cabina de dus neakaisa.ro
Idei & Recomandări

Baie modernă cu duș: cum să creezi spațiul perfect

La un moment dat, cu toții ne-am confruntat sau ne vom confrunta cu sarcina complexă de a amenaja propria baie. Stilul și scopul acestei încăperi s-a schimbat de-a lungul anilor, culminând cu o baie modernă, cu linii simple și funcționalitate ridicată.

De multe ori, multitudinea de obiecte pentru baie dintre care poți alege pare infinită, iar să îți dai seama cum să faci din baia ta un spațiu modern perfect pare o misiune imposibilă. În acest articol îți prezentăm câteva idei pentru a obține o baie modernă pornind de la designul protagonistului său incontestabil: cabina de duș.

De ce să optezi pentru o cabină de dus?

Baie cu duș sau cadă? Aceasta este întrebarea la care se gândește toată lumea atunci când vine vorba de amenajarea unei băi pentru casa lor.

În cazul caselor mai mari care beneficiază de cel puțin două băi, cele mai multe persoane aleg o cabină de duș pentru una dintre băi și o cadă pentru cealaltă, pentru a se bucura de beneficiile ambelor variante. Pe de altă parte, atunci când vorbim de o singură baie și de un spațiu redus, în mod clar această alegere nu este posibilă.

Cele mai recente tendințe în materie de design de baie arată că o cabină de duș este elementul cel mai frecvent instalat. Motivul? Cabinele de duș au multe caracteristici care se aliniază mai bine cu stilurile de viață și mentalitățile contemporane:

 • Permit o curățare mai rapidă
 • Sunt mai ecologice
 • Sunt perfecte pentru orice categorie de vârstă
 • Necesită mai puțin spațiu pentru a fi instalate
 • Se potrivesc perfect cu ritmul agitat al perioadei contemporane
 • Varietate de modele potrivite în orice stil de amenajare

Cabina de duș este accesibilă pentru persoanele cu mobilitate redusă, cum ar fi persoanele în vârstă, și poate fi instalată chiar și în spații mici, reușind să pună în valoare orice baie.

Aceste caracteristici simple, dar fundamentale, fac ca baia cu duș să fie cea mai populară alegere. Multitudinea de materiale disponibile pe piață permite, printr-o selecție atentă, crearea unui mediu care combină funcționalitatea și eleganța. 

Cum obții o baie modernă cu duș?

Crearea unei băi moderne cu o cabină de duș nu este doar posibilă, ci și ușoară și accesibilă. De fapt, stilul modern contemporan are câteva caracteristici clare care îl fac ușor de creat și de adaptat la orice baie, fie ea mare sau mică.

Cuvintele cheie sunt liniile simple și estetica funcțională: alegerea unui design de baie cu linii clare, curate, care transmit un sentiment de ordine și relaxare și garantează în același timp o funcționalitate excelentă.

Studierea cu atenție a fiecărui detaliu este esențială dacă dorești să creezi un mediu armonios și confortabil. Folosirea finisajelor cu aspect natural, precum marmura sau lemnul, crearea unor contraste fine, precum și utilizarea de obiecte sanitare și mobilier suspendat vor face din baie un adevărat mediu de relaxare.

Dar care sunt elementele la care trebuie să acorzi o atenție deosebită atunci când alegi o cabină de duș? 

 1. Tipul cabinei de duș

Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este tipul cabinei de duș pe care dorești să o instalezi. Poate părea evident, dar în perioada contemporană există o mulțime de modele și caracteristici de luat în considerare.

În primul rând, trebuie să analizezi încăperea: este o baie mică sau mare? Există nișe în pereți care să fie folosite? Este o baie care urmează să fie renovată, unde există deja o cadă?

În prezent, există trei tipuri principale de cabine de dus care se adaptează la spațiul în care sunt amplasate:

 • Cabine de duș semirotunde sau pentagonale de colț
 • Cabine de duș dreptunghiulare potrivite pentru integrarea pe colț sau pe un perete 
 • Cabine de duș tip walk-in realizate din paravane de sticlă 

Dacă dorești amenajarea zonei de duș între doi pereți laterali este recomandat să optezi pentru ușa de nișă. Te vei bucura de un spațiu confortabil și intim. 

O cabină de duș pe colț este recomandată atunci când se amenajează o cameră mică, deoarece îți permite să folosești doar un colț al camerei și să câștigi spațiu important.

O cabină modernă potrivită pentru orice baie poate fi Omnires Manhattan cu profile negre mate. Designul minimalist și forma practică oferă echilibrul perfect dintre estetică și funcționalitate. 

Cabina de dus Omnires Manhattan

2. Cădița de duș

După selectarea cabinei de duș, este timpul să examinăm diferitele componente care alcătuiesc zona de duș. Primul element fundamental care trebuie luat în considerare este cădița de duș.

Alegerea culorii și a materialului trebuie neapărat să fie coordonată cu tonurile întregii băi, pentru a menține stilul încăperii.

Înălțimea cădiței de duș este, de asemenea, foarte importantă, nu doar pentru estetică, ci și pentru funcționalitate. Cele mai comune cădițe de duș sunt:

 • Cădițe de duș cu montaj la nivelul pardoselii, ultra flat 
 • Cădițe extrem de joase
 • Cădițe de duș înalte

Alegerea unei cădițe de duș la nivelul pardoselii este perfectă pentru o baie în stil contemporan. Îți permite să creezi o continuitate cu restul băii și să păstrezi linii simple și clare. Cădița de duș Rea Rock, în versiunea sa la nivelul pardoselii, este exemplul perfect de fuziune și armonie totală cu spațiul în care este instalat. 

Cadita de dus Rea Rock

3. Tipuri de uși

O altă caracteristică esențială căreia trebuie să-i acorzi atenție este tipul de ușă. Ceea ce determină alegerea este de la cele mai multe ori dimensiunea încăperii. Cele mai comune tipuri sunt:

 • Ușă de duș pliabilă
 • Ușă de duș glisantă
 • Ușă de duș batantă

O ușă pliabilă este excelentă pentru băile mai mici și poate fi o soluție reală de economisire a spațiului! Modul tipic de deschidere necesită foarte puțin spațiu, limitând doar o mică parte din suprafața de acces.

Pe de altă parte, alegerea unei uși glisante este perfectă pentru băile mici sau medii, cu o cabină de duș care nu este foarte mică. Deși mecanismul glisant nu aglomerează baia atunci când este deschis, trebuie să existe suficient spațiu pentru ca ușa să poată glisa.

O cabină cu ușă batantă implică o baie de dimensiuni medii sau mari. Mecanismul său de deschidere, care seamănă cu cel al unei uși normale, necesită mai mult spațiu de deschidere în exterior.

În concluzie, dacă obiectivul tău este de a crea o baie modernă, alegerea cabinei de duș este un pas important care trebuie bine analizat. Sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de ajutor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *