baterie freestanding cada
Idei & Recomandări

Baterii de cadă moderne – eficiență și confort

Alegerea unor baterii de cadă moderne reprezintă un pas important în designul băii. Acestea au rolul de a gestiona cu precizie fluxul și temperatura apei. Dar oferă posibilitatea de a ajusta cu ușurință debitul și temperatura, contribuind astfel la crearea unei experiențe de baie confortabile și plăcute.

Aceste componente se disting prin diversitatea formelor, dimensiunilor, culorilor, materialelor și finisajelor disponibile, permițând o integrare armonioasă în orice design de baie. Alegerea adecvată a acestora depinde de modelul căzii, necesitând o selecție atentă a montajului și stilului care să complementeze armonios cada. De asemenea, designul băii și bugetul disponibil sunt aspecte importante care ar trebui luate în considerare în procesul de decizie.

Baterii de cadă în funcție de tipul căzii

Analizează cu atenție stilul, forma, designul și poziționarea căzii tale. Acest lucru va avea cel mai mare impact asupra alegerii bateriei și va dicta ce model va funcționa cel mai bine atât din punct de vedere funcțional, cât și vizual. 

De exemplu, dacă ai o cadă freestanding poziționată central în baie, atunci o baterie montată pe perete nu va funcționa – va trebui să optezi pentru baterii de cada freestanding. De asemenea, o cadă cu picioare în stil victorian ar fi în dezacord cu o baterie modernă minimalistă – în această situație alege un model cu design elaborat, vintage. 

Trebuie să iei în considerare și poziționarea instalațiilor sanitare, găurile și spațiile existente ale căzii și să te încadrezi în acești parametri. 

Baterii de cadă în funcție de tipul de montare

Baterii cu montaj încastrat/pe perete 

Aceste modele se conectează la conductele de apă din perete. Funcționează bine cu căzile freestanding amplasate lângă perete sau cu căzile de tip alcov (standard). 

  • Bateriile de cadă cu montaj încastrat au corpuri care se montează înainte de placarea pereților. Partea vizibilă a bateriei este doar mânerul de control și, uneori, dușul de mână. Restul componentelor sunt ascunse în perete sau în spațiul de instalare dedicat. Bateriile de cadă cu montaj încastrat oferă un aspect simplu și minimalist, deoarece majoritatea componentelor sunt ascunse.
  • Bateriile de cadă cu montaj pe perete au componente vizibile și se pot monta după placarea pereților. Acestea oferă un aspect mai tradițional sau contemporan, în funcție de design-ul ales.

Bateriile de cadă montate pe perete includ adesea un set de duș, format din pară de duș și suport pentru aceasta. Un astfel de model disponibil în portofoliul nostru este Ideal Standard Atelier Joy gri Magnetic Grey. Este descrisă de linii geometrice simple, curate și de un material de foarte bună calitate. O poți încadra în orice baie modernă, minimalistă. 

Baterii cu montaj pe cadă

Aceste modele sunt instalate pe una dintre marginile căzii. La fel ca în cazul bateriilor freestanding și al celor montate pe perete, asigură-te că selectezi un model cu o rază de acțiune suficient de lungă pentru a acoperi distanța de deasupra marginii căzii. Elementele bateriei cu montaj pe cadă sunt aranjate ordonat la îndemână, dar la o distanță optimă din punct de vedere ergonomic.. 

Baterie cada – dus Grohe Atrio din portofoliul nostru poate fi încadrată într-un design clasic de baie, oferind o eleganță unică. Modelul este prevăzut cu tehnologii practice, cum ar fi GROHE TurboStat – apa ajunge (și rămâne) rapid la temperatura dorită; GROHE EcoJoy – pentru economisirea consumului de apă și GROHE SilkMove – pentru o funcționare extrem de fluidă a bateriei.

Baterii cu montaj pe pardoseală

Numite și baterii freestanding, acestea au flexibilitate în proiectare, deoarece sunt instalate în podea. Bateriile de cadă freestanding sunt potrivite indiferent dacă vei amplasa cada de-a lungul unui perete sau în mijlocul camerei.

Acestea necesită acces la pardoseala băii, deoarece conductele de alimentare cu apă trebuie să fie direcționate către locul unde este montată cadai. Consultă un instalator pentru a determina dacă instalația de scurgere din podea este posibilă în locuința ta. 
Pentru o eleganță desăvârșită, optează pentru un model cu finisaj auriu, precum bateria freestanding Besco Decco. Aceasta are un design atemporal, realizat în spiritul minimalismului.

Baterii de cadă în funcție de tipul de acționare

  1. Baterie de cadă cu monocomandă – un simbol al simplificării și al designului minimalist. Prin intermediul unei singure manete, acest sistem ingenios îți permite să controlezi cu ușurință atât debitul de apă, cât și temperatura, cu o singură mișcare. De la apă caldă la apă rece, de la un flux delicat la un jet puternic, putem regla rapid și precis toate aceste aspecte, oferindu-ne astfel un control complet asupra experienței noastre de baie.
  1. Bateria de cadă cu dublă comandă – o combinație clasică și elegantă a funcționalității. Prin intermediul celor două manete distincte, vei ajusta individual debitul și temperatura apei calde și reci, permițându-ți să găsești echilibrul perfect. Această abordare oferă posibilitatea de a experimenta și de a găsi combinația optimă care să se potrivească preferințelor individuale.
  1. Bateria de cadă termostatică – inovația care aduce controlul complet și precis al temperaturii apei. Acest sistem inteligent utilizează un termostat pentru a menține constantă temperatura apei în timpul întregii experiențe de baie. Poți seta temperatura dorită și apoi să te relaxezi, știind că aceasta va rămâne constantă, indiferent de variațiile de presiune sau temperatură din rețeaua de alimentare cu apă. Bateria termostatică oferă confort și siguranță. 

Analizează care sunt cele mai importante aspecte pentru tine și vei găsi cu siguranță drumul către bateria de baie perfectă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *