Idei & Recomandări

Cum obții o baie de oaspeți funcțională și impresionantă?

Baia principală este de obicei cea căreia i se acordă cea mai mare atenție atunci când vine vorba de amenajare. Cu toate că aceasta servește unui scop mai înalt, fiind locul tău de relaxare și evadare după o zi obositoare, nu este singura baie care ar trebui să fie luată în considerare. O baie de oaspeți bine concepută poate fi atât o surpriză pentru familia și prietenii tăi, cât și o sursă nesfârșită de complimente.

Dacă ai două sau mai multe băi în casă și primești des vizitatori, poți amenaja una dintre băile respective special pentru aceștia. Va fi mult mai confortabil atât pentru ei, cât și pentru tine. Asigurarea unor condiții plăcute oaspeților tăi înseamnă să ai grijă de nevoile lor și să le oferi cel mai mare nivel de confort. O baie de oaspeți frumoasă și bine dotată face parte din caracteristicile unei gazde excelente. 

Dacă ești pregătit să duci designul băii pentru oaspeți la un nivel superior, iată câteva sfaturi pentru a te inspira în (re)amenajarea ei. Cu mici modificări, s-ar putea să descoperi că ai o nouă cameră preferată în casa ta.

4 elemente esențiale pentru designul băii

Atunci când vrei să stabilești care este designul potrivit pentru baia de oaspeți, există mai multe lucruri care ar trebui luate în considerare:

Decorațiuni 

Decorațiunile reprezintă personalitatea pe care o oferi băii. De exemplu, dacă baia va avea un stil mediteranean, poți decora zona cu scoici și tablouri cu imagini marine. În categoria decorațiunilor intră în special următoarele elemente:

  • Tablouri sau lucrări de artă
  • Suporturi ornamentate pentru prosoape 
  • Dozator de săpun și suport pentru periuțele de dinți
  • Coșuri pentru depozitare
  • Plante 

Poți alege să asortezi această cameră cu designul general al locuinței tale, fie că este modern, rustic, clasic, mediteranean, etc. sau să îi oferi un stil diferit, care să surprindă.

Culoarea 

Întunecat sau deschis, luminos sau discret, ai opțiuni nelimitate atunci când vine vorba de alegerea culorilor pentru baia de oaspeți. Cu toate acestea, scopul principal al băii pentru oaspeți este să atragi aprecierea tuturor categoriilor de vizitatori, fie ei prieteni sau familie.

Pentru a obține acest rezultat, îți sugerăm să menții un aspect general neutru. Recomandăm să integrezi o schemă de culori monocromatice în designul băii. Această combinație de nuanțe adaugă un sentiment de eleganță clasică în spațiu și nu se va demoda niciodată.

Iluminatul 

Oaspeții pot avea nevoie de baie pentru a se pregăti sau pentru a-și verifica aspectul. O iluminare bună este vitală pentru ca aceștia să se pregătească pentru ziua respectivă. Ferestrele permit lumina naturală; dacă aceasta nu este o opțiune, poți opta (pe lângă sursa principală de iluminat) pentru o oglindă cu iluminare LED sau pentru două aplice dispuse în părțile laterale ale oglinzii.

Podeaua 

Podeaua din baie este supusă unui nivel crescut de umiditate, așa că instalarea gresiei este cea mai bună alegere. Ai opțiuni aproape nelimitate în ceea ce privește culoarea și designul, așa că selectarea gresiei se reduce la preferințele personale, precum și la considerații practice, cum ar fi chitul, întreținerea și cât de alunecoasă poate fi când este umedă.

Variante de design pentru baia de oaspeți 

Gândește-te la ideile tale preferate de design, precum și la modul în care fiecare temă se potrivește cu restul casei tale. Acestea sunt câteva dintre cele mai populare stiluri de design: 

Baie modernă de tip SPA

Creează o experiență de tip SPA pentru oaspeții tăi cu un design care se adresează relaxării și confortului. O cadă freestanding descrisă de linii simple, clare și cu un aspect futurist poate poate da tonul oricărei încăperi moderne. Dacă spațiul nu îți permite integrarea unei căzi, optează pentru cabine de dus cu pereți și ușă din sticlă. Aspectul acestora este extrem de minimalist și, alături de un sistem de duș inovativ, vei crea o zonă în care relaxarea este cuvântul cheie.  

De exemplu, cabina de duș Mediterraneo Andina are un design fresh și este fabricată cu o atenție sporită la detalii. Poate fi integrată în băi de orice dimensiuni, astfel încât orice spațiu să poată fi confortabil și frumos amenajat. 

Chiar dacă vasul WC este un obiect sanitar descris de funcționalitate, îi poți oferi un loc în completarea designului modern prin alegerea unui model suspendat pe perete, cu funcție de bideu și un aspect descris de linii geometrice fine. 

Baie alb-negru

Albul și negrul transmit calm și rafinament. Sunt nuanțe de bază și îți oferă atât de multe opțiuni atunci când alegi gresia și faianța, obiectele sanitare, piesele de mobilier și decorațiunile pentru baie. Le poți combina cu ușurință pentru a crea o baie armonioasă. Câteva idei pentru acest stil includ:

  • Dulapuri negre
  • Blat lavoar tip marmură albă
  • Baterii de baie negru mat/lucios
  • Cabină de duș cu profil negru

Baie minimalistă

Minimalist nu înseamnă plictisitor! Integrează cât mai puține obiecte decorative, astfel încât doar elementele de bază să iasă în evidență. Plăcile ceramice simple, un lavoar cu montaj încastrat în blat, o cadă de baie pătrată sau un paravan de duș walk-in te ajută să obții stilul minimalist modern.

Există nenumărate idei frumoase pentru baia de oaspeți, care îi vor face să se simtă confortabil – și poate chiar să îi impresioneze! Obiectele sanitare, piesele de mobilier și accesoriile disponibile la noi pe site te vor ajuta în amenajarea acesteia! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *