cada freestanding
Idei & Recomandări

Cabina de dus sau cada: care este cea mai bună optiune?

Una dintre alegerile de bază atunci când amenajezi o baie este decizia de a monta cabina de dus sau cada. În ambele cazuri, designul este foarte important, dar și funcționalitatea, spațiul disponibil și nevoile fiecărei persoane din locuință. Cand amenajezi baia, este esențial să ții cont de doi factori importanți: dimensiunea spațiului disponibil și numărul de persoane care îl vor utiliza zilnic.

Baie mică vs. baie mare:

  • Baie mică: optimizarea spațiului este crucială. Alegeți corpuri sanitare compacte, culori deschise și soluții de depozitare inteligente.
  • Baie mare: ai mai multă libertate de design, poți include o cadă, duș walk-in, mobilier mai mare și accesorii decorative.

Baie pentru o singură persoană vs. baie pentru o familie:

  • Baie pentru o singură persoană: concentreaza-te pe confortul personal, incluzând elemente care vă satisfac nevoile și preferințele individuale.
  • Baie pentru o familie: pune accent pe funcționalitate și accesibilitate. Asigura suficient spațiu de depozitare și o zonă de duș/ cadă potrivită pentru toți membrii familiei.

Planifică atent baia, adaptând-o la spațiu și utilizatori. Rezultatul va fi armonios și confortabil.

Dacă luăm în considerare toate aceste aspecte, atât căzile, cât și cabinele de duș au avantaje și dezavantaje, care trebuie analizate cu atenție înainte de a lua decizia finală.

Cadă vs. duș: două viziuni diferite asupra îngrijirii personale și relaxării. Poate că ai suficient timp să faci o baie relaxantă în fiecare zi, sau poate că preferi rapiditatea și caracterul practic al unui duș.

Așadar, trebuie să știi că cea mai bună opțiune pentru baie nu este doar cea mai atractivă și inovatoare, ci și cea care corespunde cel mai bine nevoilor tale și se potrivește stilului tău de viață. 

Baie cu cabină de dus – igienă si bunăstare contemporană

Dimensiunea redusă a unei băi este un factor decisiv pentru instalarea unei cabine de duș. Aceasta ocupă mult mai puțin spațiu decât o cadă de baie și poate fi montată în aproape orice spațiu.

Există cabine de dus de toate mărimile, culorile, modelele și formele, oferind un acces rapid și ușor. Cel din urmă este un considerent important dacă printre ocupanții locuinței se numără persoane în vârstă sau cu probleme de mobilitate. Asta face ca o cadă convențională să fie dificil de utilizat de către acestea. 

cabina de dus dreptunghiulara
Cabina de dus dreptunghiulara cu usi glisante Roth Lega Line LLS2 100×80

Avantajele unei cabine de duș

Cabina de duș este locul în care te vei revigora în fiecare dimineață și te vei relaxa în fiecare seară datorită tehnologiei de ultimă oră. Există multe motive care îi determină pe oameni să aleagă o cabină de duș pentru baia lor: igiena revigorantă, libertatea totală de mișcare sau pur și simplu faptul că au o baie mică.

O cabină de duș permite o utilizare mai liberă și mult mai eficientă a spațiului și, de obicei, un consum mai mic de apă. Este important ca aceasta să aibă o dimensiune rezonabilă, trebuie să fie ușor de întreținut și, desigur, să nu prezinte risc de alunecare.

Baie cu cada: ritualul relaxării sau cum sa-ti regasesti linistea

Dacă există un factor care determină instalarea unei căzi de baie, acesta este reprezentat de aspectul elegant. Cada are o capacitate remarcabilă de a deveni centrul atenției într-o baie, dând tonul întregului decor.

Există modele minimaliste extrem de contemporane care pot fi folosite pentru a crea un design de baie încântător și exclusivist.

Avantajele căzii de baie

Căzile de baie există încă din cele mai îndepărtate epoci. Aceste piese sculpturale te invită să oprești timpul și să te relaxezi. Există persoane pentru care cada este un obiect de neînlocuit datorită senzației de bine pe care o oferă, dar și datorită designului.

Pentru a te bucura de o experiență perfectă, poți opta pentru căzi cu hidromasaj sau modele freestanding, care pe lângă aspectul deosebit, oferă o experiență pe deplin unică.

Un alt motiv pentru a alege o cadă de baie este că poate fi cea mai bună opțiune pentru a satisface nevoile întregii familii, mai ales dacă există copii. În acest caz, este important să integrezi o cadă, astfel încât cei mai mici membri ai locuinței să se poată bucura de timpul petrecut în baie. Aceștia se pot relaxa și se pot îmbăia alături de jucăriile lor preferate.

cada freestanding
Cada freestanding Kolpasan Comodo alb 185×90 cm

Băi cu cabina de dus sau cada: concepute pentru prezent si viitor

Tendințele în designul băilor înclină spre combinarea celor două în același spațiu, pentru a oferi o experiență pentru toate gusturile. Amenajarea unei băi cu o cadă și o cabină de duș este o alternativă ideală pentru cei nehotărâți și pentru cei care nu au probleme cu spațiul în baie.

Cabina de dus vs cada: economisirea apei

În cabina de duș este folosită mult mai puțină apă în comparație cu cea necesară pentru umplerea unei căzi. Aceasta depinde, desigur, de durata timpului petrecut în duș. Dacă ai un cap de duș multifuncțional, acesta ar putea folosi între zece și cincisprezece litri de apă pe minut. O cadă de baie medie utilizează aproximativ o sută până la o sută cincizeci de litri de apă, ceea ce depinde, de asemenea, de dimensiunea căzii. 

Acum că știi care sunt principalele beneficii ale unei cabine de duș, precum și beneficiile unei căzi, poți alege cu ușurință varianta care să îți ofere cea mai bună experiență în baie! Consultă produsele de pe site-ul nostru. Ai posibilitatea de a alege între cabine de duș sau căzi de baie de calitate premium, care se încadrează în orice design și adaugă utilitate casei tale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *