idei design interior amenajare baie
Idei & Recomandări

Baterii baie – cele mai importante caracteristici ale unei baterii de calitate

În procesul de amenajare a băii, fiecare detaliu joacă un rol imens. Prin urmare, nu trebuie să ne concentrăm doar pe alegerea pieselor de mobilier și a obiectelor sanitare, ci și pe selectarea unor accesorii durabile, atât în ceea ce privește designul, cât și funcționalitatea. 

De exemplu, bateriile de baie sunt accesorii cu rol funcțional în baie, dar pot fi, de asemenea, elemente de decor impresionante. De asemenea, datorită tehnologiei tot mai inovatoare, pot genera economii în ceea ce privește consumul de apă și energie.

Cel mai frecvent factor care determină alegerea unei baterii de baie este designul. Există însă și alte particularități la fel de importante care pot caracteriza o baterie de baie perfectă – pe lângă aspectul elegant, celelalte criterii de alegere sunt fiabilitatea, durabilitatea, funcționalitatea și confortul de utilizare.

Este recomandat să te gândești la tipul bateriilor de baie în etapa de alegere a obiectelor sanitare, acestea aflându-se în strânsă legătură. Astfel, vei găsi cu siguranță modelul perfect, care se potrivește cu designul băii, cu obiectele sanitare și este compatibil cu preferințele individuale. Și, în același timp, este ecologic și economic.

Ce baterie de baie să alegeți?

Locul instalației sanitare este cel care va dicta ce baterie de baie este potrivită. Dacă țevile de alimentare cu apă se află deasupra obiectelor sanitare, se instalează o baterie încastrată în perete, care necesită cel mai adesea două găuri (trei în cazul bateriilor cu dublă comandă). În cazul țevilor instalate sub nivelul chiuvetei sau al unei căzi de baie, este potrivită o baterie cu montaj pe chiuvetă sau pe blat – aici, modelele cu monocomandă sunt cele mai populare. Pentru o instalație sanitară aflată în podea, optați pentru baterii de baie freestanding. 

O baterie cu montaj pe blat sau pe lavoar este relativ ușor de asamblat. Aceasta este plasată pe marginea chiuvetei sau a căzii, al cărei diametru standard se încadrează în intervalul 2,8-3,5 cm. În cazul unui model montat pe perete, este foarte important să verificați cu atenție distanța dintre racordurile de apă caldă și rece (în cazul bateriilor cu dublă comandă) pentru a selecta o baterie cu distanța corespunzătoare a valvelor. 

Ce caracteristici trebuie să luați în considerare?

Există câteva caracteristici cheie pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când alegeți o baterie de baie de calitate. Acestea includ:

  1. Durabilitate: O baterie de baie de calitate trebuie să fie durabilă și să reziste la uzură și coroziune pe termen lung – este important să fie realizată din materiale durabile, cum ar fi alamă sau oțel inoxidabil.
  1. Design și estetică: O baterie de calitate ar trebui să aibă un design atractiv și să se potrivească cu estetica generală a băii dvs. În portofoliul Neakaisa.ro există o gamă largă de modele și finisaje disponibile, astfel încât să puteți alege una care se potrivește cel mai bine cu decorul băii.
  1. Performanță: asigurați-vă că bateria de baie pentru care veți opta beneficiază de performanțe optime în ceea ce privește debitul apei și presiunea, astfel încât să puteți avea o experiență confortabilă și plăcută.
  1. Confort: Orice baterie de baie de care vreți să vă bucurați pe termen lung ar trebui să fie ușor de utilizat și să ofere o gamă largă de opțiuni pentru a regla debitul apei și temperatura.
  1. Eficiență energetică: Bateria de baie perfectă ar trebui să fie eficientă din punct de vedere energetic și să reducă consumul de apă, astfel încât să puteți economisi bani pe termen lung și să protejați mediul înconjurător.

Designul bateriei de baie 

Designul merge mână în mână cu funcționalitatea. Dacă știți deja ce baterie este potrivită pentru baia dvs., vă puteți gândi la alți factori care contribuie la o alegere bună. În primul rând, bateria trebuie să se potrivească cu dimensiunea obiectelor sanitare – un lavoar sau o cadă. Atât bateriile prea mici, cât și cele prea mari în raport cu lavoarul, nu vor fi confortabile, ba chiar vor îngreuna activitățile zilnice. Aceste combinații vor fi, de asemenea, foarte inestetice.

Bateriile de baie trebuie să se potrivească cu stilul de amenajare din baie. Pot avea forme diferite, de la cele rotunde, cu linii delicate, până la modele foarte geometrice, cu margini pronunțate și suprafețe plane. În timp ce primele sunt potrivite pentru interioarele clasice, cele din urmă sunt ideale pentru băile amenajate într-un stil modern. Suprafața tuturor modelelor este, de obicei, cromată în argintiu, dar există și baterii cu finisaj auriu, negru, alb, gri sau variații ale acestora.

Modelele de baterii de baie de pe Neakaisa.ro sunt disponibile în toate stilurile de design și finisajele menționate mai sus – orice model vei alege, baia ta va dobândi un caracter unic.

Economisirea apei

Bateriile de lavoar, cadă și duș beneficiază adesea de soluții ecologice – acestea ajută la reducerea consumului de apă și de energie. În acest fel, puteți economisi resursele naturale, reducând în același timp, în mod realist, facturile la utilități.

Dacă vă interesează soluțiile „eco”, prima alegere ar trebui să fie o baterie cu monocomandă, care, în comparație cu modele cu dublă comandă, permite reducerea consumului de apă cu 1/3. Și pentru că permite o setare rapidă și ușoară a debitului și a temperaturii apei, crește și confortul de utilizare.

Aerator pentru economisirea apei

Aeratorul este un element instalat din fabrică la capătul pipei. Scopul său este de a asigura confortul de utilizare și de a reduce consumul de apă. 

De exemplu, bateria de lavoar Hansgrohe Metropol 260 beneficiază de tehnologia EcoSmart – reduce cu până la 60% din consumul de apă. Bateriile de lavoar cu tehnologia EcoSmart sunt dotate cu un aerator special care reduce consumul până la 5 l/min.

Acum că știți care sunt cele mai importante caracteristici ale unei baterii de baie de calitate, consultați portofoliul nostru și alegeți modelul potrivit designului băii dvs! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *