Home / Design interior / Cele mai populare stiluri de amenajare baie

Cele mai populare stiluri de amenajare baie

Citește mai departe pentru a afla mai multe despre cele mai populare stiluri de amenajare a băii și cele mai des întâlnite tipuri de băi. De la informații generale, până la imagini exemplificative și recomandări de produse, găsești toate informațiile de care ai nevoie în articol.

O baie, în special baia principală a casei, este mult mai mult decât o simplă cameră. Este un loc unde te relaxezi și te umpli de energie zilnic. Este un sanctuar departe de zgomotul zileli, de agitație și de liste interminabile de lucruri de făcut. Baia este spațiul unde te relaxezi cu adevărat. Este locul unde te așteaptă băi fierbinți cu spumă și dușuri răcoroase.

Băile sunt extrem de importante, motiv pentru care ar trebui decorate în stilul tău, cu răbdare și atenție la detalii. Pentru un ambient complet, se recomandă îmbinarea materialelor, texturilor, a decorațiunilor, astfel încât să te reprezinte. Stilul reflectă personalitatea celor care o vor folosi și ajută în relaxare prin crearea sentimentului de intimitate și apartenență.

Fie că este vorba despre un ambient modern, minimalist, sau despre un aer clasic cu inspirație victoriană, cu siguranță vei găsi în articol un stil care să te reprezinte. Vei regăsi principalele caracteristici ale fiecărui stil și surse de inspirație pentru a obține exact efectul pe care ți-l dorești.

  • Băi contemporane

Linii clare, spații eliberate de aglomerarea de accesorii și un aer minimalist sunt principalele caracteristici ale băilor contemporane. Este un stil în care se întâlnesc cu lejeritate accente de lemn masiv, detalii metalice și o paletă de culori simplă.

Elementele de lumină și întuneric sunt adesea folosite împreună pentru a crea contrast vizual. Simplitatea este în centrul stilului contemporan, iar accentul se pune pe detalii. Fiecare element se împletește armonios cu detaliile pardoselii, a mobilierului, a obiectelor sanitare.

 

  1. Băile eclectice

Stilul eclectic este o combinație de elemente variate. Cuprinde câte puțin din tot. Este un stil care te surprinde prin neașteptat. Un model floral, o culoare aprinsă într-un decor mai sumbru, un candelabru sau un decor cu o formă neașteptată. Baia este o combinație de opțiuni neașteptate – culori, texturi, forme sau elemente de decor precum baterii baie.

 

  1. Băile moderne

Băile amenajate într-un stil modern sunt îndrăznețe, puternice și simple. Au linii curate și o lipsă de aglomerație. Sunt aerisite și organizate. Sunt caracterizate de linii drepte, iar mobilierul, lavoarul, cada sunt în sine alese ca fiind obiecte de design.

Se folosesc pentru amenajare materiale de cea mai bună calitate, cum ar fi lemnul masiv, piatra, sau obiectele sanitare din compozit. O altă caracteristică este pata de culoare care poate fi reprezentată de o plantă sau de un set de prosoape cu o anumită nuanță puternică.

  1. Băile clasice

Băile cu inspirație clasică pun accent pe confort, funcționalitate și pe dimensiunea practică. Culorile clasice pun în valoare acest set de design. Lemnul lustruit, culorile complementare și utilizarea formelor de sticlă sau marmură sunt toate componente ale băilor tradiționale. De obiecei, datorita tonurilor neutre si a formelor curbate, băile clasice sunt confortabile, relaxante și îmbietoare.

 

  1. Băile shabby chic

Băile shabby chic sunt caracterizate de un ambient dulce-romantic. Albul este folosit ca nuanță de fundal, iar tonurile contrastante sunt pastelate, tonuri calde și primitoare. Combinația de texturi, materiale și modele este poate, neașteptată – lemn vopsit alb sau pastel, modele florale, accente metal periat și motive tip panglică sunt elemente definitorii.

Accentul se pune pe lumină, pe un ambient aerisit și în același timp aglomerat de elemente duioase de decor. Este un stil dedicat relaxării și sentimentului de acasă.

 

  1. Băile scandinave

Băile amenajate în stil scandinav sunt întotdeauna corelate cu simplitatea decorului și cu funcționalitate ridicată. Fiecare element, de la mobilier până la obiecte sanitare, are o utilitate crescută. Cu accent pe organizare și pe decongestionare estetică, se creează un ambient aerisit, primitor și curat.

Se îmbină o amenajare lejeră cu o îmbinare ponderată a culorilor închise și a celor luminoase. Însă efectul unei băi scandinave nu se va menține pe termen lung fără o atenție deosebită pentru ordine și curățenie.

 

  1. Băi în stil victorian

Sunt băi moderne, utilate conform ultimelor standarde, dar cu elemente de decor mai pronunțate. Accentele sunt extrem de importante – de la accesorii decorative, până la baterii cu aer de epocă. Băile amenajate în acest stil au o eleganță atemporală și rămân actuale un timp îndelungat.

Se folosesc nuanțe, precum auriu sau crom pentru baterii, iar obiectele sanitare au forme elaborate, cu detalii atente pentru băi inspirate din farmecul de epocă.

 

Cum să obții baia pe care o visezi?

Amenajarea unei băi nu este așa simplă precum pare la prima vedere. Primul pas este alegerea unui stil care să te reprezintă. Apoi, poți începe planificarea pașilor, crearea unui scurt calendar de activități. Astfel nu te vei aglomera nici cu achizițiile viitoare și vei avea timp să cauți informațiile de care ai nevoie pentru fiecare etapă.

 

BONUS: Tips & tricks

About Neakaisa.ro

Neakaisa este o echipă de oameni pasionați de online și de amenajări interioare care de peste 5 ani perfecționează alegerea produselor pentru casă și grădină. Pe blog, povestim despre cele mai noi tendințe, știri sau răspundem la unele dintre cele mai dese întrebări pe care le primim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *