Cum alegi o cada baie perfecta pentru casa ta?

Indiferent de modul in care folosesti cada – pentru un dus rapid sau o baie cu spumă – cada baie este mai mult decât un adjuvant pentru igiena personală. Nu este numai un spațiu funcțional, este locul unde te retragi după o zi grea, unde te relaxezi atât psihic, cât și fizic.

Cada este un punct de focalizare, așa că are sens să alegi una care este atât funcțională, cât și estetică. Dar cu sute de forme, stiluri și materiale disponibile, de unde începi? Citește în continuare la ce trebuie să fii atent atunci când alegi o cada baie perfectă pentru baia ta.

Înainte de a cumpăra o cadă baie

Primul și cel mai important sfat este să nu alegi o cadă de baie din impuls. Ia-ți ceva timp ca să te documentezi și să vezi cât mai multe variante disponibile. Ca să fii sigur că este investiția corectă, calculează foarte atent: spațiul disponibil și bugetul. Ca regulă generală, o cadă freestanding va ocupa câțiva centrimetri și va avea nevoie de un buget alocat mai mare decât o cadă rectangulară.

Cada freestanding

Moda căzilor freestanding este una care prinde avânt, motiv pentru care există din ce în ce mai multe modele disponibile pentru alegere. O cadă freestanding poate să fie elementul central al unei băi și dă un aer aparte întregului design.

Alege look-ul băii. În primul rând, decide între vintage și modernist, iar apoi selectează liniile generale. Dacă te relaxează geometria, alege linii drepte, dacă preferi design-ul mai soft, alege linii curbate, și așa mai departe.
Dacă alegi unghiuri cât mai aproape de drepte pentru cadă, ia în considerare faptul că s-ar putea să nu fie foarte confortabile.
Pentru formă, imaginația este limita. Pe vremuri, formele erau limitate din cauza materialelor rigide din care erau făcute căzile. În zilele noastre, acrilul compozitul, permit modelarea lor aproape în orice design.

Design-ul băii

Sunt foarte multe metode prin care poți să îi dai băii un aspect de lux și confortabil. Poți omite panourile pentru cadă și să optezi pentru placarea ei cu gresie sau faianță, folosind un joc de alternare culori. Dacă ți-ai dori o cadă freestanding, dar bugetul nu îți permite, așează o cadă rectangulară în mijlocul băii și zidește-o complet cu plăci ceramice alese pe gustul tău. Poți obține un efect freestanding pentru doar o fracțiune din cost.