Design interior

Amenajare baie – model scandinav

Există varianta simplă, cea de a merge în magazinele tradiționale pentru a căuta produse similare cu model scandinav de amenajare baie. Dar nu întotdeauna putem găsi ceea ce ne dorim la un producător agreat cu un preț care să ne sune bine.

Înainte de amenajarea băii suntem foarte tentați să studiem reviste și să răsfoim albumele de pe Pinterest după idei. Alegem câteva variante care sunt absolut minunate și ne orientăm către ele. Dar problema cea mai mare este identificarea produselor similare, astfel încât să putem achiziționa produsele pe care le vedem în poze.

De unde începi amenajarea unei băi în stil scandinav?

Așa cum spuneam și anterior, indicat este să începi de la o serie de idei. Pe acestea le poți găsi cu ușurință în reviste de specialitate, cataloage, dar cel mai ușor online. Chiar și pentru designer-ii de interior Pinterest-ul este o sursă de inspirație, așa că te poți încrede în el. Cel mai bine este să salvezi tot ceea ce ți se pare interesant în board-uri. Organizarea ideilor este unul dintre cele mai importante elemente și te va ajuta pe termen lung economisești foarte mult timp.

Ai ajuns în punctul în care ai selectate între 5-10 idei care crezi că s-ar potrivi pentru tine. Următorul pas este să te consulți cu ceilalți membri ai familiei. Până la urmă, vei împărți baia cu ei și toată lumea trebuie să se simtă confortabil. Cel mai probabil vei rămâne cu 3-4 idei definitive.

Și distracția abia acum începe…

Cum identifici produsele necesare pentru model scandinav?

Pasul acesta este cel mai complicat, mai ales pentru că aici deja ai nevoie de o viziune unitară a ceea ce îți dorești. Chiar și în lucrul cu un designer de interior, după ce se acceptă randările începe cum o numim noi goana după unicorni. În poze toate arată foarte bine și par uneori lucruri banale, dar din păcate de multe ori trebuie să te obișnuiești cu ideea că vei opta pentru ceva suficient de asemănător.

Amenajare baie nordică

Atmosfera deschisă a unei băi scandinave se atinge cu ajutorul culorilor light. De la alb la gri, sunt folosite nuanțe. Pe lângă efectul vizual de calmare pe care îl au, ajută și baia să pară mai mare și mai aerisită. Produse recomandate:

Lavoar Ideal Standard Strada 

Baterie Hansgrohe Focus 

Vas toaletă Vitra Form 500

Gresie hexagonală Twist White & Gresie hexagonală Twist Grey

Asta se întâmplă de regulă din cauză că unele produse sunt foarte greu de găsit sau sunt foarte scumpe. Indicat este să nu te cramponezi în anumite produse,  ci să fii flexibil și să accepți bucuros alternative. Atâta timp cât se încadrează în liniile generale ale ideii inițiale.

Băile scandinave – cele mai importante elemente

În linii mari, băile cu model scandinav sunt inspirate de minimalism. Trebuie să existe în interiorul băii exclusiv ceea ce este necesar. O altă caracteristică foarte importantă este combinația de nuanțe. Când vorbim de stilul scandinav de amenajare baie, toate culorile de bază sunt albe și este indicat un obiect de design care să fie în contrast. Acesta trebuie să aibă o culoare discordantă în comparație cu restul ambientului. Poate fi vorba despre o plantă, un set de prosoape, coș de rufe, suport periuțe de dinți. Singurele limite sunt imaginația și inspirația.

model scandinav de amenajare baieÎn acest ambient, pereții sunt albi, iar gresia combină mai multe nuanțe de gri. Contrastul este făcut de o plăntuță, un suport pentru depozitare din textil și coșul de rufe. Pentru un astfel de ambient, sunt recomandate următoarele produse:

Lavoar Kolo Twins 60cm

Vas de toaletă Ideal Standard Connect

Gresie hexagonală Twist White & Gresie hexagonală Twist Grey

Coș de rufe Evora Flax Aquanova

Dacă îți dorești ca la finalul amenajării băii să obții un design scandinav, ține cont de cele mai importante elemente: culorile. Lasă-te purtat de val pentru elementele de contrast, dar nu exagera. Folosește plăci de gresie și faianță de dimensiuni reduse. Toate obiectele sanitare trebuie să fie cu linii clare, să nu existe artificii vizuale care ar putea să dăuneze ambientului.

4 thoughts on “Amenajare baie – model scandinav

Leave a Reply

Your email address will not be published.