rezervor incastrat - wc suspendat baie
Idei & Recomandări

De ce este practic un rezervor incastrat?

Atunci când spațiul disponibil în baie este o problemă, ar trebui luată în considerare utilizarea unui rezervor incastrat pentru vasul de toaletă. Acesta este ușor de instalat, este mascat de un perete și ocupă mult mai puțin spațiu decât un rezervor clasic.

Un rezervor incastrat poate fi montat într-un perete despărțitor, poate fi încadrat astfel încât să formeze o poliță pentru depozitare, pe scurt, se adaptează cu ușurință oricărui spațiu, oricât de îngust. Este de regulă foarte subțire, cu grosime mică.

Un rezervor incastrat poate contribui la un decor de baie mai curat, mai elegant, cu dimensiuni mai mici ale toaletei, îndeplinind în același timp toate funcțiile unui sistem standard.

Dimensiuni și montaj

Rezervorul incastrat este o opțiune viabilă doar dacă aveți spațiul necesar în perete pentru a-l monta. Verificați cu atenție înălțimea și adâncimea peretelui de compartimentare, astfel încât rezervorul să încapă. Dacă spațiul este cu o adâncime mică, puteți opta pentru rezervoare de tip slim care pornesc de la 15 cm.

rezervor incastrat - wc suspendat baie

Pentru vasele de toaletă suspendate, rezervorul incastrat este unica opțiune, iar atunci când le alegeți, asigurați-vă că sunt compatibile – vasul de toaletă și rezervorul. Chiar se recomandă să fie folosite produse de la același producător pentru a nu interveni pe parcursul montajului probleme cauzate de diferențe de compatibilitate.

Vas wc suspendat sau pe pardoseală?

rezervor incastrat - vas toaleta pe pardoseala

Marea majoritate a celor care aleg rezervoarele incastrate optează pentru un vas de toaletă suspendat. Însă nu este singura opțiune și există posibilitatea să nu te simți confortabil cu un vas de toaletă care nu este așezat pe…podea. Deși au o rezistență crescută la utilizare, în cazul în care toaleta va fi folosită de copii, este bine să se ia în considerare varianta pe pardoseală.

În timp, vasului de toaletă suspendat pot să i se uzeze sau slăbească îmbinările și pot apărea scurgeri. Nu este nimic care să nu se poată repara destul de repede cu intervenția unui instalator! Este totuși bine de știut că dacă optezi pentru un vas de toaletă cu rezervor incastrat dar cu montaj pe pardoseală te poți aștepta la o durabilitate mai mare.

Vezi Cum poți alege corect un vas wc

Clapeta de acționare pentru rezervor incastrat

vas toaleta suspendat cu rezervor incastrat

Foarte importantă este și alegerea unei clapete de acționare. Ea are un rol atât în ambientul băii, cât și practic. Pentru a economisi apă, poți opta pentru o clapetă cu 2 butoane de acționare. Există numeroase modele și texturi între care poți alege. Mate sau lucioase, plastic sau metal, butoane rotunde sau pătrate, întrepătrunse sau separate, important este ca modelul să se potrivească cu ambientul pe care îl dorești pentru baia ta.

2 thoughts on “De ce este practic un rezervor incastrat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *