Idei & Recomandări

Alegerea și montarea unei baterii pentru cadă și duș: Ghid complet

Am pregătit în articolul prezent un scurt ghid care să descrie procesul de montarea unei baterii pentru baie pas cu pas, cum să alegem tipul de baterie care se potrivește cu baia și care sunt greșelile pe care le putem evita astfel încât să nu întâmpinăm probleme la montarea bateriei pentru cadă.

Momentele noastre de relaxare pot fi diverse, dar nimic nu se compară cu un duș fierbinte sau rece (după preferințe) după o zi stresantă în care a trebuit să fim activi mental și fizic.

Dar dacă vrem să transformăm acest loc într-un adevărat spațiu confortabil și relaxant, trebuie să avem în vedere cum alegem fiecare produs component și, în special, cum montăm o baterie pentru cada de baie astfel încât să păstrăm un aspect estetic și potrivit cu locul pe care vrem să îl amenajăm. 

Ce tip de baterii pentru baie să alegem

Dacă vrem să alegem o baterie perfectă pentru cada noastră de baie trebuie să avem în vedere faptul că există o gamă largă de astfel de produse și mai ales, să luăm în considerare stilul băii noastre. Cel mai ușor este în cazul în care ne-am amenajat baia în culori neutre

Cu toate acestea, ca să putem lua decizia corectă trebuie să trecem printr-o serie de filtre care sunt menite să ne îndeplinească preferințele, nevoile și dorințele estetice.

Putem alege o baterie pentru cada de baie în funcție de:

 1. Modalitatea în care se montează

După modul în care se montează o baterie pentru cadă, întâlnim mai multe tipuri:

 • Baterie de duș încastrată foarte folosită pentru a completa stilul modern și minimalist al casei;
 • Baterie cu montare pe cadă montată pe una din laturile căzii;
 • Baterie de baie de perete apreciată de persoanele care agreează un design simplu și clasic;

Recomandare baterie de cadă cu termostat Ideal Standard Ceratherm S200

Recomandare baterie de cadă cu termostat Ideal Standard Ceratherm T25

 • Bateria de podea care este mai rar utilizată datorită faptului că ne împinge să ieșim dintr-o zonă familiară, dar care se potrivește perfect cu o cadă freestanding.
 1.  Modul în care se comandă jetul de apă

Cu toții ne dorim ca atunci când vine momentul să facem un duș să putem controla rapid temperatura apei, dar există și situații în care ne dorim mai mult ca baia să fie decorată într-un stil vintage sau retro. Pe lângă acestea, bateriile au două tipuri de comandă a jetului de apă:

 • Baterie cu dublă comandă, adică acelea prevăzute cu doi robineți de acționare – unul pentru apă rece și unul pentru apă fierbinte. Acest tip de baterie face dificilă controlarea temperaturii apei, dar este un punct forte când vorbim despre un anumit tip de aspect al încăperii;
 • Baterie cu monocomandă, adică acel tip de baterie prevăzută cu o manetă cu care putem schimba foarte rapid temperatura apei. Acest tip de baterie este cel mai des întâlnit pe piață datorită acestui avantaj, iar aspectul său diferă de la un producător la altul.
 1. Alte caracteristici specifice

Dezvoltarea tehnologiilor și preferințele estetice atunci luăm o decizie ce ține de gospodăria noastră a făcut ca bateriile pentru cada de baie să fie mult mai versatile și astfel să vină cu diferite funcții speciale, cum ar fi: 

 • Funcția cascadă prin intermediul căreia ne putem transforma baia în propriul nostru centru de spa și relaxare. Tipurile de baterie care îndeplinesc această funcție se potrivesc perfect dacă adoptăm un stil contemporan pentru baia noastră;
 • Funcția termostatică este o funcție oportună dacă ne dorim confort și siguranță în utilizare, chiar și atunci când avem copii mici care sunt curioși de fiecare obiect din locuință. Totodată este o funcție care ne ajută să ne implicăm în reducerea consumului de apă și de energie electrică, astfel încât să contribuim la scăderea procentului de risipă. 

Materialele și uneltele necesare pentru montarea bateriei

baterii pentru baie - baterie incastrata pentru cada

Montarea unei baterii pentru cada de baie nu este un proces dificil, dar cu toate astea avem nevoie de câteva unelte de respectareacâtorva pași. Cu toate acestea, este indicat să apelăm la un specialist care să ne monteze bateria pentru baie și duș într-un mod profesional și sigur, astfel încât să ne bucurăm de rezultatul final pentru o perioadă mai lungă de timp. 

Greșeli de evitat când se montează bateria la cadă

Greșelile care trebuie evitate pentru a avea un rezultat cât mai satisfăcător în momentul montării unei baterii pentru cada de baie sunt următoarele:

 • Nu se grăbește procesul. În principal, montarea unei baterii ar trebui să dureze aproximativ 2 ore; 
 • Nu se fac măsurătorile “după ochi” în cazul în care nu dispunem de anumite unelte, cum ar fi metrul sau bolobocul;
 • Nu se folosește un burghiu nepotrivit în cazul în care faianța din baie este prea dură de găurit. În acest caz se recomandă un burghiu pentru sticlă;
 • Nu se folosesc unelte care pot zgâria bateria pentru cada de duș, altfel am montat-o deja uzată. De aceea se recomandă utilizarea unui clește cu fălci din plastic. 
 • Nu se înfășoară firul de etanșare direct în pașii din filetul racordurilor.

Montarea unei baterii pentru cada de baie depinde și de tipul de baterie pe care l-am ales atunci când ne-am amenajat baia. În unele cazuri, acest proces poate dura un timp mai îndelungat de 2 ore, dar acest fapt nu-i ridică nivelul de dificultate. 

Cel mai important punct este să alegem o baterie de cadă care se potrivește cu stilul pe care vrem să îl adoptăm și să avem la îndemână toate uneltele necesare pentru a duce la bun sfârșit acest proces. 

Alege, de pe Neakaisa.ro obiecte sanitare perfecte pentru proiectele tale de amenajare și transformă-ți baia în oaza ta de relaxare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *