baie design industrial
Design interior

Amenajarea băii în stil industrial: Tot ce trebuie să știi

Amenajările interioare în stil industrial sunt caracterizate de nonconformism, pragmatism și un aer masculin, nepretențios și rece. Descoperă cum se deosebește acest stil de design interior și cum îți poți amenaja baia astfel.

Stilul industrial în design interior

Stilul industrial a luat amploare odată cu renovarea clădirilor industriale abandonate din America și Regatul Unit ai anilor ‘40. Multe fabrici, hale, ateliere sau depozite au primit o nouă utilitate după ce războiul a trecut, devenind locuințe rezidențiale pentru clasa de mijloc sau pentru artiștii boemi.

Stilul industrial îmbină vechiul cu noul, subliniind frumusețea și unicitatea accesoriilor ce au rezistat de-a lungul timpului și aducând tehnologiile moderne în designul interior pentru a spori confortul. Sunt păstrate elementele structurale originale, precum țevile, zidurile din beton sau cărămidă, sistemele de ventilație.

Materialele moderne, precum oglinzile, metalul, sticla, cromul, dar și tehnologiile noi sunt adăugate decorului într-un mod armonios și fără a deveni puncte centrale ale acestuia. Obiectele sanitare sunt simple și funcționale, ferestrele sunt mari și neacoperite, iar designul final este unul nonconformist, original, nepretențios și surprinzător, cu aspect de fabrică.

Caracteristicile stilului industrial în design interior

 • Grinzi de oțel sau de lemn expuse;
 • Ziduri cu aspect neterminat, din cărămidă sau beton;
 • Paletă de culori neutre, reci, sobre: alb, negru, cupru, bej, bronz, gri;
 • Ferestre goale;
 • Mobilier cu aspect nefinisat;
 • Țevile sunt la vedere;
 • Podeaua este “rece”, din gresie, beton, marmură sau granit;
 • Finisaje metalice, cromate, lucioase sau mate;
 • Sunt încurajate obiectele sanitare originale;
 • Decorațiunile și accesoriile sunt simple, dar de efect;
 • Predomină mecanismele, rotițele, lanțurile, instalațiile;
 • Mobilierul are linii clare, dar nu întotdeauna rigide;
 • Piesele de mobilier au un aer “conectat”, prin cabluri, țevi, bare metalice etc;
 • Obiectele se reciclează pe cât posibil și sunt reinventate;
 • Corpurile de iluminat sunt simple și metalice.

Cum amenajezi baia în stil industrial

Mobilier

Bateriile de baie au un aspect rustic sau vintage, predominând pipele subțiri și lungi. Oțelul, inoxul, nichelul, cromul, carbonul sau alama sunt materiale potrivite, iar paleta de culori se rezumă la negru, alb, gri, cupru sau accente aurii. Mecanismele și instalațiile cu aspect interesant sunt promovate în stilul industrial.

Roțile dințate în mișcare și accesoriile care imită componentele unui ceas sunt la mare căutare. Dușul este adesea simplu, walk-in, încadrat de un perete de sticlă cu sau fără model, predominând aspectul băilor amenajate la comun, cu baterii nesofisticate și cu spațiu fără restricții. Cada freestanding poate fi din tablă sau compozit.

Spațiile de depozitare pot fi create din cutii, lăzi de lemn, sârmă împletită sau diverse alte obiecte reciclate. Mobilierul în stil industrial este minimalist, dar funcțional, rece, amintind de fabrici și depozite.

Culori

Paleta cromatică este în general masculină și rece, print-urile florale sau pastelate fiind inexistente. Nuanțele sunt neutre și cu tentă închisă, iar nonculorile predomină. Pe lângă negru, alb și gri, în stilul industrial se mai pot întâlni accente de verde, portocaliu, mov sau albastru, toate în nuanțe închise și mate, cu aspect învechit.

Finisaje

Pereții cu aspect nefinisat sunt un must-have al stilului industrial. Cărămida expusă, betonul, tencuielile decorative care imită finisajele brute, plăcile de teracotă, faianța tip Subway sunt opțiuni potrivite și caracteristice acestui stil. Podeaua poate fi din beton, gresie, piatră sau chiar lemn cu aspect neșlefuit.

Decorațiuni

Oglinzile sunt simple sau au rame metalice și forme geometrice – rotunde sau rectangulare. Recipientele pentru săpun lichid, săpunierele, cuierele, suporturile pentru prosoape, bateriile, țevile și instalațiile au toate aspect vintage, vechi sau care imită rugina. Poți alege imagini alb-negru, graffiti sau însemne industriale pentru decorul pereților.
Reciclează și redă utilitatea obiectelor: în loc de chiuvetă poți folosi un butoi din metal, antichizat. Accentele din bronz, crom sau nichel se regăsesc cu precădere, la fel și obiectele din beton. Din instalații poți crea modele interesante care să încadreze alte piese de mobilier. Plantele dau un aer fresh încăperii.

Iluminat

În amenajarea băii predomină corpurile de iluminat suspendate, metalice, cu lumină difuză. Totuși, se pot întâlni și neoane, lustre vintage, lămpi cu picior, becuri agățate rudimentar. De asemenea, aranjamentele formate din cabluri atârnate de tavan și lumini industriale sunt o combinație de succes.

Idei amenajare baie spațioasă în stil industrial

Idei amenajare baie spațioasă

Avem aici o baie în stil industrial, cu accente rustice moderne. Iată care sunt propunerile noastre pentru obținerea unui astfel de design interior:

Idei amenajare baie spațioasă în stil industrial

Atmosfera industrială chic din această baie poate fi obținută dacă optezi pentru următoarele produse:

Idei amenajare baie mică în stil industrial

Idei amenajare baie spațioasă în stil industrial

Pentru obținerea acestui design industrial minimalist ai nevoie de:

Idei amenajare baie spațioasă în stil industrial

Această baie industrială în tonuri reci poate fi recreată cu ajutorul următoarelor produse:

Stilul industrial este o alegere îndrăzneață pentru o baie cu personalitate. Pe Neakaisa.ro găsești produse sanitare care pot fi cu ușurință integrate într-un astfel de stil de design interior nonconformist.

Visezi la o baie care să îmbine eleganța cu funcționalitatea? Dorești să creezi un spațiu unde confortul întâlnește designul personalizat? Aici este locul de unde începe povestea și vei afla toate informațiile de care vei avea nevoie pentru a duce le bun sfârșit planul tău.

Află tot ce trebuie să știi pentru amenajarea unei băi de vis – tendințe, inovații și sfaturi esențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *