Idei & Recomandări

Greșelile cele mai des făcute în amenajarea unei băi moderne

Băile renovate într-un stil modern redau încăperii un aer simplist, ordonat și curat. Culorile predominante sunt în nuanțe de gri, negru, alb sau inspirate din materiale naturale, iar elementele se deosebesc prin liniile drepte și fine. Designul în sine este unul minimalist, spațiul este foarte bine organizat, iar lumina trebuie să fie cât se poate de naturală. De la culori, finisaje și dimensiuni, până la obiecte sanitare, accesorii și decorațiuni, orice mic detaliu este semnificativ atunci când îți dorești o baie modernă. Dat fiind faptul că orice amenajare presupune o provocare, ne-am gândit de data această să venim în ajutorul tău și să îți spunem ce să NU alegi pentru băi moderne.

Așadar, pentru a ajunge la rezultatul dorit, sfatul nostru este să eviți următoarele greșeli des întâlnite în amenajarea băilor moderne:

1. Băi moderne cu prea multe culori

Dacă vorbim de băi moderne, ele se caracterizează prin simplitate și naturalețe. Prea multe culori încarcă întreg aspectul, iar designul poate deveni obositor. Alegerea unei palete potrivite de culori poate fi uneori dificilă. Tocmai din acest motiv, trebuie să faci o cercetare amănunțită. Baia nu o renovezi prea des, iar culorile îndrăznețe se demodează de la un an la altul. Te sfătuim să mergi pe culori neutre sau naturale. Acestea nu se demodează niciodată și se îmbină armonios unele cu altele. Dacă îți dorești totuși o pată de culoare, care să creeze un efect special în baia ta, poți alege accesorii colorate, precum covoare sau prosoape. Pe acestea le poți schimba cât de des dorești, nefiind la fel de costisitoare precum sunt mobilierele și sanitarele.

Colecția de obiecte sanitare Villeroy&Boch Architectura

2. Prea multe forme geometrice

După cum bine știi, în prezent, atât mobilierele de baie, cât și obiectele sanitarele sunt disponibile în diverse forme: pătrate, dreptunghiulare, ovale sau rotunde. Prin urmare, când te decizi să îți amenajezi baia, ideal ar fi să alegi o singură formă, maxim două, care să predomine în aceasta. Spre exemplu, dacă dorești să montezi un vas wc rotund, ar fi de preferat să alegi o cabina de duș cu o formă ovală, o cadă de colț sau una freestanding și mobilier cu margini rotunjite. În acest fel, va predomina în încăpere un stil liniar, iar designul final va fi simetric. Imaginează-ți o baie în care este montat un vas wc rotund exact lângă o cabină de duș pătrată și o oglindă dreptunghiulară deasupra unui lavoar pe blat oval – un design care se aglomerează vizual și nu se încadrează în filosofia de relaxare specifică unei băi moderne!

băi moderne albe
Set complet vas wc suspendat Tesi Aquablade + capac slim softclose + bideu Tesi

3. Băi moderne cu prea multe decorațiuni

Decorațiunile au și ele rolul lor într-o baie. În primul rând, sunt elemente practice pe care le folosiți de fiecare dată când intri în baie și în al doilea rând estetic. Poți completa o baie cu ajutorul lor, creând fie un contrast, fie o complementaritate de culori.

Însă, când sunt prea multe, nu fac decât să aglomereze spațiul și să încarce vizual încăperea. Prin urmare, alege două, maxim trei decorațiuni pentru băi moderne și încearcă să le amplasezi în zonele potrivite. Chiar mai mult, ai grijă ca acestea să fie în același stil, pentru a nu se crea o discordanță. Alege-le cu grijă și, eventual, schimbă-le periodic în funcție de stare de spirit pe care o ai!

4. Mobilier și sanitare prea mici

Dacă spațiul din baie îți permite, alege mobilierul și sanitarele într-o dimensiune potrivită. Ia în calcul atât faptul că va rămâne apoi mult prea spațiu liber inutil, cât și faptul că nu te poți folosi de piesele de mobilier Kolpasan pentru baie și obiectele sanitarele cu lejeritate. Nu vei avea spațiu suficient pentru depozitarea lucrurilor și pentru igienă. Dacă baia are dimensiuni restrânse, există trucuri cu ajutorul cărora poți maximiza spațiul, așa încât să ai la final o baie cu adevărat modernă și cu toate funcționalitățile.

5. Decor prea sumbru

În multe băi există finisaje în culori mult prea închise. Nu este un lucru greșit să alegi culorile neutre pentru amenajarea băii, însă trebuie neapărat să pătrundă suficientă lumină. În caz contrar, spațiul va fi mult prea întunecos. Trebuie să existe un anumit contrast în baie, să îmbini culorile închise cu cele deschise. Doar în acest fel baia ta va avea un design elegant și modern.

băi moderne cu decor sumbru
Produse prezentate – Mobilier baie Kolpasan

Dar ce ai de făcut?

Dacă tot am vorbit despre ce NU trebuie să alegi când vina vorba de amenajarea unei băi moderne, trebuie să știi și câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le-am întâlnit în designul unui ambient modern:

  • Plan greșit. Configurarea total neinspirată a spațiului și alegerea nepotrivită a locului pentru fiecare piesă de mobilier și obiect sanitar în parte, în raport cu fereastra, ușa, forma și suprafața încăperii, este una dintre greșelile majore și foarte des întâlnite.
  • Lucruri la vedere. Asta se întâmplă cu precădere atunci când mobilierul nu are suficient spațiu de depozitare sau nu este compartimentat practic. Acesta este principalul motiv pentru care lucrurile personale sunt lăsate la vedere. Ideal ar fi ca mobilierul de baie să fie foarte bine compartimentat și să permită depozitarea a cât mai multor lucruri. În plus, poți apela la compartimentare cu ajutorul cutiilor de depozitare create special pentru eficientizarea spațiului.
  • Culori nepotrivite. Chiar și unele culori pot fi nepotrivite pentru amenajarea unei băi. Culorile închise spre exemplu, nu doar că fac încăperea mai întunecoasă, ci o fac să pară mult mai mică decât este. De aceea, este important să alegi culorile cu grijă, nu doar cu gândul la cum vor arăta ci și de spațiul și iluminarea băii.
  • Iluminare insuficientă. Da, acesta este un aspecte extrem de important. Iluminarea insuficientă a spațiului este o altă greșeală, destul de comună, în amenajarea băilor. Ai grijă să iluminezi destul încăperea pentru a putea folosi cu succes oglinda, dar și pentru a crea un ambient bine compartimentat vizual.
băi moderne freestanding
Produs prezentat – Lavoar freestanding Dalet Round

Concluzii legate de băi moderne

Chiar și cele mai mici greșeli pe care le faci în legătura cu propria baie pot influența semnificativ confortul tău. Te sfătuim ca înainte de demararea oricărui proiect cu privire la renovarea băii să te documentezi suficient de mult și să iei în considerare aspectele menționate anterior. Cu cât ai mai multe informații, cu atât există mai puține șanse să te lovești de probleme pe care nu le anticipai. Fii cu ochii chiar și pe cele mai mici detalii. Acesta pot contribui în mod semnificativ la aspectul final al băii tale.

Dacă ești în căutarea celor mai bune soluții pentru amenajarea băii, trebuie să știi că Neakaisa este locul potrivit pentru tine. Gamă largă de produse, diversitate și prețuri pentru fiecare buzunar … acestea sunt câteva dintre avantajele pe care le ai dacă ne treci „pragul”. Vei găsi produse care să se încadreze perfect în decorul băii tale și care vor întrece cu mult așteptările tale. Nu mai sta pe gânduri! Răsfoiește-ne chiar acum catalogul online.

One thought on “Greșelile cele mai des făcute în amenajarea unei băi moderne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *