moderne

În cazul oglinzii de baie, o alegere excelentă este una dintre noile modele de înaltă tehnologie, fără ramă, cu lumină LED integrată. Acestea elimină umbrele din zona feței și sunt un economizor de spațiu, deoarece nu trebuie să adăugați iluminare suplimentară în jurul oglinzii.

Dacă optați pentru un dulap cu oglindă standard, alegeți un stil și o formă modernă a ramei. Oglinzile în stil modern trebuie să fie fără ramă sau cu o ramă subțire, din metal. În ceea ce privește forma, stilurile geometrice funcționează bine. 

Alte opțiuni sunt rotunde, asimetrice și ovale. Din nou, căutați forme simple, fără prea multe ornamente.

Iluminat pentru băi moderne

Dacă oglinda din baie nu are lumină LED integrată, atunci alegeți iluminat pentru zona lavoarului (aplice pe perete deasupra oglinzii, sau de o parte și de alta), precum și iluminat pentru zona căzii sau a cabinei de duș (spoturi LED) și iluminat general pentru baie.

Cele mai multe băi moderne dispun, de asemenea, de lămpi încastrate în tavan. Acestea oferă iluminare ambientală în întreaga încăpere și pot fi, de asemenea, folosite pentru zone specifice.

3. Baterii de baie minimaliste

Regula de bază pentru proiectarea unei băi în stil modern este simplitatea. Evitați tentația de a adăuga baterii prea sofisticate; în schimb, rămâneți la modelele minimaliste care se aliniază cu tema generală a băii. 

De asemenea, alegeți baterii cu durabilitate și calitate ridicată. În acest sens, puteți opta pentru baterii lavoar Grohe, baterii de cadă, duș sau bideu din portofoliul nostru. Cele mai moderne modele de baterii de baie sunt cele în formă de L cu aspect futurist, precum Grohe Allure Brilliant L. Cromul este în prezent unul dintre cele mai în vogă finisaje datorită versatilității sale.

Asigurați-vă că toate bateriile de baie sunt în același stil. Pentru siguranță puteți merge pe o singură linie a unui singur producător.

4. Obiecte sanitare suspendate

Cu aspectul lor curat și minimalist, vasul WC și bideul cu montaj suspendat transformă instantaneu o baie demodată în una de actualitate. Acestea conferă iluzia unui spațiu vast și creează un stil foarte modern. În plus, funcționează bine atât în băile spațioase, cât și în cele compacte, păstrând un aspect simplu.

5. Forme geometrice pentru plăcile ceramice

Modelele geometrice de gresie și faianță sunt alegeri bune pentru interiorul băii tale moderne. Liniile curate și formele interesante adaugă interes vizual unui spațiu fără decorațiuni sau ornamente exagerate. Plăcile hexagonale sunt în modă în prezent și te vor ajuta să ridici jocul tău geometric la un nivel superior.

6. O schemă de culori neutră

Nu poți da greș cu albul atunci când vine vorba de stilul modern al băii. Albul aduce o vibrație ușoară și organică spațiului de baie. Cei care preferă mai mult de o culoare pot combina albul și negrul pentru a crea un contrast izbitor. Dar, asta nu este tot. Iată care sunt cele mai bune combinații de culori pe care le poți folosi în baia ta modernă: nuanțe neutre de bej și maro cu accente de lemn, nuanțe variate de gri sau alb-negru. 

Așadar, modern înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți. Unele dintre cele mai comune elemente folosite în băile în stil modern includ linii curate, decorațiuni cât mai simple, forme geometrice și culori neutre sau de bază.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *