coperta walkin
Idei & Recomandări

Dușul walk-in. Avantaje și dezavantaje.

Știu, mi-am făcut un obicei din a povesti despre băi. Nu mă înțelege greșit, camera mea preferată rămâne dormitorul, dar amenajarea toaletei devine o parte din ce în ce mai importantă în renovări. Și este o arie foarte neglijată, baia și dușul a rămas pentru mulți exclusiv utilitară.

Mie îmi place să fiu inspirată de baia mea, deși o vizitez cu greu și cu ochi pe jumătate deschiși la ora 6:00 în fiecare dimineață. Mă ajută să încep ziua entuziasmată și veselă. Cred că este unul dintre principalele motive pentru care amenajarea băilor a devenit o pasiune. Iar în ultimul timp, m-am îndrăgostit de dușul de tip walk-in.

Dușurile tip walk-in sunt folosite din ce în ce mai mult  în amenajările băilor, aducând spațiului o notă de eleganță și modern. Prin combinația de scurgere tip rigolă care elimină cădița de duș, dar și a celor cu cădiță slim, a sistemelor de duș încastrate și a paravanelor din sticlă, camera de baie devine aceea oază de relaxare de care ai nevoie pentru a începe ziua cu o stare perfectă.

Ce este special la dușul walk-in?

Cu ce sunt speciale? În primul rând, se renunță la cădița de duș ea fiind înlocuită cu gresie. Primul avantaj este estetic, designul întregului se menține, iar jocul de culori continuă fără întrerupere. Este încadrat de regulă în sticlă, dar am văzut și variante cu perdea destul de reușite. Se optează pentru o rigolă scurgere care preia rolul sifonului.

Bateria și dușul sunt montate pe perete, iar cosmeticele sunt de regulă așezate cuminți pe un suport metalic. Problema cu cosmeticele probabil toate doamnele o cunosc este că oricât de mare este zona unde pot fi așezate, ea nu va fi suficientă. Întotdeauna o să apară un nou balsam, sau o necesitate urgentă a unei măști de păr. Toate, evident, nu pot fi ascunse nicăieri altundeva decât în apropierea locului unde te speli.

În cazul dușurilor walk in, există posibilitatea montării mai multor suporturi care să nu afecteze estetic întreaga baie și nici să încarce foarte tare design-ul. Probleme sunt, dar există soluții.

Un alt avantaj foarte important al acestui tip de duș este ușurința cu care poate fi curățat. Față de cabinele clasice de duș, panoul de sticlă este dintr-o singură bucată. Se poate șterge ușor cu orice soluție pentru geamuri, iar interiorul se poate curăța cu soluții specifice gresiei care pot fi clătite direct cu dușul. Sună bine, nu?

Care sunt dezavantajele și cum alegi rigola scurgere?

Există totuși și o serie de dezavantaje. Din păcate nimic nu este perfect, dar putem îmbunătăți până aproape de punctul acela ideal. În primul rând, există pericolul de alunecare. Atât în interiorul dușului, cât și în momentul ieșirii dacă este stropită gresia. Poate fi ales un model anti alunecare pentru prevenție, încă costul gresiei anti derapare este ceva mai ridicat. Înainte de a opta pentru un duș walk-in este foarte important să știi să cunoști tipurile de gresie și faianță disponibile pe piață.

dusul walk-in, exemplu

Un alt aspect care ar trebui luat în considerare este umiditatea. La dușul clasic la care ușile se puteau închide complet, în cazul dușurilor walk-in umezeala și căldura degajate se vor duce în întreaga baie. Pe de altă parte, este aceeași situație ca în cazul băilor cu cadă. Deci nu este o problemă nou apărută. Poate fi rezolvată prin deschiderea geamului sau prin montarea unui ventilator mai puternic pentru aerisire.

Și nu în ultimul rând scurgerea, formată din rigole si canale de scurgere. Sistemul ar trebui să fie cât mai aproape de perfecțiune, astfel încât să nu ai surpriza neplăcută ca după o zi lungă de muncă să ajungi acasă bucuros, să intri în duș și să vezi că papucii au plutit până la ușa casei. Mai multe despre alegerea rigolelor de duș voi scrie în curând pentru că este o poveste cu totul separată. Dar trebuie avută în vedere dacă te hotărăști să optezi pentru un duș walk in.

Citește mai mult despre rigolele de duș.

Concluzii

Acestea fiind spuse, ca orice altă decizie pe care o ai de luat în privința casei, trebuie gândită și asumată. Dușul walk in poate fi cel mai fain lucru care i s-a întâmplat băii tale de la canalizare încoace, sau un chin pe termen lung, dar asta diferă de modul în care îți dorești să vezi problema pe termen lung.