Idei & Recomandări

Cum alegi cea mai bună cabină de duș: tipuri, caracteristici și recomandări

Cabina de duș este din multe puncte de vedere o soluție mai rentabilă decât cada. În cazul băilor de mici dimensiuni sau al băilor înguste și lungi reprezintă chiar singura variantă pe care o ai la dispoziție.

Dacă ai optat pentru o astfel de soluție, de bună seamă că îți dorești cea mai bună cabină de duș. Alegerea modelului potrivit te poate pune în dificultate fiindcă există mai multe modele de cabine de duș, iar în fața unei oferte atât de variate ai nevoie de câteva repere după care să te ghidezi.

Poți găsi aceste repere în rândurile care urmează, astfel încât la finalul lecturii să poți ști cu exactitate care este cea mai bună cabină de duș pentru baia ta.

Tipuri de cabine de duș

Așa cum spuneam, cabinele de duș fac parte din categoria produselor de baie disponibile în numeroase variante, pe care le-am împărțit în mai multe categorii pe baza anumitor criterii esențiale.

Tipuri de cabine de duș în funcție de formă

Forma cabinei de duș este un detaliu important, atât din punct de vedere vizual, cât și din perspectivă practică.

Cabine de duș pătrate

Sunt cabine de duș cu toate laturile egale, care pot fi plasate în colțul băii sau lângă unul dintre pereți. Cele mai populare modele sunt cabinele de duș de 80 X 80 de centimetri, suficient de spațioase pentru a servi scopului căruia îi sunt destinate.

Cabine de duș rectangulare

Cabinele de duș din această categorie au formă dreptunghiulară, putând fi plasate atât în colț, cât și lângă perete. În funcție de zona de amplasare, pot avea două sau trei laturi; ca dimensiune, cabinele de duș de 80 X 100 centimetri sunt cel mai des întâlnite.

Cabine de duș semirotunde

Sunt modele perfect adaptate pentru a fi plasate în colțul băii, având două laturi în unghi drept, unite de o a treia latură de formă rotunjită. Cele două laturi perpendiculare se plasează în colț, paralel cu pereții, în timp ce pe partea rotunjită se face accesul în interiorul cabinei.

Tipuri de cabine de duș în funcție de locul de amplasare

Alegerea locului de amplasare se face ținând cont atât de preferințe cât și de conformația băii și stilul de amenajare ales. Din acest punct de vedere, ai la dispoziție trei tipuri principale de cabine de duș.

Cabine de duș pentru colț

Modelele din această gamă au cel puțin două laturi în unghi drept care se amplasează în colțul băii, astfel încât să lase suficient spațiu de mișcare. Cabinele pentru colț pot fi pătrate, rectangulare, dar și semirotunde.

Cabinele de duș lângă perete

Se montează lângă unul dintre pereții băii, de obicei pe latura mai lungă a încăperii. Cabinele de duș din această categorie pot avea formă dreptunghiulară sau pătrată și pot fi montate pe toată lungimea peretelui sau doar pe o anumită porțiune din acesta.

Cabinele de duș walk-in

Dacă vrei un model simplu și ușor de montat, îți recomandăm o cabină de duș walk-in. Aceasta este formată dintr-o ramă de fixare în care se montează un panou și ușa de acces. Rama se instalează la intrarea în baie sau în dreptul unei nișe special amenajate, iar celelalte trei laturi ale cabinei sunt reprezentate de pereții încăperii.

Tipuri de cabine de duș în funcție de dotări

Există pe piață modele simple de cabine de duș – care sunt ieftine și foarte practice – precum și cabine de duș cu diferite dotări, menite să ofere utilizatorului o experiență cât mai plăcută. Din acest punct de vedere, ai de ales dintre alte câteva categorii distincte.

Cabine de duș cu și fără cădiță

Cădița pentru cabina de duș este un accesoriu pe care mulți îl consideră indispensabil, în timp ce alții preferă cabinele amplasate direct pe pardoseala băii. În cazul primilor, unii consideră ideale cădițele de duș înalte, în timp ce alții le preferă pe cele cu marginile joase. Totodată, există cădițe simple și cădițe special adaptate, care permit utilizatorului să stea în șezut.

În cazul cabinelor fără cădiță, un accesoriu indispensabil este rigola de duș, care se montează în pardoseală pentru a permite scurgerea apei.

Cabine de duș cu și fără hidromasaj

Dacă îți dorești ca baia să fie cât mai reconfortantă, poți opta pentru una dintre cele mai bune cabine de duș cu hidromasaj. Modelele din această gamă sunt mai scumpe, însă diferența de bani este justificată de confortul sporit oferit.

O cabină cu hidromasaj de potrivește la fel de bine într-o baie modernă, dar și într-o baie amenajată în stil mediteranean sau o baie în stil Feng Shui.

Cum alegi cea mai bună cabină de duș: caracteristici esențiale

cadă cu cabină de duș

După ce ți-ai făcut o idee despre modele disponibile în magazine, a venit momentul să afli și care sunt caracteristicile cele mai importante pe care trebuie să le aibă cea mai bună cabină de duș.

Dimensiunea

Unul dintre motivele pentru care utilizatorii aleg cabina de duș în locul căzii este lipsa spațiului suficient în interiorul băii. Prin urmare, unul dintre primele detalii pe care trebuie să-l iei în considerare este dimensiunea cabinei.

Mai întâi, trebuie să măsori dimensiunile băii, implicit a zonei în care vrei să montezi cabina de duș. Alegerea modelului potrivit se face ținând cont de aceste dimensiuni, pentru a avea certitudinea că noua cabină se va potrivi perfect în baie.

De asemenea, ține cont și de vârsta și statura celor care vor utiliza dușul, astfel încât cabina să asigure confortul necesar fiecăruia dintre ei.

Materialul

Când vorbim despre acest criteriu, ne referim atât la materialul din care sunt realizate panourile cabinei, cât și la cel folosit pentru cădiță – în cazul în care aceasta există.

Cel mai ieftine modele sunt cele cu panouri din plexiglas care au avantajul că sunt ușor de transportat și de montat. Dacă vrei o cabină care să servească strict scopului său practic, un astfel de model este cel mai potrivit.

În cazul în care pui accent și pe componenta estetică și îți dorești un material mai rezistent, poți alege o cabină de duș cu panouri din geam securizat. Un detaliu important este grosimea geamului care poate porni de la 3 milimetri și poate ajunge până la 8 milimetri. Cu cât este mai gros, geamul este mai rezistent, însă totodată este mai greu și mai scump.

În ceea ce privește cădițele de duș, cele mai simple și mai ieftine sunt cele din acril sau alt tip de material plastic. Totodată, poți opta pentru o cădiță din material ceramic, sau chiar din piatră compozit. În această privință, este bine să ții cont și de materialele din care sunt realizate celelalte obiecte sanitare din baie, mai precis chiuveta și vasul de toaletă.

Etanșeitatea

Indiferent de modelul de cabină de duș pe care-l folosești, apa nu trebuie să treacă din interior dincolo de panourile acesteia. De aceea, o altă caracteristică importantă a celei mai bune cabine de duș este etanșeitatea. Pentru a te convinge de acest detaliu, trebuie să verifici elementele de îmbinare dintre panouri, precum și pe cele dintre restul componentelor.

Nu în ultimul rând, și sistemul de închidere a ușii trebuie să fie perfect etanș, indiferent dacă este vorba despre o ușă glisantă sau o ușă batantă.

Cea mai bună cabină de duș: modele recomandate

Dacă ai nevoie și de câteva sugestii în alegerea celei mai bune cabine de duș, îți prezentăm cei mai importanți producători pe care îi găsești în oferta noastră cu o gamă variată de modele.

Geberit

Este unul dintre cei mai cunoscuți producători de instalații sanitare la nivel mondial, prezent pe piață din 1964. În prezent, este lider european pe acest domeniu, iar oferta noastră de produse sanitare marca Geberit include cădițe și rigole pentru duș precum și alte accesorii.

Rea

Producătorul polonez și-a făcut apariția pe piață în 1993, fiind profilat pe producția și importul de accesorii pentru baie și bucătărie. În magazinul nostru, este prezent cu colecția Aero care include mai multe modele de cabine și cădițe de duș.

Toate produsele din colecție sunt caracterizate de un design fresh care pune un accent deosebit pe relaxare.

Ideal Standard

Ideal standard este un alt nume de referință în domeniul instalațiilor sanitare, activând pe piață încă din 1949. Vorbim în prezent despre o companie multinațională cu sediul central în Belgia și cu o piață de desfacere preponderent în țările europene și cele din America Latină.

Oferta de cabine de duș Ideal Standard de pe Neakaisa.ro include cabine pătrate, și cabine semirotunde cu uși glisante. Toate poartă amprenta calității care a devenit în timp o caracteristică principală a produselor Ideal Standard.

Modelele sunt perfect adaptate vieții moderne, atât ca design cât și ca funcționalitate, iar materialele folosite sunt de cea mai bună calitate.

Acestea sunt toate informațiile și recomandările de care trebuie să ții cont dacă vrei să alegi cea mai bună cabină de duș.

Cel mai important este că modelul trebuie să se potrivească perfect nevoilor tale și să fie adaptat dimensiunii băii și persoanelor care vor utiliza dușul. Abia după aceea, stilul de amenajare a băii și preferințele personale sunt alte criterii care pot fi luate în considerare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.