Idei & Recomandări

Cada baie – ce trebuie să știi, de la modele disponibile la cele mai bune materiale?

Timpul petrecut într-o cadă cu spumă este una dintre cele mai bune metode de relaxare. Există o gamă foarte diversificată de dimensiuni și forme de căzi, astfel încât să se plieze oricăror preferințe. Este important să fiți la curent cu ultimele tendințe în materie de forme, dimensiuni și materiale pentru căzi – astfel încât să puteți lua decizia potrivită pentru necesitățile dumneavoastră.

Ghidul nostru de achiziționare a căzilor de baie vă va ajuta să alegeți cada perfectă pentru casa și stilul de viață.

Cadă clasică sau cu hidromasaj

Răspunsul dvs. determină dacă un design simplu și clasic este suficient sau dacă aveți nevoie de un model cu dotări. De exemplu, o cadă standard se umple pur și simplu cu apă, în timp ce o cadă cu hidromasaj sau cu aer are jeturi sau canale care furnizează aer de masaj. 

Dotările unei căzi clasice se rezumă, de obicei, la suporturi pentru brațe sau pentru cap, bare de susținere și bază antiderapantă.

Căzile cu hidromasaj pot avea mai multe opțiuni, inclusiv jeturi reglabile, iluminare ambientală subacvatică, funcții de aromaterapie, suflante încălzite și sisteme automate de curățare.

Care este spațiul de care dispuneți?

Înainte de a opta pentru un anumit tip de cadă, trebuie să știți ce spațiu aveți la dispoziție. O cadă medie dreptunghiulară are o lungime de 140 de centimetri și o lățime de 70 de centimetri, dar sunt disponibile multe alte dimensiuni și forme.

Pentru a determina cât de mare poate fi cada dvs., măsurați cu atenție baia. Notați unde este amplasată scurgerea pe podea pentru a vă asigura că zona este compatibilă cu designul căzii pe care l-ați ales. De asemenea, unele modele nu permit atașarea unui paravan de cadă, așa că verificați înainte de a cumpăra dacă o combinație cadă-duș este o caracteristică indispensabilă pentru familia dvs. 

Materiale disponibile

Materialul ales pentru cada baie determină prețul, durabilitatea și modalitatea de curățare. 

Acril: O cadă de baie acrilică este realizată cu foi de plastic acrilic. Foile sunt încălzite, formate în vid în matrițe, apoi întărite. Acesta este motivul pentru care sunt atât de ușoare. În prezent, căzile acrilice sunt printre cele mai populare, deoarece sunt accesibile, ușoare și disponibile în diferite modele.

De exemplu, cada de baie din acril Kolpasan Elektra este perfectă pentru băile moderne unde accentul se pune pe îmbinarea dintre design și calitate. Datorită formei sale versatile se încadrează cu ușurință atât într-o baie mică de apartament, cât și în băile matrimoniale.

Plastic: Căzile de baie din plastic oferă cea mai mare flexibilitate de proiectare, deoarece pot fi turnate în multe forme. Aceste căzi sunt delicate la atingere și izolează bine, astfel încât apa nu se răcește repede. De asemenea, plasticul formează cea mai ușoară cadă, cântărind aproximativ 60-70 de kilograme. Deși nu se ciobește ușor, detergenții abrazivi pot deteriora suprafața.

Oțel emailat: Căzile de baie din oțel emailat sunt cele mai puțin costisitoare. Dar materialul are și mici dezavantaje: Oțelul conduce căldura, ceea ce înseamnă că apa din cadă se răcește mai rapid și cântărește de aproximativ două ori mai mult decât plasticul.

Fontă: Căzile din fontă, ca și cele din oțel, sunt acoperite cu smalț. Cu toate acestea, ele nu se ciobesc la fel de ușor ca oțelul, deoarece stratul de email este mai gros decât cel al căzilor din oțel, iar fonta este mai durabilă și mai rezistentă la impact. Principalul dezavantaj al fontei este greutatea sa, de 350-500 de kilograme, ceea ce poate complica instalarea căzilor la un etaj superior.

Compozit: Fiind un material relativ nou, compozitul include oțel de calibru mare, email de porțelan și rășini. Aceste materiale pentru căzi de baie se combină pentru a crea o cadă care oferă toate avantajele fontei, dar cu jumătate din greutate.

Un model compozit freestanding din portofoliul nostru este cada Vayer Nova 2. Aceasta  combină un design unic și atrăgător cu un confort maxim.

Tipuri de căzi și modalități de instalare

Alegerea unei căzi de baie depinde, de asemenea, de configurația băii dvs. și de modalitatea de instalare. 

Căzi dreptunghiulare în alcov: Aceasta este o modalitate de instalare destul de comună a unei căzi de baie dreptunghiulară. Cunoscute și sub numele de căzi încastrate, acestea sunt instalate între trei pereți (unul în spate și doi laterali).

Căzi freestanding: După cum indică și numele lor, căzile freestanding pot fi amplasate oriunde în baie și se susțin singure (nu au nevoie de pereți); cu toate acestea, trebuie să fie plasate în apropierea instalațiilor sanitare.

Căzi dreptunghiulare sau semirotunde pe colț: Aceasta este cea mai populară modalitate de instalare a unei căzi și se realizează într-un colț, între doi pereți. Astfel, poți alege dintre modele dreptunghiulare minimaliste și variante semirotunde elegante.

Alte tipuri de instalare includ căzi de baie pe un perete, căzi de baie drop-in și căzi susținute de o platformă.

Așadar, căzile de baie sunt o investiție importantă pentru orice casă. Cu o gamă largă de modele și dimensiuni disponibile, puteți găsi cu ușurință o cadă care să se potrivească cu designul băii și nevoile dvs. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *