1 cum alegi cada baie
Design interior

Amenajarea băilor – trenduri la început de an

Introspecția noastră pentru 2017 nu se oprește la cifre! Este momentul să ne gândim și la principalele trenduri, regăsite în cele mai vândute produse din câteva categorii cheie!

Privire de ansamblu

În ultimii câțiva ani trendul principal este cel de simplificare. Anul 2017 a fost un apogeu al ambientelor fără elemente de decor inutile. S-a optat pentru obiecte sanitare moderne, cu un raport spațiu-design ocupat cât mai eficient. Elementele de decor sunt din ce în ce mai puține și plasate strategic în zone restrânse.

Trenduri

#1 Vas wc suspendat – Cea mai mare creștere

#2 Lavoar freestanding – Cea mai rapidă creștere

#3 Cadă freestanding – Cel mai nou trend

Gresie tip parchet

Top 5 cele mai dorite

Toate drumurile duc la stilul scandinav. Culori uniforme, mult alb, băi din ce în ce mai aerisite. Combinațiile de obiecte sanitare diferă în funcție de model, însă toate converg către simplitate. Recomandarea designerilor de interior este însă să atenuăm culoarea albă cu ajutorul contrastelor, fără a folosi neapărat elemente de decor stabile (de genul gresie, faianță). Se recomandă folosirea culorii verde prin plante poziționate bine, sau pigmentarea spațiului cu ajutorul accesoriilor colorate, precum prosoape sau covoare.

Top 5 obiecte sanitare în 2017

  1. Lavoar freestanding Dalet Ovale
  2. Lavoar pe blat Ideal Standard Strada
  3. Cadă rectangulară Besco Modern
  4. Vas wc suspendat Ideal Standard Tesi Aquablade
  5. Vas wc suspendat Ideal Standard Connect Cube

Top 5 baterii în 2017

  1. Baterie lavoar Hansgrohe Logis
  2. Coloana dus Hansgrohe Crometta E240
  3. Baterie lavoar cu perlator Kludi Logo Neo
  4. Baterie bideu Ideal Standard Gio
  5. Baterie cada si dus Teka Vita Cascada

Cum poți avea o baie în tendințe?

Deși pare foarte complicat, urmărirea tendințelor nu ține doar de obiecte sanitare. Este cel puțin la fel de important să fie accesorizată corect. Tot în prim plan trebuie să fie și amenajarea din punct de vedere funcțional. O baie frumoasă fără spații de depozitare va rămâne frumoasă pentru un timp foarte scurt. Apoi încep să se strângă șampoane, creme, toate mărunțișurile de care ai nevoie zilnic. Așa că, hai să facem și un top al lucrurilor pe care le poți face oricând pentru a avea o baie în trend:

#1 Prioritizează spațiile de depozitare. Dacă nu ai suficiente, investește într-un dulap suplimentar, sau într-un raft.

#2 Ordine!!! O baie aerisită, indiferent de culorile alese, se obține în primul rând prin a nu avea multe mărunțișuri împrăștiate.

#3 Lumină. Sursele de lumină trebuie să fie suficiente. Nici prea puternice, nici prea șterse, astfel încât să poți avea confortul perfect. Poți calibra acest aspect prin puterea becurilor, sau prin montarea unei lămpi suplimentare lângă oglindă în caz de nevoie.

#4 Pune o plăntuță într-un colț. Nu numai că va schimba complet ambientul, dar va și crea o senzație de curat și de fresh.

#5 Schimbă prosoapele! Dacă ai o baie în culori vesele, folosește cea mai pastelată nuanță din cameră pentru prosoape. Dacă baia are culori închise, optează pentru un set de prosoape în culorii vii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *