Idei & Recomandări

Cum montezi un dulap suspendat în baie? Sfaturi și recomandări

Instalarea unui dulap suspendat de baie este o modalitate excelentă de a adăuga spațiu suplimentar de depozitare în baia ta. Cu toate acestea, dacă ai un buget limitat sau pur și simplu dorești să te ocupi personal de instalarea acestuia, atunci ești în locul potrivit. Mai jos vom sublinia pașii necesari pentru a monta cu ușurință un dulap de baie suspendat.

De ce să optezi pentru instalarea unui dulap suspendat de baie?

Atât baza de lavoar, cât și dulapurile înalte suspendate s-au dovedit a fi cele mai utilizate elemente de depozitare în băile moderne. În general, dulapurile de baie se găsesc ca structuri prefabricate. Pentru integrarea acestora, nu trebuie să concepi un plan complet de renovare. Mai degrabă, îl poți aborda ca pe un proiect de bricolaj. Chiar dacă va necesita măsurători atente și o varietate de instrumente, pasiunea pentru astfel de activități este tot ce ai nevoie pentru a extinde spațiul de depozitare din baia ta.

Dulap suspendat

Instrumente necesare

Înainte de a începe proiectul în sine, asigură-te că deții următoarele elemente: 

  • Piese de mobilier suspendate cu set de montaj inclus
  • Ruletă de măsurat
  • Creion
  • Nivelă cu bulă de aer (poloboc)
  • Bormașină cu accesorii
  • Bandă de mascare
  • Asigură-te că dulapul beneficiază și de suporturi de perete.

Procedura pas cu pas pentru instalarea unui dulap suspendat de baie

Pasul 1. Examinarea zonei

Înainte de a începe procesul de instalare, asigură-te că secțiunea de perete pe care ai ales-o pentru a amplasa dulapul este suficient de rezistentă pentru a suporta greutatea acestuia și a articolelor din interior.

Folosește un detector de țevi și cabluri pentru a repera existența acestora în interiorul peretelui. Este important să eviți orice cabluri electrice și țevi de instalații sanitare. Cu siguranță nu vrei să perforezi conducta de instalații sanitare și să inunzi întreaga încăpere.

Pasul 2. Măsurarea și marcarea locului dedicat

După ce te-ai asigurat că locul în care vei monta dulapul este solid, durabil și lipsit de orice elemente interne, acum este momentul să definitivezi zona. De exemplu, dacă te gândești să instalezi un dulap cu oglindă deasupra lavoarului, asigură-te că acesta este poziționat pe centru.

Trasează linia mediană a dulapului în josul peretelui folosind nivela cu bulă de aer. Privește partea din spate a dulapului – măsoară distanța exactă dintre elementele de fixare pe perete. Împarte măsura în două și marchează această distanță de o parte și de alta a liniei centrale. Folosește nivela cu bulă de aer pentru a prelungi liniile în jos. Măsoară distanța exactă de la marginea superioară a dulapului până la dispozitivele de fixare pe perete. Marchează această distanță în jos pe cele două linii anterioare pentru a găsi locația pentru suporturile de perete. Verifică de două ori dacă marcajele sunt la nivel. Ține suporturile de perete în poziție și marchează găurile.

Pasul 3. Perforarea peretelui

Perforarea peretelui poate părea una dintre cele mai ușoare etape din întregul proiect, cu excepția cazului în care trebuie să găurești un perete placat cu faianță. Modelul lucios de faianță oferă foarte puțină frecare, ceea ce face ca burghiul să patineze imediat ce pornești bormașina.

Cel mai bun mod de a rezolva această problemă este să aplici bandă adezivă de mascare pe locul de găurire. Asigură-te că faci găurile exact de dimensiunea diblurilor. Inserează diblurile, adaugă suporturile de perete în partea din față și fixează-le cu ajutorul șuruburilor.

Pasul 4. Instalarea dulapului

Ține cu grijă dulapul pe suporturi și fixează-l ferm în poziție. Înainte de definitiva fixarea, verifică poziționarea cu ajutorul nivelei cu bulă de aer. Odată ce este așezat perfect, înșurubează elementele de fixare din interiorul dulapului.

Atașează ușa dulapului, pune capacele de acoperire, șterge marcajele de pe pereți și dulap. Acum dulapul a devenit parte din baia ta.

Cum instalezi o bază de lavoar?

Instalarea unui dulap suspendat pentru lavoar este un proces relativ simplu, dar este important să o faci corect. Cum am menționat mai sus, primul pas este să găsești locul țevilor din perete cu ajutorul unui detector.

Marchează locația lor, astfel încât să știi unde să faci găurile pentru șuruburi. Poziționează dulapul pe perete și folosește un poloboc pentru a te asigura că este dreaptă. Perforează peretele pentru găuri și folosește șuruburi pentru a-l atașa și fixa. În cele din urmă, atașează sertarele și mânerele, iar noul tău dulap va fi gata pentru adăugarea unui lavoar baie care să completeze armonios acest ansamblu. 

Pentru mai multe sfaturi și idei, urmărește pagina noastră de blog, iar dacă vrei să achiziționezi cele mai moderne elemente de mobilier și obiecte sanitare pentru baia ta, te așteptăm pe Neakaisa.ro!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *