Design interior

Creează o baie atemporală în stil vintage

Băile vintage clasice sunt o completare perfectă pentru locuințele cu istorie și proprietățile tradiționale. Cu ajutorul căzilor cu picioare și a lavoarelor freestanding, băile din casele tradiționale își păstrează autenticitatea și caracterul unic al casei. Din acest motiv, ele își păstrează întotdeauna popularitatea.

Ceea ce face ca băile în stil tradițional să fie deosebite este faptul că descriu un stil fermecător, chiar dacă nu locuiți într-o casă de epocă. Puteți alege să încorporați elemente clasice și o mulțime de accesorii și decorațiuni pentru a crea o adevărată capodoperă vintage.

În acest ghid vă împărtășim cele mai bune sfaturi despre cum să amenajați o baie tradițională. Fie că o proiectați de la zero sau vreți să adăugați o notă de epocă spațiului dvs. de baie actual, vă aflați în locul potrivit.

Ce este o baie în stil vintage? 

Acest stil de baie se inspiră de obicei din tendințele de design ale anumitor epoci istorice. În unele cazuri, este mai ușor să definești designul tradițional al băii în termeni de ceea ce NU este – modern, contemporan sau minimalist. O baie clasică se simte mai mult ca o oază de relaxare SPA datorită nuanțelor sale elegante și a accentelor luxoase. Pe scurt, băile în stil tradițional sunt clasice, atemporale și elaborate din punct de vedere estetic.

Caracteristi ale unei băi în stil vintage

Ceea ce face ca baia în stil vintage să fie „tradițională” sunt elementele care o constituie. Alegerea corpurilor de iluminat, a obiectelor sanitare și a pieselor de mobilier care să se încadreze în standardele tradiționale poate fi oarecum dificilă. Puteți folosi elemente contemporane, dar care aduc un omagiu unei anumite epoci.

  1. Palete de culori vintage pentru baie

Paleta de culori din băile vintage constă în nuanțe mai pale ale plăcilor ceramice, existând o mulțime de opțiuni pe care le puteți lua în considerare. Așadar, iată trei combinații de culori care vor impune acest stil: nuanțe pale de albastru sau verde, culori neutre delicate precum piersică, bej și roz, nuanțe mai profunde de albastru, verde și violet. 

  1. Finisaje baterii de baie și accesorii

Finisajele sunt cruciale atunci când cumpărați accesorii și baterii pentru baie. Cromul este cel mai popular finisaj și se potrivește excepțional de bine în băile tradiționale. Este durabil, ușor de curățat și de întreținut și se potrivește ușor cu alte elemente din baie. Dacă doriți o alternativă care să impresioneze, optați pentru finisaje aurii sau alamă.

  1. Acordă atenție detaliilor

Oglinzile ar trebui să fie elegante și sofisticate pentru a echilibra stilul tradițional al lavoarului. Așezați obiectele de îngrijire personală pe o tavă decorativă elegantă și păstrați blatul cât mai puțin aglomerat posibil. Apoi, completați aspectul adăugând o vază cu flori proaspete și câteva prosoape pufoase în tonuri neutre.

Obiecte vintage pentru baia ta

Mobilierul vintage pentru baie este o modalitate excelentă de a adăuga eleganță și autenticitate stilului băii tale. Piesele de mobilier clasic se bazează pe calitatea materialelor și pe atenția acordată detaliilor. 

  1. Baza de lavoar 

Bazele de lavoar în stil vintage sunt în vogă acum și adaugă câteva detalii opulente băii tale. Mai mult, o oglindă ornamentată de efect este un accesoriu perfect pentru acest stil. Nu numai că va adăuga un farmec aparte, dar va crea și un sentiment de lumină și spațiu.

2. Lavoar cu piedestal

Dacă nu aveți spațiu pentru adăugarea unei baze de lavoar, atunci nu puteți da greș cu un lavoar cu piedestal – designul clasic pe care îl prezintă fac din acesta un obiect sanitar atemporal. Lavoarele cu piedestal sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și forme, iar acestea ascund fără efort țevile inestetice. Dacă aveți suficient spațiu, luați în considerare montarea a două lavoare unul lângă altul pentru un plus de lux. În plus, asociați-le cu baterii lavoar cu dublă comandă, în stil tradițional. Acestea sunt perfecte pentru a adăuga instantaneu o notă vintage băii dvs. și funcționează bine cu lavoarele menționate mai sus.

3. Căzi de baie freestanding cu picioare

Cada de baie freestanding cu picioare este unul dintre elementele care se remarcă în orice design vintage. Dacă spațiul permite, vă recomandăm să adăugați una. Este cea mai tradițională opțiune, deoarece funcționează în egală măsură cu tema clasică sau cu interpretarea aristocratică a designului tradițional al băii. Puteți folosi atât baterii de cadă cromate, cât și din alamă pentru a completa aspectul clasic. 

Sperăm că sfaturile noastre vă vor ajuta în realizarea unei băi vintage atemporale, de care să vă bucurați timp îndelungat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *