Birds of Paradise living room
Guest Post

Hello Holt – Guest post cu arhitecții care desenează povești.

HOLT are o echipă plină de entuziasm, talent și experiență! Alături de Ioana Holt, COO HOLT și Creative Head, îi avem ca arhitecți și designeri ai casei pe talentații Traian și Corina Mihalache. Împreună dăm naștere tuturor proiectelor din România și restul Europei! 

Proiectele noastre încep de la spațiul ce urmează a fi renovat. Se iau măsuratori, se face schița cât mai exact pentru a înțelege cu ce „ingrediente” avem de a face, pentru ca mai apoi sa creăm un moodboard pentru tematică și paleta de culori pe care  intenționăm să o folosim. 

Proiectele Hello HOLT se diferențiază față de restul pieței mai ales prin povestea pe care fiecare apartament o spune: fiecare proiect este o oportunitate să îi încântăm și să comunicăm prin detaliile interioare pe toți vizitatorii noștri. 

Acest lucru este sufletul fiecărei proprietăți: o poveste, un film, o carte. Tematica poate porni de la orice, însă întotdeauna considerăm spațiul întâi, și după aceea alegem tematica. 

Odată descoperită, tematica devine fundația alegerilor ulterioare, încadrate în paleta de culori și stilul ales, cele din urma de cele mai multe ori fiind dictate de tematica aleasă. 

Un exemplu destul de recent în portofoliul nostru este proiectul terminat în toamna lui 2021 în Piața Unirii: apartamentul Birds of Paradise. Acesta, aflat într-o vilă evreiască din 1920, a fost renovat complet, devenind un adevărat Paradis al păsărilor pentru oaspeți de peste tot din lume. 

Proiectul a început cu găsirea unor corpuri luminoase foarte simpatice de către Corina, ceea ce ne-a făcut să ne gandim la tema cu păsările, mai ales ca acestea au fost în voga în decorațiunile interioare în anii ’20, perioada nașterii casei noastre! Pe lângă acest aspect am ales culori pastelate în contrast cu niște tonuri mai închise, într-o reinterpretare minimalistă a stilului avant-garde adus în 2021! Ceea ce a mers perfect cu poziția apartamentului, fiind aflat la ultimul etaj al vilei, deci cel mai minimalist spațiu al proprietății. 

După stabilirea tematicii amenajării, e un pic mai simplu să filtrăm tipul de obiecte de mobilier și chiar obiectele sanitare – spre exemplu – Birds of Paradise are un specific mai minimalist, deci vom alege în consecință ceva modern și elegant, în niciun caz vintage. Considerăm băile foarte importante în amenajarile noastre, deseori neglijate de alții, ele devin în proiectele noastre spații cu un design special și funcțional. 

Pentru a pune în valoare pereții apartamentului am ales să folosim diverse tipuri de tapet, în aceeași tematică în combinație cu o paleta de culori pastelate pentru a se potența reciproc.

La final când majoritatea finisajelor și obiectelor de mobilier au fost alese, căutăm decorațiunile care vin să accentueze fiecare zonă a apartamentului. Fiecare obiect, pernă, tablou, sculptură este ales ținând cont de restul elementelor și tematicii, nimic nu este la întâmplare, astfel încât apartamentul să devină o experiență unică și unitară, în care fiecare element trăiește și vorbește oaspeților despre spațiul în care ei își vor petrece timpul.

Credit:

Text by HOLT – Helping Others Live and Travel ™

Photo by Sabin Prodan @tryingtodoart, property of HOLT ™

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *