Baia în două culori: Modele și idei de amenajare
Idei & Recomandări

Baia în două culori: Modele și idei de amenajare

Amenajarea băii este un subiect care necesită mai multă atenție când vine vorba de întregul decor al unei locuințe. Aceasta poate deveni o adevărată bijuterie, nu doar o încăpere cu rol practic. Baia în două tonuri reprezintă o abordare specifică atât stilului modern, cât și celui contemporan de amenajare, dar nu numai a acestora, și care poate fi încorporată în cadrul unui spațiu de orice dimensiuni, atât la casă, cât și la bloc.

Baia în două culori înseamnă mai multe opțiuni, iar varietatea de pe piață atât a obiectelor cât și a materialelor decorative, îți oferă o libertate aparte. Ți-am pregătit câteva idei care îți vor sprijini eforturile, atât în procesul creativ, cât și în cel tehnic. Iată care sunt acestea:

Baia în două culori, idei de amenajare

Indiferent că este vorba de o locuință nouă, sau renovarea celei vechi, un proiect de amenajare baie se află pe lista priorităților. Îl poți aborda astfel:

În funcție de stil

Stilul băii trebuie să se potrivească celui general, pentru a te bucura de o continuitate în decorul locuinței. Băile în două culori nu se rezumă la un stil anume, ci pot fi puse în scenă cu ajutorul materialelor și detaliilor potrivite.

  • Baie vintage

Stilul vintage este caracterizat de mobilier de baie din materiale precum lemnul, în culori neutre sau cu aspect de lemn natural. Abordarea în două culori se potrivește perfect în cazul stilului vintage, deoarece se folosește o paletă alcătuită din alb și o culoare la alegere. 

Amenajare baie în două culori, stil vintage

Poți opta pentru nuanțe optimiste, care reflectă ideea de curățenie și prospețime, precum turcoaz, roz pastelat, piersică sau chiar galben. În general, nuanțele pastelate sunt potrivite pentru o astfel de combinație, deoarece oferă senzația de liniște și romantism. 

Optează pentru pereți albi în cazul unei băi mici, și alege mobilier colorat. Poți folosi chiar și o combinație clasică de alb cu negru, atâta timp cât alegi baterii vintage cu finisaj auriu mat. 

  • Baie modernă

Băile moderne sau contemporane se concentrează pe aspectul de lux, dar poți alege direcția minimalistă. În acest caz, opțiunile sunt diverse și îți permit să faci experimente creative. De exemplu, băile în două nuanțe de roz, cu finisaje albe și detalii minimaliste sunt potrivite pentru o baie pătrată de apartament.

De asemenea, combinațiile de gri și alb oferă un aer elegant, dar tineresc în același timp. Baia modernă este, de regulă, cât mai simplă și ușor de curățat, deoarece se urmărește și aspectul funcțional al acesteia. Mobilierul de baie poate fi mat sau lucios, în funcție de preferințe și de amenajarea generală a locuinței.

baia in două culori, galben și negru
Amenajare baie în două culori, stil modern

Panourile decorative sunt o alegere optimă pentru baie, dacă vrei să vopsești pereții într-o culoare până la jumătatea acestora, iar în partea inferioară să instalezi panouri albe cu forme deosebite. 

Lemnul poate fi încorporat și în baia modernă, dar ține cont de obiectele sanitare cu forme cât mai fluide, cu linii simple. Încă un aspect pe care trebuie să îl ai în vedere dacă alegi mobilier sau blat de baie din lemn, este tratamentul special, astfel încât să nu se deprecieze de la umezeală. Poți proteja lemnul cu un lac sau o vopsea rezistentă la umezeală. Acestea sunt disponibile într-o gamă variată de nuanțe de la cele similare cu ale lemnului natural, la culori puternice. O altă opțiune potrivită este aplicarea a unul sau două straturi de ulei de in. Acesta are și avantajul că păstrează aspectul natural al lemnului. 

  • Baie industrială

Baia amenajată industrial este caracterizată de detalii metalice, finisaje cu aspect de cărămidă, obiecte și mobilier la limita dintre modern și clasic. Poți alege modele faianță de baie în două culori, pentru a accentua ideea celor două nuanțe care alcătuiesc decorul. De asemenea, poți opta pentru o combinație între pereții cu aspect de cărămidă și cei vopsiți în alb sau gri.

Griul va oferi o senzație de răcoare și va scoate în evidență minimalismul, mai ales dacă optezi pentru detalii din piatră. Acest lucru este chiar recomandat în cazul unei băi industriale, în special dacă întreaga locuință urmează această notă.

  • Baia rustică

Proiectul de amenajare baie poate include și un decor rustic, în special la casă sau la cabana pe care o folosești în timpul concediilor. Într-o amenajare în care lemnul este materialul principal folosit, poți alege două tonuri precum verde cu alb, albastru cu alb sau crem. Aceste nuanțe aduc aminte de culorile din natură și introduc aceste elemente în casă cu succes.

Amenajarea unei băi cu cadă în stil rustic implică mai multă atenție asupra acestui detaliu, deoarece poți să alegi o cadă freestanding care transformă baia într-o adevărată încăpere de spa. Mai ales dacă introduci nuanțele naturale în decorul pereților, vei crea o atmosferă ideală pentru relaxare.

baia in două culori, bej și alb
Amenajare baie în două culori, stil rustic

Alege principalele culori reprezentative fiecărui stil și adaptează combinația în funcție de preferințele tale estetice.

În funcție de mărime și formă

Amenajarea băilor mici poate ridica probleme când vine vorba de alegerea paletei de culori. Dacă îți dorești un decor original, trebuie să ai în vedere posibilitățile, dar și să ai încredere în simțul tău estetic. În băile cu dimensiuni generoase, proiectul de amenajare îți oferă mai multă libertate, dar trebuie să ții cont de formă.

  • Baia mică

Cele mai potrivite culori pentru o baie mică sunt cele ușoare și luminoase. Felul în care decorezi pereții te va ajuta să creezi senzația de spațiu și să încurajezi reflectarea luminii. Dacă baia nu are un geam prin care poate pătrunde lumina naturală, o combinație precum albul și albastrul deschis va avantaja spațiul.

Nuanțele neutre, subtile, de gri sau crem sunt o opțiune potrivită pentru băile mici, dar cu personalitate. Băile albe nu satisfac mereu nevoile estetice, așa că este nevoie de o doză de originalitate. Poți compensa prin alegerea unui mobilier colorat, sau pentru accesorii lavoar, precum etajerele, cu aspect de lemn.

Amenajare baie mică în două culori
  • Baia mare

O baie mare și luminoasă este visul fiecărui pasionat de design interior. Aceasta îți permite să instalezi o cadă generoasă, bideu, dulapuri mari și multe alte elemente care pun amenajarea în valoare. Decorul în două culori poate conține o combinație între două culori mai închise. De asemenea, dacă ești fan al nuanțelor de verde și albastru închis, poți vopsi un perete principal alb, iar cei din jur într-o culoare de accent precum cele menționate.

baia in două culori, alb și negru
Amenajare baie mare în două culori, alb și negru

Amenajarea unei băi moderne, dar înguste, se poate face pe verticală, profitând de spațiul oferit astfel.

Nu-ți fie teamă să introduci negrul în designul unei băi mari, mai ales dacă este luminată natural. În această situație poți alege accesorii pentru cadă, lavoar și duș argintii sau negre. O baie mare îți permite și să optezi pentru stilul pe care ți-l dorești în locuință, de la cel minimalist, la cel vintage sau mediteranean.

  • Baia îngustă

Există tot mai multe modele de băi de apartament care urmează o linie îngustă, pentru a economisi spațiu în planul întregii locuințe. Acest lucru te limitează la a alege o cabină de duș și îți poate pune piedici în ceea ce privește decorul pereților. Cea mai sigură variantă este să faci aceleași alegeri precum în cazul băii de dimensiuni mici: folosește culori cât mai luminoase.

Amenajare baie îngustă

Baia în două culori poate însemna alb pentru pereți și gresie și faianță în diferite nuanțe. Poți opta pentru roz pastelat sau gri deschis, iar instalarea finisajelor poate fi făcută cât mai creativ. Fie că alegi plăci hexagonale sau cu patternuri, bazează-te pe detaliile care fac diferența. Caută modele de faianță baie în două culori.

Baia în două culori va da valoare decorului din casă, așa că acordă cât mai multă atenție calității materialelor, inclusiv în ceea ce privește vopseaua aleasă. Nu uita că cele două culori nu se limitează la pereți, ci poți crea un joc de nuanțe și cu ajutorul mobilierului.

Recomandare baterie de cadă cu termostat Ideal Standard Ceratherm S200

Recomandare baterie de cadă cu termostat Ideal Standard Ceratherm T25

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *