Vase wc

Ghid complet pentru achiziționarea vasului WC

Atunci când vine vorba de amenajarea unei băi noi, alegerea vasului WC s-ar putea să nu fie un pas la fel de captivant precum selectarea căzii sau a lavoarului, însă există o mulțime de opțiuni disponibile – și o mulțime de lucruri la care trebuie să te gândești, de asemenea. Stilul, proporțiile, consumul de apă și caracteristicile de ultimă generație, toate acestea trebuie luate în considerare dacă dorești cel mai bun vas WC pentru baia ta.

Cele mai comune tipuri de vase WC

În portofoliul neakaisa.ro ai la dispoziție o gamă variată de modele care se potrivesc tuturor mărimilor și stilurilor de băi, în special interioarelor moderne și elegante.

Vase WC clasice – acestea sunt cele mai comune modele. Au un rezervor separat care se află în partea din spate a vasului, la exterior. Țevile sunt ascunse, astfel încât efectul este îngrijit și curățarea este simplă. Dacă ești în căutarea unei opțiuni eficiente din punct de vedere al costurilor, dar care să aibă în același timp un design modern, acesta este modelul perfect. 

Set vas wc pe pardoseala si rezervor Grohe Euro Ceramic Rimless alimentare inferioară

Vasele WC de tip „back-to-wall” sunt amplasate pe podea. Sunt o alegere bună pentru un aspect modern și aerisit și pot ajuta la transformarea unei băi mici într-o baie cât mai spațioasă. Rezervorul este ascuns în spatele peretelui sau într-o mască special concepută. Nu există nicio țeavă la vedere, astfel încât designul este lipsit de complicații și curățarea este mai ușoară. De obicei, rezervorul se achiziționează separat.

Set vas wc pe pardoseala Hatria Bianca Rimless Back-To-Wall cu capac softclose

Vase WC suspendate – acestea au un aspect contemporan și pot face orice încăpere să pară mai mare, deoarece este vizibilă podeaua până la peretele pe care este suspendat vasul. Rezervorul de apă este ascuns în perete și nu există conducte aparente. Pentru instalare va fi necesară achiziționarea unui rezervor încastrat. Un vas WC suspendat reprezintă soluția ideală pentru orice baie în care se dorește un aspect minimalist, ultra-modern. 

Set vas wc suspendat Villeroy&Boch Soul Direct Flush cu capac slim soft close

Formă, înălțime și lățime

Ține cont de forma și înălțimea vasului WC, deoarece ambele aspecte vor influența nivelul de confort atunci când ești așezat.

Vasele cu formă ovală sunt de obicei mai confortabile, însă ocupă mai mult spațiu în încăpere decât cele rotunde sau dreptunghiulare (ideale pentru a economisi spațiu).

Familiile care au copii mici ar putea opta pentru vasele WC mai joase. În schimb, un model mai înalt este potrivit pentru utilizatorii mai în vârstă sau cu mobilitate redusă, pentru ca aceștia să poată folosi vasul WC fără asistență. Alegerea unui vas WC suspendat ar fi o strategie excelentă, deoarece poate fi poziționat la o înălțime convenabilă pentru ocupanții unei locuințe.

Spațiul de mișcare este, de asemenea, important. Aproximativ un metru de spațiu lateral este ideal. Așadar, dacă încăperea este mică, optează pentru un vas WC cu design mai compact. 

Caracteristici pe care nu trebuie să le treci cu vedere

Optează pentru un rezervor care beneficiază de dublă comandă Dual Flush. Această specificație tehnică are ca scop economisirea resurselor naturale, dar și atenuarea facturilor la utilități. În acest fel, se va folosi doar cantitatea de apă necesară de fiecare dată când se apasă clapeta de acționare.

Verifică dimensiunea sifonului – acesta este calea de ieșire a rezidurilor din vas. Cu cât este mai mare, cu atât este mai puțin probabil să apară blocaje.

Nu este un aspect obligatoriu, însă un capac WC SoftClose va anula zgomotul produs de coborârea capacului. Ține cont de faptul că nu toate vasele WC sunt dotate cu capac. În acest caz, este important să te asiguri de compatibilitatea formelor.

Stiluri de design 

Pentru o baie contemporană, modernă, ai la dispoziție o varietate mare de modele. Vasele WC suspendate se află în topul variantelor pentru acest stil de amenajare. Este necesar ca vasul WC să se potrivească cu celelalte obiecte sanitare (bideu, lavoar, cadă) în ceea ce privește forma și finisajul, pentru un aspect coerent. Modelele contemporane sunt descrise de linii simple și sunt ușor de curățat.

Vasele WC tradiționale au linii mai complicate și detalii de design care se vor armoniza cu un lavoar clasic freestanding și cu o cadă cu picioare.

Scurgere verticală sau orizontală?

Verifică specificațiile privind evacuarea atunci când achiziționezi. Cele mai multe vase WC au o evacuare orizontală care iese prin peretele din spatele vasului. Există, de asemenea, evacuare verticală, care coboară prin podea. Dacă înlocuiești un vas WC într-o casă mai veche, verifică înainte care dintre acestea este cea de care ai nevoie sau cere sfatul unui instalator. 

Sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de ajutor în selectarea vasului WC potrivit pentru baia ta! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *