Vezi set complet vas toaletă și bideu Ideal Standard Connect
Vase wc

Cum alegi un vas de toaleta pentru o baie mica

Baia este una dintre camerele principale ale oricărei case. Vremea în care baia era doar o zonă de utilitate cu lavoar și vas de toaletă a trecut de mult. În ultimii ani a căpătat o atenție din ce în ce mai mare, atât din punct de vedere design, cât și practic. La ce folosește o baie superbă care nu are suficiente spații de depozitare? Dar unde lipsește spațiul pentru ca ușa să se deschidă complet? Și reversul medaliei este la fel de real: chiar dacă baia este încăpătoare, dacă nu are un design unitar, nu va putea fi folosită cu plăcere.

În prezent, cea mai mare proporție a băilor este la bloc, ceea ce presupune un spațiu limitat la dispoziție. În general, apartamentele au o singură baie principală, ceea ce înseamnă că amenajarea ei trebuie să corespundă nevoilor întregii familii.

 

La ce să fii atent atunci când spațiul disponibil este redus?

Atunci când baia are dimensiuni mici, sunt câteva aspecte care necesită o atenție deosebită. Primul este ca fiecare obiect din interior să poată fi folosit fără să existe disconfort din cauza unui element terț. Cum ar fi ca ușa de la intrare să se lovească de lavoar? Sau ca suportul de prosoape să fie pe peretele de vis-a-vis de cadă? Sunt băi unde distanța dintre vasul de toaletă și perete este atât de mică, încât utilizarea implică un disconfort fizic.

Pentru a preveni acest lucru, este recomandat să optezi pentru forme rotunjite, obiecte sanitare cu dimensiuni reduse. Acestea își vor putea exercita rolul fără probleme, optimizând și utilizarea spațiului. De exemplu, poți alege o cadă mai mică, dar care este mai largă la interior. Ea va ocupa mai puțin spațiu, menținând același grad de confort. O soluție similară poate fi folosită și pentru lavoar. Pentru o utilizare optimă, poate să fie mai înalt, cu diametru mai mic.

Al doilea aspect extrem de important este spațiul de depozitare. Dacă baia va fi folosită de mai multe persoane, fiecare va avea avea nevoie de propriul spațiu unde să poată avea cosmeticele sau chiar prosoapele. O recomandare foarte bună în acest sens este montarea spațiilor de depozitare pe înălțime. Astfel, poți folosi zona de sus pentru lucrurile care nu vor fi folosite zilnic. La fel, de poate crea un spațiu de depozitare încăpător chiar sub lavoar, optând pentru o variantă de mobilier și lavoar pe blat.

Tot pentru a câștiga mai mult spațiu, poți alege un vas toaletă cu rezervor incastrat. Dacă rezervorul nu poate fi incastrat în perete, poți să creezi un mic perete aparent. Deasupra acestuia poți crea o poliță foarte utilă pentru cosmetice.

 

Cum alegi un vas de toaletă pentru o baie mică

Deși la o primă vedere un vas de toaletă nu are o importanță majoră, alegerea lui poate să facă o diferență. Modelele cu formă ergonomică și o lungime redusă pot să contribuie semnificativ la câștigarea unor centimetri care pot face o diferență.

În cazul băilor mici sunt recomandate formele rotunjite, eventual cu baza îngustă pentru a nu ocupa foarte mult spațiu la nivelul solului. Un exemplu pentru această variantă de optimizare este vasul de toaletă suspendat Gala Street. Gama este inspirată de stilul de viață urban care presupune spații înguste care ar trebui folosite la capacitate maximă. Are o lungime de 53 cm, iar datorită formei ocupă foarte puțin spațiu înspre pardoseală, creând loc pentru picioare.

Cu un design optimizat pentru băi cu dimensiuni reduse, dar pentru confort maxim, o variantă este vasul de toaletă suspendat compact Ideal Standard Connect. Are o formă rotunjită și bază dreaptă ceea ce îl face foarte ergonomic. Este o alegere inspirată pentru băile moderne care au nevoie de un vas practic, cu design modern, dar și de spațiu liber. Cu o lungime de doar 48 centimetri, este confortabil și compact.

Producătorul german Grohe propune, prin cea mai nouă gamă de obiecte sanitare un vas de toaletă compact cu design simplu, modern și cu o performanță excepțională. Vasul de toaletă compact Grohe Euro are 49 centimetri lungime. Datorită formei se încadrează cu ușurință în orice tip de ambient, clasic sau modern. Cu o tradiție în inovare și un istoric de peste 100 de ani, Grohe garantează o calitate superioară. 

Dacă îți dorești un vas de toaletă compact cu montare pe pardoseală și rezervor așezat, vasul de toaletă Gala Eos este o altă opțiune. Cu forme geometrice line, se potrivește oricărui ambient. Cu linii drepte, dar finisaje curbate, este o variantă optimă pentru băi înguste, având o lungime de doar 60 centimetri cu tot cu rezervor. Lățimea optimizată de 34 centimetri îl face perfect pentru băi înguste. În ciuda dimensiunilor sale, este un vas de toaletă confortabil, cu un design inovativ, recomandat pentru băi ale apartamentelor moderne.

One thought on “Cum alegi un vas de toaleta pentru o baie mica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *