Idei & Recomandări

Cum alegi o cadă de baie?

De la funcționalitate până la luxul perfect, o cadă de baie oferă o gamă amețitoare de stiluri, caracteristici, dimensiuni și materiale. Iată cum poți să navighezi pe apele cu bule și să găsești cada perfectă pentru baia ta. În aceeași măsură meditative și funcționale, băile de astăzi au fost transformate într-un spa, un loc unde să te relaxezi și să îți reîmprospătezi corpul. Situat în inima acestui centru de relaxare este cada. În timp ce, pe vremuri era doar un centru de utilitate, azi cada a devenit un element cu un farmec aparte în designul băii. În aceste zile, când vine vorba de alegerea unei căzi, posibilitățile sunt aproape nelimitate.

 Opțiunile includ căzi cu hidromasaj; modele cu forme conturate, ovale, pătrate și rotunjite; modele de cadă de baie cu suporturi pentru gât și cotiere sau cu sisteme de depozitare incastrate. Toată această varietate vine la un preț, deci este important să ai în vedere că și costul total al unei căzi va reflecta cantitatea de tehnologie implicată, precum și tipul finisajului și al materialului. Dacă ești reamenajezi o baie, citește și articolul despre cum să alegi un lavoar care să se potrivească perfect.

Cada de baie freestanding

Înainte, căzile de baie erau doar o combinație de tuburi și dușuri, scopul principal fiind curățarea corpului. Astăzi, căzile de baie sunt deseori separate de duș, cu unicul scop de a te ajuta să te relaxezi. Cumpărarea unei căzi nu mai este o decizie simplă, și deoarece o cadă poate fi o achiziție costisitoare și permanentă. Este foarte important să faci cercetare înainte de a lua o decizie definitivă.

Din ce este făcută o cadă de baie?

Înainte de a cumpăra o cadă, răspunde mai întâi la întrebarea: din ce material vrei să fie și în funcție de asta trebuie să îți stabilești și bugetul. Materialele din care este făcută cada de baie sunt foarte importante și acestea pot fi:

Fibra de sticlă: Este un material ușor de turnat. O cadă din fibră de sticla este cel mai ieftin tip pe care îl poţi cumpăra. Din păcate, este predispus la zgârieturi și nu are o rezistență crescută în timp. Fibra de sticla cu finisaj de acril va rezista mai mult.

Obiectele sanitare din compozit sunt caracterizate de o rezistență impresionantă împotriva petelor și a deteriorărilor mecanice. Au o suprafață netedă și străluctioare care se menține ca nouă pentru timp îndelungat. Finisajul este lin și plăcut la atingere, având o importanță deosebită în baie.

Cada de baie neagra freestanding

Acril: Acesta este un tip de material cu durabilitate excelentă. Acrilul solid este un produs cu gama medie de preţuri, mai durabil decât fibra de sticlă. Un alt plus ar fi că zgârieturile sunt mai puțin vizibile deoarece culoarea este solidă. Deoarece este ușor să se modeleze, acrilul este un material popular pentru căzile de baie. Este, de asemenea ușoară, o caracteristică importantă la căzile mari, care pot pune presiuni elementelor structurale ale locuinței.

Fier cu email: Acest material clasic va rezista atâta timp cât stă în casă. Datorită greutății sale, mai ales atunci când este umplută cu apă, nu este recomandată pentru căzi mari și este cel mai bine folosită la parter, în cazul în care locuiți într-o casă cu etaj.

Tipuri de cadă baie

Dacă am vorbit despre materiale, acum este momentul să vorbim despre tipul de cadă, acesta poate fi sub formă de cadă rectangulară clasică, cadă freestanding sau cadă Asimetrică.

Cadă rectangulară standard

O cadă standard în formă de dreptunghi este probabil cea mai populară alegere în materie de căzi. Are câteva avantaje importante precum: simetria pe care o oferă băii, faptul că este lipită de perete și astfel se economisește spațiu și, nu în ultimul rând, prețul atractiv. Ea poate fi zidită sau acoperită cu o mască dedicată modelului și dimensiunii. Cu toate acestea, va avea un interior mai mic, care se îngustează de sus în jos creând un disconfort dacă va avea o dimensiune mică.

cada kolo modo
Cadă rectangulară Kolo Modo

Cadă de baie freestanding

Spre deosebire de o cadă standard, o cadă freestanding compozit nu este lipită de niciun perete și nici nu are nevoie de mască sau de zidire. Este atât un spațiu funcțional, dar și un element puternic de design. Libertatea pe care o oferă în alegerea spațiului de montare, cât și modelele pline de personalitate. Poți alege de la cada ovală la cea pătrată, până la picioare de bronz sau finisaj negru, opțiunile sunt nelimitate.

Creează în jurul ei un centru vizual puternic și poate fi integrată atât într-un ambient minimalist, cât și într-un cadru cu inspirație retro shabby chic.

Cada de baie freestanding
Cadă freestanding Ideal Standard Dea

Cadă asimetrică

Cada de baie asimetrică este, de obicei, montată pe un colț, având în laterale doar 2 în loc de 3 pereți cum are cada rectangulară. Cu exteriorul rotunjit și cu o formă ergonomică, poate crea mai mult spațiu liber în jurul ei pentru toate celelalte elemente necesare băii. Un alt avantaj al ei este că interiorul este mai spațios decât în cazul unei căzi rectangulare. Ca dezavantaj ar trebui notat că spațiul ocupat la sol va fi ceva mai mare decât în modelele tradiționale.

Cadă cu jacuzzi

O altă alegere ar fi cada cu jacuzzi, care vine cu o serie de opțiuni terapeutice și relaxante, sub formă de jeturi multiple sau jeturi simple care sunt instalate în pereții din spatele căzii. De asemenea, poți alege dintr-un sortiment larg de dimensiuni, forme și culori, inclusiv modele care se încadrează în spațiul standard de 5 până la 6 metri. Printre cele mai importante tipuri de băi de acest gen se numără hidromasajul. Dacă alegi un astfel de model, o atenție sporită ar trebui să ai și pentru zgomotul pe care îl poate crea. Motiv pentru care ar trebui să optezi pentru un motor silențios, dar puternic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *