Idei & Recomandări

Ce aspecte trebuie să iei în considerare atunci când vrei să renovezi baia

Bucătăria este deseori descrisă ca fiind inima casei, dar baia este locul unde „timpul pentru tine” are prioritate maximă. La urma urmei, este locul în care începi și închei fiecare zi. Conform unor estimări, o persoană își petrece în medie cel puțin 1,5 ani din viață în baie, iar dacă a ta este un refugiu primitor în care te poți relaxa și revigora, s-ar putea să vrei să petreci și mai mult timp acolo!

Întrebări pe care ar trebui să ți le pui înainte de a începe renovarea băii:

De ce renovezi? Pentru că îți dorești un refugiu de tip SPA sau pur și simplu necesită o renovare pentru a deveni mai accesibilă și utilă?

Care este bugetul de care dispui? Păstrarea configurațiilor sanitare și electrice în locul lor actual va ajuta la menținerea costurilor la un nivel minim.

De cât spațiu de depozitare ai nevoie? Atunci când spațiul este limitat, optează pentru dulapuri suspendate sau variante precum precum rafturile încastrate.

Câte persoane vor folosi baia? Acest lucru te va ajuta să decizi dacă dorești lavoare și oglinzi duble. Ia în considerare dacă oaspeții vor avea acces la acest spațiu. 

Care sunt necesitățile și dorințele tale? Prioritizează lucrurile esențiale.

Avantajele renovării băii

Dacă dorești să renovezi complet baia, atunci poți adapta gresia și faianța, obiectele sanitare, dulapurile și accesoriile, pentru a se potrivi în totalitate stilului de design preferat. O renovare excelentă a băii poate îmbunătăți casa și stilul de viață într-o serie de moduri diferite, inclusiv: 

  • Creșterea valorii casei tale
  • Reducerea costurilor anuale la facturi (prin integrarea anumitor elemente moderne ce beneficiază de tehnologii de economisire a energiei sau a apei)
  • Îmbunătățirea stilului de viață
  • Optimizarea spațiului
  • Sporirea funcționalității

Care sunt costurile unei renovări?

Costurile renovării unei băi depind de o varietate de factori, inclusiv de bugetul de care dispui, materialele alese, accesoriile, gresia și faianța, dar și de contractorii aleși pentru a finaliza procesul. Poți fi sigur că, indiferent de buget, poți reîmprospăta baia cu doar câteva schimbări simple.

Există atât de multe idei de renovare a băii dintre care poți alege, astfel încât, indiferent dacă planurile tale de renovare sunt simple și discrete sau luxoase și detaliate, ai la dispoziție nenumărate opțiuni.

Care este cel mai avantajos mod de a renova o baie?

Există atât de multe modalități de a renova o baie, chiar și cu un buget fix. Pentru început, ia în considerare care sunt elementele cele mai importante pentru tine. În acest fel, vei ști unde să pui accentul și unde să economisești.

Dacă o baie de seară este modul tău preferat de a te relaxa după o zi lungă, atunci o cadă freestanding este un must-have! Alternativ, poate că baia ta actuală este lipsită de spațiu de depozitare, caz în care ai putea dori să aloci o componentă a bugetului pentru dulapuri noi. De asemenea, poate dorești înlocuirea cu un vas WC suspendat modern a modelului existent – un simplu obiect sanitar care va schimba total aspectul încăperii. Investește în elemente care reprezintă o prioritate pentru tine și care sunt de calitate. 

Cât durează renovarea băii?

La fel ca și costul, durata unei renovări depinde de amploarea acesteia. Achiziționarea în prealabil a obiectelor necesare va accelera procesul și îți va permite să te bucuri de noul tău spațiu superb în cel mai scurt timp.

Dacă realizezi o renovare a băii la scară mare, echipată cu o cadă nouă, paravan de duș walk-in, lavoar, dulapuri extinse și înlocuirea plăcilor ceramice, aceasta va dura semnificativ mai mult decât o renovare simplă ce implică înlocuirea câtorva elemente. 

Poți renova singur baia?

Dacă renovarea implică lucrări de instalații sanitare, electrice și aplicare de gresie și faianță (sarcini care nu sunt recomandate a fi întreprinse de o persoană fără experiență), este întotdeauna o idee bună să apelezi la un profesionist. Atât instalatorii, cât și meseriașii și-au perfecționat în timp abilitățile, așa că cel mai bine este să lași această muncă pe seama profesioniștilor!

De asemenea, trebuie luat în considerare faptul că meseriașii vin adesea în echipă și sunt contractați pentru a respecta termenele și obiectivele, ceea ce înseamnă că renovarea băii tale va fi finalizată mai rapid.

În timp ce este mai bine să lași renovarea în sine pe mâna profesioniștilor, există multe moduri în care te poți implica în acest proces. De exemplu, fii creativ, gândește-te la modul în care îți vei stiliza baia cu accesorii și decorațiuni. 

Așadar, dacă dorești să adaugi valoare casei tale și să îmbunătățești funcționalitatea și aspectul estetic al acesteia, o renovare este o idee excelentă! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *