Idei & Recomandări

Cum alegi cada perfectă în funcție de configurația băii? 

Momentele de liniște supremă petrecute într-o cadă cu spumă sunt unele dintre plăcerile simple ale vieții și reprezintă modalitatea perfectă de a-ți relaxa atât corpul, cât și mintea. Acest ritual, care pentru mulți este ca și cum ar avea un SPA privat în confortul propriei case, reprezintă un moment prețios în care poți lăsa deoparte agitația vieții cotidiene.

De la clasicele variante dreptunghiulare la modelele sofisticate freestanding, căzile de baie vin sub o mulțime de forme și stiluri. Cada este un element dominant din punct de vedere vizual în orice baie, în special datorită dimensiunii sale. Așadar, am adunat câteva idei pentru a te ajuta să alegi modelul perfect pentru baia ta, fie aceasta mică, mare sau îngustă. 

Cum alegi cada de baie – informații generale

Ai nevoie doar de câteva elemente pentru a crea un refugiu relaxant în propria locuință, iar aici, o cadă de baie se află în topul listei. Chiar dacă o cabină de duș este considerată o soluție rapidă, practică și compactă, cada de baie își păstrează caracterul atemporal, pe măsură ce căutăm să ne îndepărtăm de ritmul frenetic al vieții. Acest lucru a generat crearea a numeroase modele noi, potrivite pentru toate stilurile de baie, producătorii bucurându-se de șansa de a da frâu liber creativității.

Cel mai important aspect este să măsori baia și să stabilești dacă este suficient de spațioasă pentru a integra o cadă – asigură-te că rămâne suficient spațiu liber în jurul ei și că nu creează o senzație copleșitoare. Tipul de cadă pe care îl dorești va avea, de asemenea, un impact asupra spațiului; de exemplu, un model freestanding necesită în mod clar mai mult spațiu și va implica, cel mai probabil, lucrări de instalații sanitare mai elaborate.

Cada perfectă pentru o baie mare

Dacă ești fericitul posesor al unei băi de dimensiuni mari, ai la dispoziție variante multiple pentru crearea unei băi frumoase și funcționale; în acest caz, cada freestanding va fi cu siguranță piesa de rezistență. Nimic nu este mai deosebit și mai captivant decât o cadă elegantă freestanding, poziționată în centrul unei băi. 

Aceasta este oportunitatea ta de a crea artă pură cu o piesă simplă, dar izbitoare, precum cada freestanding ovală Cersanit ZEN, disponibilă pe neakaisa.ro. Marginile fine și rotunjite ale căzii combinate cu marginile laterale ridicate ergonomic te vor ajuta să transformi baia de acasă într-un SPA real. Cada este potrivită pentru orice stil de amenajare, având un design spectaculos care va aduce luxul în baia ta. 

Dacă dorești să ridici efectul teatral la un alt nivel, într-un decor vintage elegant, acest lucru este ușor de realizat prin crearea unui cadru descris de contraste: alege o cadă clasică cu finisaj alb și picioare aurii, precum Vayer Retro și plaseaz-o într-o baie placată cu gresie și faianță în nuanțe de negru. Pentru că ai mult spațiu la dispoziție, nu există riscul ca baia să devină aglomerată din punct de vedere vizual. Mai mult, placarea pereților cu faianță în nuanțe închise transmite o senzație de lux și echilibrează proporțiile camerei.

Cada ideală pentru o baie mică

Chiar dacă baia ta are dimensiuni reduse, integrarea căzii potrivite poate crea un mediu elegant și util. Totuși, pentru a atenua lipsa de metri pătrați, există câteva mici trucuri, iar cel mai important se referă la culoare. Ideal ar fi să alegi tonuri deschise care reflectă și amplifică lumina. Nu numai că mărește percepția de spațiu, dar camera va părea mai curată și mai aerisită. De asemenea, poți alege un model cu montaj pe colț. O variantă care respectă cerințele menționate este cada asimetrica Besco Praktika.

Un alt truc pentru a optimiza spațiul într-o baie mică este să alegi elemente de mobilier suspendate care combină depozitarea cu alte funcții. În portofoliul nostru de produse ai la dispoziție piese de mobilier care sunt atât practice, cât și elegante și sunt disponibile într-o gamă variată de dimensiuni, ceea ce le face ideale chiar și pentru cea mai compactă baie.

Cadă pentru o baie lungă și îngustă

De obicei, o baie este lungă și îngustă, iar o astfel de configurație poate fi locul excelent pentru o cadă rectangulară, care își găsește locul în mod natural de-a lungul a doi pereți. Într-un astfel de caz, suprafața părții expuse joacă un rol fundamental în estetica încăperii. Un model rafinat și modern este cada rectangulara Kolo Rekord. Are un design simplu, însă cu o estetică impecabilă care se încadrează în orice tip de amenajare a băii.

Așadar, în funcție de dimensiunea și configurația băii tale, poți selecta cada perfectă din portofoliul nostru de produse! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *