Design interior

Design Interior – Stilul Art Deco

Numele Art Deco este o prescurtare de la Arts Décoratifs, ceea ce ilustrează însăși esența stilului: bogat în elemente de decor, culori bogate, geometrie îndrăzneață. Cu o atenție sporită față de fiecare detaliu, este unul dintre stilurile care pot fi create cu ușurință doar cu ajutorul mobilei și a decorurilor.

Își are rădăcinile în anii 1920 și a atins maxima popularitate până în anii 1940. Art Deco evocă și acum luxul, un stil glamorous, ordonat folosind designuri simetrice în forme exuberante. Este foarte des întâlnit, mai ales în vile nobiliare sau reședințe mari, însă democratizarea elementelor și posibilitatea de a fi procurate și folosite de oricine îl face să fie prezent în foarte multe locuințe, fără ca măcar să știm! 🙂

În esență este un stil retro, o reinterpretare americană interbelică a bine-cunoscutului stil art nouveau. Baza stilului sunt formele geometrice inspirate din unghiuri, combinate cu linii curbe largi. Nu va lipsi niciodată contrastul care poate fi făcut între sobru și lumină, între culori închise și iluminare puternică.

De regulă o încăpere în stilul art deco este în primul rând un exemplu de disciplină, ordine și calculare, cu mici inflexiuni de lumină sau motive. Se optează pentru finisaje metalice, strălucitoare, cromate.

Începând cu anii 2000, stilul foarte sobru a fost înlocuit cu un sistem de ordine imaculată decorat cu elemente vintage. Fie că este vorba despre un pat clasic în dormitor sau de un suport pentru flori din camera de zi, atâta timp cât aspectul general este de ordine, se poate încadra în stilul art deco.

Stilul art deco este în realitate un vintage foarte bine integrat în camere moderne. Din fericire piesele de mobilier vintage pot fi găsite cu ușurință în comerț, trebuie doar alese cu grijă și îmbinate armonios. În funcție de personalitatea fiecăruia un ambient în stilul Art Deco se poate potrivi oricărei încăperi, dar este recomandat pentru camera de zi, dormitorul matrimonial și baie. Camera copiilor, holul și bucătăria au nevoie de mai mult funcțional și foarte rar pot fi atât de ordonate cum ar prevedea stilul.

Mai jos sunt câteva exemple de camere amenajate în stil art deco din care vă puteți inspira:

One thought on “Design Interior – Stilul Art Deco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *