rigola dus
Idei & Recomandări

Cum alegi rigola de duș perfectă pentru baia ta?

Rigola de duș este un element important al sistemelor moderne de drenaj pentru dușurile de tip walk-in. Are un design subțire, de obicei din oțel inoxidabil sau din polipropilenă și este instalată în podeaua sau în peretele din zona dușului pentru a colecta apa și pentru a o dirija spre sistemul de drenaj.

Rigolele de duș au înlocuit în mod treptat clasicele guri de scurgere de la nivelul podelei, deoarece oferă un sistem mai eficient de drenaj și un aspect estetic mai plăcut. Ele sunt mai eficiente în colectarea apei, deoarece suprafața lor este mai mare și pot strânge apa dintr-o zonă mai largă.

Rigolele de duș sunt disponibile în diferite dimensiuni și forme, în funcție de nevoile și preferințele utilizatorilor. Acestea pot fi personalizate și adaptate pentru a se potrivi dimensiunilor și designului specific dușului, ceea ce face ca acestea să fie o opțiune populară pentru proiectele de renovare sau construcție a băilor.

În plus față de avantajul estetic și funcțional, rigolele sunt și mai igienice, deoarece au un sistem de curățare mai ușor și eficient decât gurile de scurgere tradiționale. Ele pot fi curățate cu ușurință cu o cârpă sau cu o perie, reducând astfel riscul de acumulare a murdăriei și a bacteriilor în duș.

Renovare sau construcție nouă

Proiect de renovare

Un proiect de renovare necesită, de obicei, o rigolă de duș cu o înălțime de instalare redusă. Majoritatea scurgerilor de duș sunt potrivite pentru proiectele de renovare a băii, însă modelele care au o înălțime de montare de 55 mm, precum Balneo Slim&Low, disponibilă în portofoliul nostru, sunt cunoscute ca fiind soluții de rezolvare a problemelor pentru orice proiect de renovare.

Proiect nou de amenajare

În proiectele noi de amenajare, adâncimea de instalare nu reprezintă de obicei o problemă și toate modelele de rigole sunt potrivite.

Poziționarea în duș

Pe pardoseală

Determinați unde doriți să plasați rigola (liniară) pentru duș. Poziționarea rigolei de duș pe pardoseală depinde de designul și dimensiunile dușului. Aceasta poate fi amplasată în mijlocul zonei de duș sau la unul dintre capetele acestuia, în funcție de preferințe și de spațiul disponibil. Trebuie avut în vedere că amplasarea rigolei de duș trebuie să asigure unghiul de înclinare necesar pentru ca apa să se scurgă eficient în direcția rigolei. În general, se recomandă o înclinație de aproximativ 1-2% către rigolă pentru a asigura o scurgere adecvată a apei.

Pe perete

Poziționarea rigolei de duș în perete depinde de mai mulți factori, cum ar fi dimensiunile și forma zonei de duș, locația și tipul de evacuare a apei, precum și preferințele personale. De asemenea, este important să se verifice dacă se poate instala o rigolă de duș în peretele ales, deoarece acest lucru poate depinde de structura peretelui și de sistemul de evacuare a apei.

Modele de rigole

Rigole liniare

Alegerea modelului depinde de preferințele dumneavoastră. Vă recomandăm rigolele liniare, deoarece aceste modele oferă un aspect estetic plăcut și necesită mai puține decupaje de gresie și creare de pante atunci când sunt instalate „în perete”. De asemenea, acestea sunt cele mai moderne variante, oferind un aspect uniform, minimalist și elegant. Pe Neakaisa.ro ai la dispoziție o gamă largă de forme și culori, astfel încât să poți beneficia atât de un element de design bine definit, cât și de o funcționalitate ridicată. 

De exemplu, setul de rigola dus Rea Neo Slim Pro este fabricat din oțel inoxidabil de înaltă calitate și este echipat cu o serie de tehnologii inovatoare care facilitează instalarea și utilizarea. Dispune de un sistem de dublă filtrare care previne pătrunderea murdăriei și a obiectelor care pot bloca scurgerea. Calitatea acesteia este completată de un design deosebit. 

Rigole rotunde sau pătrate

Dacă preferați o rigolă de duș pătrată sau una rotundă, țineți cont de faptul că veți avea linii de chit mai vizibile, deoarece aceste tipuri de rigole necesită o înclinare pe patru laturi. O altă posibilitate este o instalare pe colț cu un drenaj triunghiular.

Rigola de duș – modele și finisaje nelimitate

Puteți alege dintr-o gamă largă de rigole, inclusiv din oțel inoxidabil lustruit și/sau periat, cu diverse modele. În funcție de designul pe care doriți să-l obțineți există mai multe finisaje speciale, cum ar fi auriu, alb, bronz, crom, cupru, negru etc., astfel încât să se potrivească alături de orice model de gresie și faianță. 

Sperăm că sfaturile noastre vă vor fi de ajutor în alegerea celei mai bune rigole de duș pentru baia dvs! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *