Idei & Recomandări

Ghid complet pentru alegerea bateriei de lavoar

Fie că urmează să amenajezi o baie nouă sau pur și simplu vrei să oferi un stil de actualitate băii existente, investiția într-o baterie de lavoar modernă este o modalitate excelentă de a transforma instantaneu orice spațiu. Alegerea finisajelor și modelelor care se potrivesc designului băii și stilului tău de viață poate fi complicată, având în vedere că există atât de multe variante disponibile. Iată care sunt lucrurile importante de care trebuie să ții cont atunci când achiziționezi bateria de lavoar perfectă.

Care este stilul de amenajare din baie?

Primul pas în alegerea bateriei de lavoar este să iei în considerare designul băii tale – este contemporan sau tradițional? Extravagant sau formal? Asigură-te că bateria aleasă se potrivește perfect cu restul elementelor din baie, pentru a obține un aspect uniform.

Dacă ai o baie în stil tradițional, bateriile rotunjite funcționează bine datorită marginilor mai delicate și mai feminine. Băile contemporane și minimaliste necesită accesorii mai îndrăznețe, cum ar fi forme pătrate mai voluminoase sau baterii cu un design futurist.

Baterie de lavoar cu monocomandă sau cu dublă comandă? 

Bateriile cu monocomandă funcționează cu ajutorul unei singure manete de acționare pentru a controla temperatura și debitul de apă. Avantajul acestui model este că poți lăsa maneta în poziția preferată după ce ai atins temperatura apei pe care o dorești. De asemenea, acestea oferă în general un aspect modern și minimalist. 

Bateriile cu dublă comandă au două mânere sau butoane care eliberează apa caldă și rece separat. Poate dura mult timp pentru a obține temperatura preferată a apei, deoarece trebuie să reglezi ambele butoane. Există însă anumite modele care beneficiază de tehnologii inovative, precum bateria lavoar Grohe Allure Brilliant S – Funcția TurboStat aduce apa la temperatura potrivită într-o secundă și o menține astfel.

Bateriile pot fi mai economice dacă sunt dotate cu un limitator de debit care ajută la prevenirea scurgerii unei cantități prea mari de apă atât din țevile de apă caldă, cât și din cele de apă rece, ceea ce te va ajuta să economisești la facturile de energie și să contribui la protecția mediului.

Cum alegi materialul pentru o baterie de lavoar?

Materialul de bază și finisajul pe care îl alegi va depinde de stilul pe care îl preferi și de ceea ce se potrivește cu elementele din baia ta. Există baterii din alamă, însă cel mai comun material pentru bateriile de lavoar este metalul; o mulțime de baterii metalice sunt placate cu crom. Metalul cromat este foarte rezistent și poate dura mult timp. Alte baterii moderne din metal pot avea un finisaj negru, auriu sau bronz. 

Tipuri de baterii de lavoar

Bateriile standard (mecanice) sunt cele mai populare modele, deoarece pot fi achiziționate și instalate cu ușurință. Aceste modele pot beneficia de un termostat care are rolul de a menține constantă temperatura apei. Pot costa puțin mai mult decât o baterie standard fără termostat, însă multe familii cu copii le preferă pentru a evita accidentele cu arsuri.

Bateria cu senzor este acel model echipat cu un senzor de proximitate care permite apei să curgă ca răspuns la mișcarea mâinii în apropiere. 

Bateriile cu închidere automată (temporizare) închid automat apa după un anumit număr de secunde, economisind apă. 

Bateriile cu senzor și cu închidere automată sunt adesea folosite în locuri comerciale cu mulți utilizatori, cum ar fi restaurantele, aeroporturile, centrele comerciale, etc. 

Tipul de montaj

Atunci când alegi bateria de lavoar, este important să iei în considerare dacă tipul de instalare este compatibil cu lavoarul și instalațiile sanitare.

Cea mai comună variantă este bateria cu montaj pe blat, care se instalează pe un blat cu găuri forate sau pe un lavoar cu găuri prefabricate. Un altă soluție este reprezentată de bateriile încastrate – acestea eliberează spațiu pe blatul de lavoar. Cu toate acestea, ele necesită ca alimentarea cu apă să fie instalată în perete.

Bateriile cu montaj pe pardoseală pot adăuga un aspect original și minimalist și sunt deseori asociate cu lavoarele freestanding.  

Câte orificii sunt necesare pentru bateria de lavoar?

Numărul de găuri necesare va depinde de configurația bateriei pe care o alegi. De exemplu, o baterie cu monocomandă va necesita o singură gaură. O baterie cu dublă comandă, cu mâner pentru apă caldă, mâner pentru apă rece și gura de scurgere separate, va avea nevoie de trei găuri.

Tendințe inovative

Evoluțiile tehnologice moderne au dus la crearea bateriilor de lavoar cu senzori de mișcare tactilă îmbunătățiți, care reglează în același timp debitul și temperatura apei. Poți achiziționa baterii lavoar Grohe din portofoliul nostru – ai la dispoziție modele contemporane și finisaje delicate, cum ar fi alb și crom. De asemenea, unii producători din portofoliul nostru au realizat modele de baterii noi, cu finisaje care previn zgârieturile și pătarea. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *