Idei & Recomandări

Cabină de duș sau cadă?

O întrebare simplă, dar cu multiple variante de răspuns pe care să le iei în calcul atunci când vrei să renovezi baia.

Alegerea dintre o cabină de duș sau cadă este una dintre cele mai importante decizii pe care le putem lua atunci când vine vorba de renovarea sau amenajarea unei băi. Iar alegerea corectă poate fi făcută doar după luăm în calcul toate variabilele care apar în acest proces de analiză a avantajelor și dezavantajelor fiecărei alegeri în parte. Pentru că este imposibil să scrii un articol general valabil, considerăm că e mai util să facem o descriere neutră a opțiunilor de amenajare, cu prezentarea avantajelor fiecăreia, pentru ca fiecare să poată alege soluția cea mai potrivită.

Alegerea unei cabine de duș sau a unei căzi în baie reflectă două moduri foarte diferite de a vă bucura de momente reconfortante din viața cotidiană, în care interacțiunea cu apa joacă rolul principal. Poate că unii au suficient timp pentru a face o baie relaxantă, cu spumă și săruri, iar alții sunt mai practici și vor opta pentru relaxarea oferită de duș. Indiferent de alegere, atunci când vine vorba de crearea unui ambient deosebit în baie, cele mai bune și potrivite produse sunt cele care satisfac cel mai bine nevoile stilului de viață al fiecăruia dintre noi. 

După cum spuneam, alegerea unei dintre cele două variante sau a amândurora depinde de situația particulară a fiecărui cămin în parte, și poate fi influențată de spațiul disponibil pentru camera sau camerele de baie, de design-ul ales, de dorința de confort maxim, de stilul de viață al celor care locuiesc împreună și nu în ultimul rând de bugetul pe care fiecare îl are disponibil pentru amenajare.

Considerăm că structurarea informațiilor necesare luării deciziei corecte se poate face plecând de la spațiul disponibil pentru amenajare, iar funcționalitatea, nevoile și confortul fiecăruia să fie plusurile sau minusurile care se pot adăuga fiecărei liste scurte în parte.

Spații mici și foarte mici 

Oricât de mult ne-am dori va fi dificil, dacă nu chiar imposibil, de a putea amenaja o baie confortabilă în astfel de spații fără a face compromisuri din punctul de vedere al montării unora sau a altor obiecte sanitare sau chiar a reconfigurării spațiului și a relocării țevilor de alimentare sau scurgere. Astfel dacă spațiul permite prin reconfigurare montarea unei căzi de baie ceva mai generoase, sigur va trebui renunțat la spațiul alocat zonei de lavoar sau a celui pentru vasul wc. Așa că rezultatul final al amenajării trebuie să țină cont și de funcționalitatea și confortul tuturor zonelor din camera de baie.

Rezolvarea cea mai simplă în cazul acestor spații este montarea unei cabine de duș clasice, cu cădiță de duș normală sau a uneia joase, ori se poate opta pentru varianta în care se montează un paravan de duș, cu sau fără ușă.

Spații medii și mari

În cazul în care spațiul disponibil pentru camera de baie este mai generos, opțiunile de amenajare cresc, fiind posibilă inclusiv varianta în care să se monteze atât o zonă de îmbăiere cu cadă, dar și una de duș. Iar în cazul spațiilor mari deja problemele de funcționalitate optimă nu mai sunt un impediment, iar factorul decisiv va fi probabil cel care ține de confort, de design sau de stilul de viață.

Amenajarea băii cu cadă de baie: pentru o relaxare completă

Pentru a-și atinge pe deplin scopul pentru care a fost creată, anume relaxarea și reîncărcarea cu energie după o zi dificilă, în alegerea unei căzi de baie trebuie să se elimine în primul rând orice compromis care se face din punct de vedere al dimensiunilor acesteia raportate la dimensiunile corpului uman, dar și fără a elimina ceea ce ține de design-ul acesteia.

Dacă e să o privim din punctul de vedere al confortului, cada de baie are acea proprietate de a transforma o cameră de baie într-o oază de relaxare totală pentru adulți sau într-una a plăcerilor copilărești pentru cei mici care adoră bălăceala. Căzile de baie sunt de trei tipuri, cele cu formă dreptunghiulară, cele asimetrice ce pot fi montate pe colț și căzile freestanding, acele căzi la care contează foarte mult și aspectul exterior al acestora și nu au acele măști de protecție precum cele clasice.

Producători căzi

În cazul în care opțiunea este de a amenaja o baie cu cadă, opțiunile la Neakaisa sunt multiple și pot acoperii aproape toate cererile clienților. Pentru căzile de baie recatngulare recomandăm alegerea lor din gama de produse de la producătorul Ideal Standard sau de le Gala. Pentru căzile asimetrice pe lângă cele de la Ideal Standard, regăsiți în magazinul nostru și căzi de la Besco sau Kolpasan. Iar pentru cele freestanding vă puteți orienta spre căzile producătorului Rune. Atât căzile rectangulare cât și cele asimetrice pot fi prevăzute cu paravane din sticlă securizată pentru protecția împotriva stropirii accidentale. În cazul bateriilor de cadă puteți opta între cele de la Grohe sau Hansgrohe.

Amenajarea băii cu cabină de duș: igienă și confort cu un ritm modern

Există o mulțime de beneficii care i-au îndreptat pe mulți oameni în direcția alegerii amenajării unui spațiu pentru un duș în baia lor. O igienă rapidă, libertate deplină de mișcare, spațiul ocupat redus în unele cazuri, respectarea unui design modern și spațios în alte cazuri, utilizarea unui volum de apă redus, sunt doar câteva dintre acestea. De exemplu consumul mediu de apă la o baie în cadă este de 250 de litri, iar la un duș de 5 minute acesta poate fi redus la 30 de litri (-88%).

baie cu cabină de duș

În materie de opțiuni pentru duș există multiple variante. Cabina de duș poate fi cu cădiță sau fără, cu uși glisante sau pivotante, cu ramă metalică sau fără, semirotundă sau paralelipipedică, sau pur și simplu un paravan de sticlă securizată. În cazul în care bugetul alocat zonei de duș este unul generos, pe măsura confortului rezultat, se poate opta pentru varianta amenajării walk-in cu rigolă de duș și paravan sau dacă spațiul o permite, fără paravanul de sticlă. Combinația cu sisteme de duș încastrate garantează satisfacția generată de clipele de relaxare și reîncărcare, dar și de designul exclusivist. 

Producători cabine de duș

Pentru varianta în care decideți că alegerea cea mai potrivită este amenajarea băii cu zonă de duș, aveți următoarele variante. Pentru cabina de duș vă recomandăm produsele producătorilor Sanswiss și Roltechnik. Pentru cădițele pentru duș alegerea o puteți face între cele de la toți producătorii pe care îi avem listați în site. Dacă alegerea este a unui duș modern tip walk-in, varianta cu cădiță subțire, vă recomandăm produsele de la Sanswiss. Iar în varianta celor cu rigolă de scurgere puteți opta între cele de la Geberit sau cele de la Alcaplast. Pe partea de alimentare cu apă a zonei de duș, în funcție de dorințele și necesitățile dumneavoastră puteți alege între paneluri de duș cu hidromasaj de la Mediterraneo, bateriile de duș de la Grohe și Hansgrohe, de coloanele de duș de Hansgrohe și Grohe ori de sistemele de duș încastrate de la aceeași producători germani de la Grohe și Hansgrohe.

Camera de baie, ca și orice altă cameră din casa ta, este o reflectare a propriilor tale gusturi, dorințe și nevoi. Alegerea obiectelor sanitare de la Neakaisa îți aparține în totalitate, iar noi te putem ajuta cu produse de cea mai bună calitate și cu consultanță gratuită, astfel încât să fii ferm convins că la final ai făcut cea mai bună alegere posibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *