Idei & Recomandări

Cum amenajezi o baie completă și modernă pentru o familie numeroasă

Amenajarea unei băi complete pentru o familie numeroasă poate fi un proiect provocator, dar cu planificarea și organizarea corespunzătoare, această încăpere poate deveni un spațiu funcțional și confortabil pentru toată familia.

Găsirea unui design care să funcționeze atât pentru adulți, cât și pentru copii poate părea o sarcină dificilă. Ți-ar plăcea ca baia ta să fie un refugiu superb și relaxant, dar, în același timp, trebuie să fie și un spațiu sigur și practic. Cum găsești acest echilibru?

Iată câteva sfaturi pentru a amenaja o baie completă potrivită pentru o familie numeroasă.

Siguranța înainte de toate

Dacă ai copii mici, unul dintre primele lucruri la care trebuie să gândești este „Cum mă asigur că baia este suficient de sigură?”. Din fericire, câteva alegeri inteligente pot face ca baia ta să fie adecvată pentru cei mici.

În primul rând, alege un capac soft close pentru vasul WC pentru a elimina orice risc ca degetele mici să fie prinse în capacele trântite. De asemenea, poți opta pentru baterii de baie cu termostat (dacă temperatura apei o depășește pe cea care a fost setată, debitul de apa se oprește automat). În cazul în care vei integra o cabină de duș, asigură-te că alegi o cădiță din material antiderapant, pentru a evita riscul de alunecare. 

Curățare ușoară

Cu toții ne străduim să păstrăm băile curate și ordonate. Din păcate, într-o baie comună de familie, acest lucru poate fi mai ușor de spus decât de făcut. Utilizarea regulată și traficul frecvent pot face ca întreținerea băii să pară o sarcină fără sfârșit. Cu toate acestea, există alegeri de design care pot face ca procesul să fie mai ușor de gestionat.

Plăcile ceramice mari sunt o alegere bună deoarece au mai puține rosturi de curățat. De asemenea, poți opta pentru un paravan de duș walk-in; acesta are de obicei doar un singur panou de sticlă, ceea ce înseamnă mai puțină sticlă de curățat. 

Dacă preferi totuși o cadă de baie, atunci alege un model din acril. Suprafețele acrilice sunt simplu de curățat și de întreținut. Vor rezista la nevoile extinse ale familiei tale. De exemplu, cada baie Quadro este realizată din acril, este încăpătoare și poate fi dotată opțional cu tetieră, pentru un confort sporit în timpul utilizarii. Datorită liniilor drepte care o descriu, este un model preferat pentru băile de familie amenajate într-un stil modern, scandinav sau chiar minimalist.

Optează pentru lavoar dublu

Un lavoar dublu este soluția perfectă atunci când vorbim de mai multe persoane care împart aceeași baie. Pe lângă funcționalitatea ridicată, este o variantă ce oferă și un design elegant. Alege alături de acesta și o bază de lavoar dublă cu sertare pentru a adăuga în același timp suficient spațiu de depozitare. Alternativ, poți integra două lavoare separate dispuse pe aceeași bază, dacă preferi de exemplu, modelele cu montaj pe blat. 

Dacă dorești să oferi un aspect mai spațios băii, alege un lavoar alb imaculat, cu un design simplu și relaxat, în linii subtile și armonioase, precum Geberit Smyle Square. 

Creează spațiu de depozitare

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru amenajarea unei băi de familie ar fi să adaugi spațiu de depozitare din plin. Atunci când mai multe persoane împart o baie, poate fi ușor ca aspectul să devină dezordonat și aglomerat. Adaugă mai multe piese de mobilier pentru depozitare. Acest lucru va ajuta la păstrarea unui aspect îngrijit și organizat al băii.

O bază de lavoar cu sertare este o modalitate excelentă de a păstra lucrurile esențiale organizate. Integrarea atât a unei soluții de depozitare, cât și a unui lavoar într-o singură zonă este o modalitate excelentă de a economisi și de a utiliza spațiul cât mai eficient. 

O piesă suplimentară de mobilier, cum ar fi un dulap înalt suspendat, este, de asemenea, utilă pentru a păstra totul ascuns și organizat. De reținut faptul că este important să le alegi pe toate având același design și din aceeași gamă, pentru a obține un aspect uniform și modern.

Adaugă calorifere de baie portprosop

Caloriferele de baie portprosop reprezintă o investiție care merită inclusă într-o baie de familie; acestea sunt disponibile în variante înalte, cu o multitudine de bare, permițându-ți să usuci și să depozitezi prosoape pentru întreaga familie. Au, de asemenea, avantajul suplimentar de a-ți oferi un nivel de confort crescut în lunile reci de iarnă, atunci când primul lucru pe care ți-l dorești când ieși din duș este un prosop cald. 

Iată, așadar, sfaturile noastre pentru amenajarea băii perfecte pentru o familie numeroasă! Navighează mai departe pe site-ul nostru și descoperă toate obiectele sanitare și piesele de mobilier care pot constitui baia pe care urmează să o amenajezi! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *