montare paravan dus
Idei & Recomandări

Cum instalezi un paravan de duș walk-in?

Un duș cald și relaxant poate transforma o zi extenuantă în una relaxantă. Ținând cont de acest lucru, mulți oameni doresc să instaleze un duș de tip walk-in și să își actualizeze baia pentru un aspect elegant și modern. Cabinele de duș walk-in sunt de fapt paravane din sticlă securizată, instalate direct pe pardoseală sau pe o cădiță de duș ultra slim. Aceste soluții de design fac baia să pară mai aerisită și mai mare decât este de fapt. De asemenea, au rolul de a oferi o experiență cu totul deosebită. 

Instalarea unui paravan de duș walk-in poate părea complicată pentru multe persoane, din cauza complexității instalațiilor sanitare. Cu o planificare în avans și cu ajutorul măsurătorilor adecvate, integrarea unui duș walk-in nu este de fapt prea dificilă. Mai jos am enumerat câteva sfaturi care vor face tot acest proces să fie cât mai simplu.

Amplasarea și realizarea măsurătorilor

Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să decideți unde doriți să fie amplasat paravanul de duș walk-in. Aveți în prezent o cadă de baie sau o cabină de duș veche și doriți să o înlocuiți cu un paravan walk-in pentru a crea un design mai modern? În acest caz va trebui să îndepărtați toate elementele existente pentru a face loc noilor componente de duș walk-in. Acest lucru ar putea părea puțin complicat la început, dar aveți avantajul suplimentar de a putea profita de instalațiile sanitare existente.

Înainte de a începe să spargeți pardoseala sau pereții pentru a face loc noilor instalații sanitare, asigurați-vă în prealabil că opriți alimentarea cu apă. Folosiți apoi ruleta de măsurat și începeți să notați dimensiunile spațiului. Etapa măsurării include podeaua și pereții zonei în care va fi amplasat dușul. De asemenea, puteți măsura și restul băii. 

Luați în calcul dacă doriți anumite corpuri de iluminat în interiorul acestei noi cabine de duș și marcați locurile acestora. Este o idee excelentă să folosiți cretă sau ceva similar pentru a marca locațiile și dimensiunile exacte, astfel încât să puteți ține evidența tuturor măsurătorilor. 

Dacă doriți să obțineți un aspect elegant, cu linii curate, optați pentru un singur paravan de sticlă cu profile aurii. Un design minimalist necesită paravane de dus walk-in fără margini evidente, iar pentru un stil industrial, optați pentru acele modele cu profile negre mate. 

Alegerea accesoriilor pentru duș

Probabil că cea mai interesantă parte este găsirea unor accesorii de duș care să se potrivească perfect cu aspectul și funcționalitatea pe care o doriți. O zonă de duș perfectă include tot ceea ce este necesar, cum ar fi o coloană sau un  sistem de duș încastrat. De asemenea, asigurați-vă că achiziționați și alte elemente esențiale, cum ar fi o cădiță de duș ultra slim (dacă ați optat pentru montajul pe cădiță) sau o rigolă de duș de calitate (dacă ați optat pentru montajul direct pe pardoseală) și materiale de impermeabilizare. 

Unelte necesare

Iată care sunt instrumentele necesare pentru instalarea paravanelor walk-in:

  • Fierăstrău sabie
  • Tăietor de găuri
  • Burghiu electric
  • Fierăstrău circular
  • Pistol de masticare
  • Ruletă de măsurat
  • Mortar subțire
  • Ciocan

Zona podelei 

Delimitați zona de duș și adaptați-o la noile nevoi de canalizare. 

  1. Pentru montajul pe cădiță de duș

Înainte de instalare, asigurați-vă că aveți o cădiță de duș care se potrivește corect dimensiunilor paravanului walk-in. Amplasați-o la nivel cu podeaua, adăugați amorsă și material de etanșare la gaura de scurgere și aplicați presiune astfel încât să se formeze o etanșare corectă. 

În paralel, asigurați-vă că orice scurgere de adeziv și de material etanșant este îndepărtată de pe podea. Ignorarea acestui pas ar putea duce la o fixare necorespunzătoare a cădiței, ceea ce nu numai că ar da un aspect neplăcut, dar ar putea afecta și funcția acesteia. 

  1. Pentru montajul direct pe pardoseală

Turnați șapa cu o înclinație de cel puțin 2% pentru ca apa de la duș să ajungă cu ușurință la scurgere. 

Montați rigola de duș în funcție de instrucțiuni. De obicei, rigola beneficiază de șuruburi care permit fixarea la înălțimea dorită. Aceasta va fi conectată la țeava de evacuare. Urmează turnarea betonului până la flanșa de izolare. Partea de sus a rigolei va trebui să fie la același nivel cu gresia. De asemenea, spațiul dintre plăci și zona de scurgere trebuie umplut cu un chit elastic.

După montarea rigolei urmează turnarea șapei, pe bază de ciment. Se va turna în așa fel încât rigola să nu depășească nivelul gresiei care se va monta ulterior. 

Etanșarea – podeaua va fi acoperită cu o membrană hidroizolantă iar apoi cu o soluție hidroizolantă. În acest fel, apa nu va ajunge în straturile superficiale ale zidăriei și vei evita apariția mucegaiului și igrasiei. Pentru o rezistență mai bună este necesară aplicarea hidroizolației în două straturi. Pentru colțuri și îmbinări este esențială aplicarea unei benzi de cauciuc. 

Montarea plăcilor ceramice – se realizează cu un adeziv special, suficient de flexibil pentru a avea aderență față de hidroizolație.

Instalarea paravanului de duș walk-in

Marcați locul pe perete în care doriți să se afle suporturile sub formă de profiluri ale paravanului walk-in. Prinderea și instalarea acestora se realizează cu ușurință, în funcție de specificațiile fiecărui model. Atunci când faceți acest lucru, este de asemenea important să vă asigurați că există suficient spațiu pentru celelalte accesorii pe care le doriți în interiorul dușului.

Acum că știți pașii pentru instalarea unui paravan de duș walk-in, descoperiți una dintre cele mai largi selecții de modele la noi pe site, împreună cu o mulțime de cabine de dus moderne și de cea mai bună calitate! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *