Design interior

Design interior – Shabby Chic

Shabby chic este un stil de design interior care a apărut în Marea Britanie și evocă decorul specific al caselor mari din zone rurale. Se poartă canapelele și perdelele vechi într-un ambient colorat într-un stil pastel. Rezultatul final al shabby chic este de a realiza un efect de ansamblu elegant și jucăuș.

Reciclarea mobilierului vechi și a țesăturilor este un aspect important și a devenit deosebit de practicată în secolul 21. Originalele interioare elegant-sărăcăcioase au fost considerate, de obicei, opere de artă în sine.

Călduros și primitor, este un stil considerat de foarte mulți specific feminin. Folosit însă cu măsură limitată, poate să fie perfect pentru camera de zi sau dinning.

inspiring-interiors-showcasing-shabby-chic-style_designinvogue_1

Caracteristici generale

Elementele shabby chic sunt mereu modernizate într-un mod destul de evident. Piesele de mobilier lasă de multe ori să se vadă straturile multiple de vopsea care a fost aplicată de-a lungul timpului pentru a împtrospăta culorile. Modern, stilul încearcă să replice această supra uzare a mobilierului prin vopsire și rașchetare ulterioară până când pe alocuri este vizibil lemnul.

shabby_6_chic_living_room

Piesele de mobilier care nu sunt cu adevărat vechi sunt alese astfel încât să se asemene. Uneori sunt alese din anticariate și sunt prelucrate ulterior ca să pară recondiționate de-a lungul timpului.

În ultimii ani antichizarea mobilei nu se mai face în exces, marea parte sunt pur și simplu recondiționate, fără a se mai insista pe defecte sau impurități.

Texturile cel mai des folosite sunt bumbacul și lâna, cu modele inspirate din stilul vintage francez. Pentru a nuanța stilul, acestea erau adesea pătate cu urme de ceai sugerând supra folosirea. Matricele florale sau așternuturile înălbite și apretate sunt des întâlnite, însă în perioada modernă s-a mai domolit acest trend. Sunt într-adevăr folosite culori calde, modele vintage, dar toate texturile sunt noi, nu recondiționate.

 

Elemente cheie:

  • Mobila: Model vintage cu urme de uzură, însă nu neglijent;
  • Texturi: Pentru autenticitate sunt folosite bumbacul și lâna. Culorile recomandate sunt albul și pastelurile;
  • Decor: Perne făcute din materialele vintage, candelabre vintage și orice poate fi decorat cu trandafiri este binevenit.
  • shabby-chic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *