Idei & Recomandări

Alege ușor apartamentul ideal!

Alegerea casei ideale este un proces complex. Poate fi incitant și înfricoșător în același timp. Cum alegi care este cea mai bună locație? Dacă locuința are probleme pe care nu îți permiți să le rezolvi? Ce decizie iei dacă sunt două locații care îți plac la fel de mult?

Primul și singurul mod corect de a începe acest proces decizional este să iei în brațe calculatorul. Casa de vis devine un coșmar dacă nu ți-o poți permite. Când faci calculele, nu te opri la prețul de listare! Pentru că apartament care nu este izolat termic va crește costul de încălzire. Iar o grădină mare are nevoie de scule și unelte pentru întreținere. Toate aceste costuri se adună pe termen lung și pot pune probleme importante.

O altă metodă mai puțin tangibilă de a lua decizia este să îți asculți intuiția. De foarte multe ori prima impresie este decisivă. Uneori, încă de la primele secunde când pășești înăuntru știi că acela este locul pentru tine. Dacă îți inspiră fericire, calm, dacă te face să te simți confortabil, ia-o în considerare! Dacă începi să aranjezi mobila, să distribui camerele, înseamnă că ți-a atras atenția și dorești să mergi cu un pas mai departe.

Concentrează-te pe lucrurile pozitive! Încearcă să contorizezi lucrurile care îți plac, iar la ceea ce nu te avantajează, gândește-te cum ai putea să îmbunătățești! Treci peste culoarea pereților, modelul de gresie și faianță, imaginează-ți că oricum vei renova locuința înainte să te muți. Dacă este proaspăt renovat, ar trebui să petreci mai mult timp asupra acestui aspect, pentru că de regulă în prețul imobilului este cuprinsă și amenajarea.

Ar fi păcat să plătești pentru o renovare numai pentru a te apuca ulterior să o modifici. Și aici întoarcem conversația la începutul articolului, la partea legată de previzionarea cheltuielilor! Poate părea ceva mai puțin important, dar de aspectul financiar pe termen lung depinde confortul tău.

NeaKaisă știe cât de greu este să alegi o locuință și că este cu atât mai greu cu cât nu toate informațiile sunt la îndemână! Ca să îți fie alături pe parcursul întregului drum, a adunat toate elementele cheie ale alegerii casei ideale într-un e-book creat special pentru tine! 

Poți descărca gratuit ebook-ul Alegerea casei ideale de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *