ideal standard obiecte sanitare
Idei & Recomandări

Idei amenajare baie mare pentru băile mari

Atunci când beneficiezi de luxul unui spațiu mare de baie, trebuie sa cauti idei amenajare baie mare ca să creezi un spațiu de relaxare la superlativ. Timpul petrecut aici este foarte valoros, fiind unul desoebit de personal. Dușul de dimineață îți oferă energie, iar baia caldă de seară te ajută să te relaxezi, iar mai târziu, să te odihnești. O baie este un loc multifuncțional, iar amenajarea unui spațiu mare trebuie planificată în detaliu, pentru ca fiecare centimetru să fie valorificat din plin.

Sfaturi generale

Amenajarea unui spațiu mare de baie poate părea destul de simplă, însă de multe ori devine o provocare, asemenea băilor de dimensiuni reduse. Cheia pentru un spațiu amenajat corespunzător constă în câteva reguli simple:

  • Dispunerea clară a spațiilor funcționale – va aduce ordine și claritate, precum și confort în baie.
  • Coerența stilistică cu restul casei sau a apartamentului – va face ca spațiul în care locuiești să fie cel în care te simți extrem de relaxat.
  • Paleta cromatică restrânsă – îți va permite să alegi și să combini cu ușurință obiectele pentru baie.
  • Multifuncționalitate – amplitudinea spațiului disponibil vă permite să amenajezi mai ușor baia luând în considerare funcții mai puțin evidente, cum ar fi relaxarea sau depozitarea.
  • Compatibilitatea cu stilul tău.- baia va deveni locul preferat dacă este amenajată în funcție de stilul, nevoile și preferințele personale.

Cum amenajezi o baie mare?

Ia în considerare faptul că o baie face parte dintr-un ansamblu mai mare – un apartament sau o casă – așa că stilul său trebuie să fie în concordanță cu acesta.

Un spațiu mare necesită o atenție pe măsură. Nu îți poți permite să îl supraîncarci cu obiecte, culori și decorațiuni, pentru a nu-l copleși din punct de vedere vizual. Scopul este să te regăsești în acest spațiu, nu să te pierzi în el.

Tendințele actuale de design interior au în centru dorința de a spori continuitatea spațiului, de a elimina diviziunile clare și de a pierde orice formă de exces. Spațiul ar trebui să aibă un efect pozitiv asupra ta și să fie în armonie cu ritmul tău de viață. Prezentăm mai jos câteva sfaturi de amenajare pentru băi mari, conform celor mai recente tendințe.

1. Optează pentru un nivel de confort maxim și integrează cele mai recente tendințe în materie de obiecte sanitare

Atunci când ai un spațiu mare în baie, nu trebuie să alegi între cadă și cabină de duș. Le poți avea pe amândouă. Poți instala de asemenea două lavoare pentru un plus de eficiență, dar și pentru un design ultra modern și elegant. Ai, de asemenea, spațiu pentru integrarea unui bideu util, separat de vasul WC. 

Lavoarele simple, minimaliste, dispuse simetric pe o bază de lavoar din lemn, au un aspect delicat și sunt pur și simplu confortabile – la fel ca o oglindă orizontală mare într-un cadru din lemn deschis. 

De exemplu, lavoarul cu montaj pe blat Ideal Standard Strada II are o formă dreptunghiulara cu colțuri rotunjite și un finisaj imaculat, fiind perfect atunci când optezi pentru două lavoare în baia ta. Modelul este creat pentru a se încadra în eleganța minimalistă specifică amenajărilor contemporane. Nu uita că pentru integrarea a două lavoare este necesară și o bază de lavoar cu dimensiuni mai mari. 

O cadă freestanding cu finisaj alb imaculat, plasată pe o podea cu gresie gri închis reușește să creeze o imagine armonioasă și va deveni piesa centrală dintr-o baie de dimensiuni mari. Consulta categoria de cazi freestanding disponibile la noi pe site și alege modelul care va completa perfect baia ta! 

De exemplu, cada Ideal Standard Atelier Dea este special creată pentru băi amenajate în stil modern, în care spațiul nu este o problemă; aceasta îmbină confortul în utilizare cu designul elegant, astfel încât rezultatul să fie cel pe care ți-l dorești.

2. O singură culoare – cadru deosebit

Una dintre tendințele actuale de amenajare este folosirea unei palete de culori restrânse. Minimalismul cromatic este compensat prin efecte de design interesante, cum ar fi grafica geometrică interesantă de pe plăcile ceramice sau finisajele variate ale suprafețelor obiectelor din baie: mate, lucioase. În acest fel, poți separa clar spațiile individuale din baie, evitând supraîncărcarea de culori și modele.

Formele geometrice oferite de lavoar, cadă, vasul WC și bideu, plasate pe un fundal bej nu obosesc privirea, dar semnalează foarte elocvent caracterul exclusivist al spațiului. De asemenea, accesoriile din răchită și lemn contribuie la caracterul confortabil al băii.

3. Zonă multifuncțională

Băile spațioase contemporane pot arăta uneori precum camerele de zi confortabile, adesea cu mobilier tipic pentru camera de zi: comode, fotolii sau scaune. Această abordare a designului băii devine din ce în ce mai populară – un spațiu mare devine nu doar un loc tipic pentru baie, ci și un loc pentru odihnă sau pentru machiaj. Această soluție are multe avantaje – multe activități interconectate pot fi realizate într-un singur loc, dar pentru a le folosi, ai nevoie de un spațiu cu adevărat mare, amenajat în mod corespunzător.

4. Baia ta – stilul tău

Baia nu trebuie să fie întotdeauna sobră și discretă, ci trebuie să fie adaptată la nevoile tale și să-ți reflecte stilul. Îți place minimalismul și modernismul? Exprimă-l în baia ta. Sau poate dimpotrivă, preferi interioarele clasice sau stilul vintage elegant? Conferă băii stilul și caracterul tău – de la detalii fine, la mobilier și obiecte sanitare dispuse corespunzător.

Așadar, dacă vei analiza în profunzime soluțiile funcționale și estetice ale băii, te vei putea bucura de un spațiu frumos și confortabil pentru o perioadă lungă de timp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *