panouri radiante infrarosu
Idei & Recomandări

Ce sunt panourile radiante cu infrarosu si cum funcționează?

Panourile radiante cu infraroșu sunt sisteme de încălzire alternative care emit căldură prin radiații infraroșu. Acestea funcționează prin emiterea unor raze infraroșu care încălzesc direct obiectele și persoanele din încăpere, fără a încălzi aerul în sine. Panourile radiante cu infraroșu sunt alimentate de obicei prin electricitate și pot fi instalate atât în tavan, cât și în pereți sau chiar pe podea. Când sunt activate, panourile emit radiații infraroșu care încălzesc direct obiectele și persoanele din încăpere. Acest lucru poate fi comparat cu modul în care Soarele încălzește Pământul prin radiațiile sale infraroșu. Un avantaj important al panourilor radiante cu infraroșu este că oferă o încălzire mai rapidă și mai eficientă decât alte sisteme de încălzire, deoarece căldura este direcționată către obiectele și persoanele din încăpere, fără a fi nevoie să încălzească întreaga încăpere.

Care sunt avantajele utilizării panourilor radiante cu infraroșu pentru incălzirea locuinței?

Utilizarea panourilor radiante cu infraroșu pentru încălzirea locuinței poate oferi mai multe avantaje, inclusiv:

 1. Economisirea energiei: Deoarece panourile radiante cu infraroșu încălzesc direct obiectele și persoanele din încăpere, nu sunt necesare temperaturi ridicate în încăpere pentru a obține confort termic, ceea ce duce la o economisire a energiei.
 2. Încălzire rapidă și eficientă: Panourile radiante cu infraroșu oferă o încălzire mai rapidă și mai eficientă decât alte sisteme de încălzire, deoarece căldura este direcționată către obiectele și persoanele din încăpere, fără a fi nevoie să încălzească întreaga încăpere.
 3. Durabilitate: Panourile radiante cu infraroșu sunt de obicei foarte durabile și au o durată de viață mare, ceea ce poate face ca investiția inițială să devină mai accesibilă pe termen lung.
 4. Fără întreținere: Panourile radiante cu infraroșu nu necesită întreținere sau înlocuirea componentelor, ceea ce poate face ca costurile de întreținere să fie mai reduse pe termen lung.
 5. Opțiune mai sănătoasă: Panourile radiante cu infraroșu nu emit substanțe chimice sau particule în aer, ceea ce poate fi benefic pentru persoanele cu probleme respiratorii sau alergii.
 6. Instalare ușoară: Panourile radiante cu infraroșu pot fi ușor instalate în tavan, pereți sau chiar pe podea, fără a fi nevoie de lucrări extensive de construcție sau modificări ale structurii existente.
Panou radiant living

Ce tipuri de panouri radiante cu infraroșu există pe piață și care sunt caracteristicile lor?

Pe piață există mai multe tipuri de panouri radiante cu infraroșu, vezi mai jos o listă cu acestea:

 1. Panouri radiante cu infraroșu pe bază de ceramică: Acestea sunt realizate din ceramică și au o durată de viață mare. Sunt eficiente energetic, au un răspuns rapid la schimbările de temperatură și sunt silențioase.
 2. Panouri radiante cu infraroșu pe bază de sticlă: Acestea sunt realizate din sticlă și sunt foarte durabile. Sunt ușor de curățat și au un aspect atractiv, dar pot fi mai scumpe decât alte tipuri de panouri.
 3. Panouri radiante cu infraroșu pe bază de metal: Acestea sunt realizate din metal și sunt rezistente la umiditate. Sunt ușor de instalat și pot fi montate atât în tavan, cât și în pereți.
 4. Panouri radiante cu infraroșu pe bază de lemn: Acestea sunt realizate din lemn și au un aspect natural. Sunt mai scumpe decât alte tipuri de panouri și pot fi mai greu de instalat, atuul principal fiind aspectul natural.

Toate aceste tipuri de panouri radiante cu infraroșu au caracteristici specifice și pot fi mai potrivite pentru anumite situații sau necesități. Este important să se ia în considerare toate opțiunile disponibile și să se consulte un specialist înainte de a lua o decizie de cumpărare.

Panou radiant dormitor

Cum se instalează panourile radiante cu infraroșu și care sunt costurile asociate acestui proces?

Procesul de instalare a panourilor radiante cu infraroșu poate varia în funcție de tipul de panou ales și de specificul locației. În general, panourile radiante cu infraroșu sunt ușor de instalat și pot fi montate în tavan, pereți sau chiar pe podea, fără a fi nevoie de lucrări extensive de construcție sau modificări ale structurii existente. Instalarea poate fi realizată de către un profesionist sau de către proprietarul locuinței, în funcție de cunoștințele și abilitățile acestuia.

Costurile asociate instalării panourilor radiante cu infraroșu pot varia în funcție de numărul de panouri necesare, de dimensiunea locuinței și de tipul de panou ales. De asemenea, pot fi necesare costuri suplimentare pentru lucrările de instalare, cum ar fi fixarea panourilor în tavan sau pereți și conectarea la sursa de alimentare electrică.

În general, costurile totale pentru instalarea panourilor radiante cu infraroșu pot varia de la câteva sute la câteva mii de lei, în funcție de situație. Este recomandat să se obțină câteva oferte de la diferiți profesioniști pentru a compara costurile și a alege cea mai bună opțiune.

Panou radiant bucătărie

Cum se întrețin și se utilizează corect panourile radiante cu infraroșu pentru a obține cele mai bune rezultate?

Pentru a obține cele mai bune rezultate din utilizarea panourilor radiante cu infraroșu, este important să se respecte următoarele recomandări de întreținere și utilizare:

 1. Urmați instrucțiunile de utilizare: Asigurați-vă că citiți și urmați întotdeauna instrucțiunile de utilizare și întreținere ale panourilor radiante cu infraroșu. Acest lucru poate ajuta la prelungirea durata de viață a panourilor și la obținerea celor mai bune rezultate.
 2. Curățați regulat panourile: Este important să țineți panourile radiante cu infraroșu curate, astfel încât acestea să poată funcționa la capacitate maximă. Utilizați o cârpă umedă sau un produs de curățare special pentru a șterge praful și eventualele murdării de pe panouri.
 3. Reglați temperatura în mod adecvat: Asigurați-vă că reglați temperatura în mod adecvat pentru a obține confortul termic dorit. În general, temperaturile ridicate nu sunt necesare pentru a obține confort termic, deoarece panourile radiante cu infraroșu încălzesc direct obiectele și persoanele din încăpere.
 4. Evitați obstacolele: Asigurați-vă că nu există obstacole (cum ar fi mobilier sau perdele) în fața panourilor radiante cu infraroșu. Astfel încât acestea să poată radia căldura în mod uniform.

Există vreun impact negativ asupra mediului înconjurător în utilizarea panourilor radiante cu infraroșu pentru încălzirea locuinței?

În general, utilizarea panourilor radiante cu infraroșu pentru încălzirea locuinței nu are un impact negativ asupra mediului înconjurător. Acestea nu emit gaze sau particule în aer, ceea ce poate face ca ele să fie o opțiune mai curată și mai sănătoasă decât alte sisteme de încălzire. De asemenea, panourile radiante cu infraroșu pot ajuta la economisirea energiei prin încălzirea directă a obiectelor și persoanelor din încăpere, fără a fi nevoie de temperaturi ridicate în încăpere.

Dacă este posibil și dacă modul în care este proiectată instalația de alimentare cu energie electrică a locuinței permite, se poate ține cont ca sursa de alimentare electrică a panourilor radiante cu infraroșu să provină din surse regenerabile sau poluante. Utilizarea unei surse de energie regenerabilă poate ajuta la reducerea impactului asupra mediului înconjurător.

Care sunt tipurile de panouri radiante pe care le găsești la Neakaisa.ro?

Gama de panouri radiante Herschel

Herschel este o companie germană care produce o gamă largă de panouri radiante cu infraroșu pentru încălzirea locuințelor și a spațiilor comerciale. Panourile radiante Herschel sunt realizate din materiale de calitate și sunt concepute pentru a oferi o încălzire eficientă și durabilă.

Unele dintre caracteristicile panourilor radiante Herschel pot include:

 • Eficiență energetică: Panourile radiante Herschel sunt concepute pentru a încălzi direct obiectele și persoanele din încăpere, astfel încât să fie necesară o temperatură mai scăzută în încăpere pentru a obține confort termic. Acest lucru poate duce la economii semnificative la facturile de încălzire.
 • Durabilitate: Panourile radiante Herschel sunt realizate din materiale de calitate și sunt testate pentru a asigura durabilitatea lor.
 • Design atractiv: Panourile radiante Herschel sunt disponibile într-o gamă largă de stiluri și culori, astfel încât să se poată potrivi cu decorul locuinței sau al spațiului comercial. 
 • Personalizare: Panourile radiante Herschel din gama Inspire Picture oferă posibilitatea de a fi personalizate la comandă prin folosirea imaginilor producătorului sau trimiterea unei imagini proprii. Pentru mai multe detalii referitoare la serviciul de personalizare pentru panouri radiante trebuie să contactezi serviciul Customer Care Neakaisa.ro

În funcție de ambientul și designul locuinței tale poți alege unul din modelele de panouri radiante Herschel de mai jos:

Panou radiant birou

Gama de panouri radiante Ilmit

Panourile Ilmit sunt produse în Bulgaria și le regăsești pe site-ul Neakaisa.ro în varianta de aluminiu, gama panouri radiante Ilmit Aluminium și în varianta de sticlă, gama panouri Ilmit TGlass

În încheiere, putem trage concluzia că panourile radiante sunt o opțiune excelentă pentru a încălzi spațiile eficient, oferind o varietate de beneficii utilizatorilor și se încadrează perfect în orice baie, unele modele putând ținând loc de oglindă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *