Idei & Recomandări

Amenajarea bucătăriei – culori și trenduri practice

Bucătăria este una dintre încăperile cele mai importante într-o familie. Este spațiul unde se pregătește mâncarea și zona unde se ia masa împreună, așa că amenajarea bucătăriei este o reală provocare. Pentru foarte mult timp, gătitul în sine era doar o activitate obligatorie. Dar incet, incet am învățat să ne bucurăm și de acest timp petrecut împreună, ca familie.

Din aceste motiv, putem spune că bucătăria este hub-ul familiei. Motiv pentru care amenajarea ei ni se pare extrem de importantă și mult mai complexă decât a altor camere. În primul rând, trebuie să fii foarte atent la elementul practic, să ai spațiul gândit astfel încât pașii pentru gătit să fie făcuți cursiv, fără probleme sau spații supra-aglomerate. În al doilea rând, trebuie să ai spațiu dedicat meselor în familie sau a depozitării alimentelor.

Această îmbinare a spațiului de gătit și a celui de relaxare este foarte importantă în zilele noastre. Dar, hai să le luăm pe rând:

Scheme de culori vibrante

Vezi mai multe modele de chiuvete bucătărie aici.

Culorile vibrante vor fi cu siguranță în top trenduri. Se continuă acest stil datorită ambientului pe care îl creează. Poți să folosești culori îndrăznețe în 2 moduri: pete de culoare sau contraste puternice. Folosirea culorilor în amenajarea bucătăriei este foarte importantă și ar trebui să îi reprezinte pe cei care o folosesc și să se potrivească personalității și nevoilor lor.

Ca idee, spațiul pentru gătit ar trebui să aibă nuanțe deschise, în timp ce spațiul pentru socializare poate să fie în tonuri mai închise pentru un ambient potrivit.

Pasteluri delicate & the blues

Tot la capitolul culori, foarte populare sunt și accentele pastelate. Creează un sentiment de acasă, jucăuș și distractiv. Sunt potrivite pentru cei care doresc un contrast, însă nu vor să folosească nuanțe puternice. Folosite pentru a accentua și a crea compartimentări vizuale, tonurile deschise de albastru, galben, roz și verde pot fi un factor wow!

Dacă tot am menționat albastrul, ar trebui spus și că este culoarea momentului în amenajarea bucătăriei. De la albastru petrol, la bleu deschis sau turcoaz, albastrul este aproape nelipsit din planurile de amenajări actuale. Este perfect pentru cei care vor să accentueze design-ul ales și vor să iasă în evidență prin alegeri curajoase.

Vezi mai multe modele de baterii bucătărie aici

Insulă multifuncțională

Compartimentarea este în continuare dictată de spațiul disponibil, dar acolo unde este posibil, insula ca mobilier de bucătărie va fi prezentă. O parte dintre bucătăriile mari optează deja pentru 2 insule. Este una dintre soluțiile noastre preferate pentru incorporarea dinning-ului în spațiul dedicat activităților proprii de bucătărie. Este super utilă pentru depozitare și ca masă de lucru, în timp ce creează spațiu pentru un mic-dejun în familie.

Poate fi incorporată și o chiuvetă de bucătărie cu scurgător separat pentru a implica cât mai mulți membri ai familiei în pregătirea mesei.

Rafturi la vedere

Ideea de rafturi deschise obișnuia să fie o idee îndrăzneață și, în mare parte, inutilizabilă. Odată cu trendul industrial și cu degajarea presiunilor de amenajare clasică, inclusiv bucătăria a primit permisiunea de a pune lucrurile la vedere. Nu, nu este nici acum ok să etalezi orice, oriunde, dar poți alege anumite accesorii de bucătărie care au și rol practic și rol decorativ. Iar aici putem vorbi despre seturi de tacâmuri cu stil retro sau industrial, chiar și un set de oale care are o culoare potrivită ambientului, suporturi de condimente, sau, pentru cei care preferă verdețuri proaspete, chiar ghivece cu plante culinare (busuioc, mentă, pătrunjel, etc).

Dar, odată cu acest trend, vine și responsabilitatea spațiilor ascunse. Ele sunt acum mai importante ca oricând pentru că au rolul de a ascunde tot ceea ce nu îți dorești să fie la vedere. Oale mai vechi, sau noi – practice, dar nu frumoase. Farfurii care nu sunt neapărat reprezentative. Tot felul de accesorii pe cât de utile, pe atât de puțin prezentabile.

Dacă ai dat un scroll rapid prin articol și pare cam lung, am pregătit un mic rezumat. Toți vrem bucătării practice, la modă și super frumoase, așa că:

  • Culorile fresh sunt la modă;
  • Folosește-le în combinații care să le scoată în evidență;
  • Pastelurile nu se demodează niciodată;
  • Le poți folosi pentru accentuare sau compartimentare;
  • Insula este super utilă atât ca banc de lucru, cât și ca spațiu de luat masa;
  • Etalează elemente prin rafturi deschise;
  • Nu uita de spații de depozitare unde să poată stea toate lucrurile pe care nu le vrei la vedere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *